RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CROM - Promo 2005

Se skupinou Crom jsem se seznámil poprvé na krajském kole České Rockové Ligy 2005 konaném v Kraslicích a musím říct, že mne tato metalová smečka velmi zaujala. Z podia se valila velmi kvalitní hudba podpořená příjemným vystupováním. Proto jsem si po jejich setu přišel pro CD, které teď mohu důkladně proprat. Tak hurá na to…

Jak jsem možná nezmínil jedná se o promo materiál a byl jsem důrazně varován jejich manažerem, že se jedná o skutečné promo / demo, takže na zvuk nemám tolik hledět. Prý vše bylo natáčeno najednou.

Po vložení do CD mechaniky, klasického pokřupávání a různých jiných načítacích zvuků se na mne vyvalila směsice dle mého soudu vcelku kvalitního zvuku pěkně zařezávajícího heavy thrash metalu, za který by se některé kapely rozhodně nemusely stydět. Zvuk není špatný… Nejlepší také ne, ale je to demo, tak tam se dá odpustit lecos.

Tohle „album“ obsahuje 10 nádherně našlápnutých songů, kterým zejména kraluje zpěv Lukáše Zmrzlého. Jediné čemu nemohu uvěřit je, že se prý aktivnímu zpěvu začal věnovat tepřive před rokem. Česká super star z něj nebude, ale myslím si, že vody českého metalu, pokud bude sám chtít, může pěkně rozvířit. Má rozhodně na to. Tím samozřejmě nechci a nehodlám snižovat výkony ostatních hráčů. Klasická sestava dvou kytar, basy a bicích jede jako o život. V pár pasážích příjemně zvolní, aby o pár taktů to zase rozjela naplno. Nápady jsou barvité a nikdo nemůže říct, že by se u jejich muziky nudil. Je možná trošku škoda, že se tahle kapelka „nenarodila“ dříve, kdy tenhle styl byl na vrcholu. Arakain a jejich Thrash the Thrash by měl dost velkou konkurenci. Ale úplně slyším, jak krásně by zněla kapela Crom na CD Tribute to Arakain s písní Pán bouře.

Co k tomu dodat. Dobře odvedená práce kluci. Sice asi neoslovíte milióny posluchačů, ale vaše „hrstka“ (berte tohle slovo s velkou rezervou) věrných vám bude moc vděčná za vaši skvělou muziku. Jsem jedním z nich. Jen tak dál….

Nehledím na zvuk, je to demo.. můj verdikt je 8 bodíků za muziku a půl za příjemné vystupování

Ioannes             



Vydáno: 22.06.2005
Přečteno: 4435x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08801 sekund.