16.10.2017
WIND ROSE
Novým videoklipem připomínajícím letošní studiovku ..více

16.10.2017
IVAN GIANNINI
Bývalý zpěvák italských melodiků Derdian vydal ..více

15.10.2017
DR. LIVING DEAD!
Druhá ukázka z alba "Cosmic Conqueror" (27. říjen) nese ..více

15.10.2017
VAIN
Davy Vain a jeho parta zažívají opět drobný rozkol v ..více

15.10.2017
L.A. COBRA
Hairmetalisté z Jihoafrické republiky pouští do světa ..více

15.10.2017
BLACK STAR RIDERS
Kytarista těchto pohrobků Thin Lizzy Damon Johnson si ..více






POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ale pochopil, neboj!:-) Takové tupé zvíře nejs ..

GUN - Favourite Pleasure
Jaj,výborná kapela.Miluju jejich album Swagger k ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ferdu z Čech neřeš, jeho názor je stejně rele ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tak pokud nějaký Ferda z Čech tvrdí, že to zm ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Kiskeho - Past In Different Ways (2008) je vynikaj ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tezko rict co dopadlo hůře, jestli PumpKings, ne ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Roland se mi už od Time To Be King jeví jaksi "v ..

GUN - Favourite Pleasure
Co říká wikipedie, tak Rankin s hudbou skončil ..

GUN - Favourite Pleasure
Kam se poděl Rankin, co dnes dělá. Já to bez n ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2360x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2043x

AEROSMITH - Aerosmith
1967x

AEROSMITH - Get Your Wings
1887x

AEROSMITH - Rocks
1822x

MOTORBAND - V
1609x



17.10.2017
KATAKLYSM (CAN), GRAVEWORM (ITA) ..
Roxy, Praha, začátek od:19:00, vstupné: 650,- (690,-)

21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma



článků celkem: 5877
recenzí: 4731
reportů: 511
rozhovorů: 333













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


KRLEŠ – Perunovo requiem

Pěkně v tichosti a bez zbytečného humbuku. Tak by se dalo okomentovat vydání nové desky tuzemské stálice heavy metalu KRLEŠ. „Perunovo requiem“ je v několika ohledech přelomová nahrávka. Jednak se na ní premiérově v nových věcech prezentuje zpěvandule Lucie Roubíčková a poprvé kapela vlezla do studia bez výrazného kytaristy Jiřího Karpjuka, kterého nahradil šestistrunník Sali. Jak se se svým postem obě persóny popraly? Celkem v pohodě.

Čekat od KRLEŠe nějaké výraznější uhnutí z jasně nalajnovaného směru předešlé tvorby je takřka bláhové. Pětici muzikantů okolo kytaristy Radka Sádovského je v klasickém heavy metalovém kabátě dobře, tak proč se snažit o něco jiného. Ano, „Perunovo requiem“ je nahrávka přesně taková, jako ty tři předešlé – občas heavy, občas bigbít, stále ale zábavná. Co vždycky KRLEŠ uměl, je napsání chytlavé skladby. Nebojte, i tentokrát se vám několik refrénů a melodií do šedé kůry mozkové zažere. Jedním z jasných kandidátů je například výborná „Posedlost“, kde je největším kladem hlavně Lucčin sympatický projev. Za vrchol desky bych bez přemýšlení určil mírně vymykající se pecku „Prokletá“, kde se mi hodně líbí pomalá a značně melodická část. Zajímavá a kompozičně nejdotaženější věc. Na opačné straně pak stojí úvodní vykrádačka sama sebe „Soumrak bohů“ a poněkud nevkusně otextovaná „Nechte mě bejt!“. Tentokrát chybí značně odlehčená kravinka ve stylu „Hymny politiků“ nebo „Tma nad Evropou“, ale to je jen menší mínus. Horší je, že stejně jako na předešlé nahrávce „Slzy Arkóny“ chybí strhující balada. Nechápu, vždyť dříve kapele ploužáky tak šly...

Největším pozitivem „Perunova requiem“ je to, jakým stylem odsejpá. Člověk se nenudí a v pohodě si s kapelou notuje. Oproti předešlým nahrávkám mi novinka sice nepřijde tak kompozičně barevná, ale tento nedostatek balancuje vyrovnanost samotných skladeb. Nepovedený je ovšem opět zvuk. Je fajn, že oproti „Slzy Arkóny“ již není tak nevýrazný a nahuštěný, ale na stranu druhou nemá potřebné koule. Ve finále se mi zdá novinka ze všech desek KRLEŠe zvukově nejslabší. Oproti best of „Time To Rise“, které bylo nabušené, velký krok zpět. Dobrým faktem je, že Lucka do kapely náramně sedla. Svým agresivním projevem má daleko blíže k původní zpěvačce Simoně, což jistě mnoho fanoušků vítá.

Tak či tak, „Perunovo requiem“ někdo přijme, někdo nepřijme. Pokud jste fanoušci českého heavy metalu, tak nebudete mít problém. Je to prostě velice solidně zahraný bigbít, který se dobře poslouchá. První dvě klasické nahrávky KRLEŠe jsou ale stále nepřekonány (nepočítaje best of).

Venca Votruba             


www.krles.cz

Seznam skladeb:
1. Perunovo requiem
2. Soumrak bohů
3. Posedlost
4. Vyhoření
5. Nechte mě bejt!
6. Prokletá
7. Ekokalypsa
8. Vykoupení krví
9. Za serbskeju golu
10. Poločas rozkladu

Sestava:
Lucie Roubíčková - zpěv
Radek Sádovský - kytara
Zdeněk Šalanda - kytara
Jiří Zíma - baskytara
Jiří Smělík - bicí

Rok vydání: 2008
Čas: 43:51
Label: SIA Production
Země: Česká republika

Diskografie:
1999 - Dejte plamenům co hoří
2001 - To
2004 - Slzy Arkóny
2006 - Time To Rise
2008 - Perunovo requiem

Související články:
KRLEŠ – Dejte plamenům co hoří
KRLEŠ - Slzy Arkóny
KRLEŠ – Time To Rise – Best Of
KRLEŠ – To


Vydáno: 25.09.2008
Přečteno: 4658x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13117 sekund.