RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VENIA - Future's Bright

Pokud si myslíte, že se u tohoto dema jedná o metalovou kapelu Venia z Finska, jste na omylu. Tato Venia je z východních Čech a hraje, jak sami hudebníci tvrdí, rock/metal. Demo obsahuje 4 písně (Lycantropea, Venia, Gladiator, Dead Dragon). Už první tóny Lycantropea dávají tušit, o co tady půjde. Rozeznívají se klávesy, ke kterým se postupně přidají i ostatní nástroje a posléze i mužský zpěv, který je opravdu zpěvný. Hudba je pěkně vyvážená, převažují v ní pomalejší pasáže a celkově zní skladba dobře. Následuje píseň Venia, která nasazuje přeci jen o něco rychlejší tempo, ale ani zde nechybí pomalá vyhrávkové místa. Další píseň (Gladiator) má asi největší drive, rozjíždí se celkem svižně, aby se poté opět uklidnila a nechala vyniknout zpěvu. Několik dalších hudebních zvratů se nese v podobném stylu. Poslední písnička je pomaloučká, baladická a chce se říct i dojemná. Začátek kde se tóny kláves snoubí pouze se zpěvákovým hlasem. V přeci jen trochu rychlejším refrénu se přidají i ostatní nástroje, které dále v poklidném tempu drží až do konce. Tahle písnička má díky svému náboji pravděpodobně nejhitovější charakter. Celkově je to vydařený demáč, kterému toho nelze mnoho vytknout. Snad jen, že basa je příliš zakřiknutá (je ji slyšet opravdu málo). Ostatní nástroje jsou ale pěkně vyvážené, kytara má příjemně zkreslený zvuk, klávesy dodávají šmrnc, bubeník to pěkně drží,... Nezbývá než doporučit!

Kuře             

Tak téhle nahrávce dávám rozhodně plných 4.5 bodů. Za příjemnou snahu jít v dávno vyšlapaných stopách...:o)
Hodnotit tyto 4 písničky je hodně těžké.... Jsou od začátku do konce stejné, bez nápadu, ale co hlavně... Zaráží mne na první poslech "příšerně" falešný zpěv (To jste to kluci a holko při nahrávání neslyšeli?), přinejmenším zvláštní angličtina a hodně špatný zvuk.
Jako demo to beru, ale jak řikám 4.5 bodu. I když, proč natáčet demo, o kterém vím, že není dobré? Nechápu...
Ioannes 4,5
Souhlasím s Ioannem… Zpěv nahrávce opravdu vůbec nepomáhá a ještě to zdůrazňuje jeho špatné nazvučení… Co se mi na nahrávce líbí, jsou klávesy, které se vůbec nebojí klavírního zvuku. Díky tomu dostává nahrávka progresivnější nádech. To je ale bohužel jediné větší pozitivum, které zde shledávám…
Venca 4,5
Po poslechu dema kapely Venia mě napadla jediná věc - nuda. Celkem jednoduchý metal bez větší nápaditosti. Všechny songy jednoduše prošumí aniž by zanechaly nějaký větší dojem. Chybí jakýkoli okamžik překvapení a schéma:sloka, refrén, sloka, refrén brzy začne nudit. Navíc klávesy jsou zde jen jako jakýsi prvek navíc a rozhodně by si zasloužily větší prostor, stejně jako kytarová sóla. A možná by to chtělo změnit i styl zpěvu - ten stávající mi do tohohle druhu musiky moc nesedí..
Čárlie 4,5

venia.mysteria.cz

Seznam skladeb:
1. Lycantropea
2. Venia
3. Gladiator
4. Dead Dragon

rok vydání: 2005


Vydáno: 27.10.2005
Přečteno: 2817x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08238 sekund.