DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




OBSCENE EXTREME 2005 (Silence Sucks)

Stejně jako každý rok mají fanoušci sportovních PC her jistotu, že vyjde nové NHL, tak fanoušci nejextrémnějších hudebních žánrů, že jim mistr Čurby přichystá novou kompilačku reprezentující výborný festival v Trutnově, kde se vždy sjedou největší zvířata ze všech možných koutů. Minulý rok k tomu přibylo i DVD z této kulturní zastávky, ale o tom až někdy příště..
A jaký byl tento rok? Nevím, jak to dopadlo na festivalu, protože jsem opět chyběl, ale podle tohoto výběru dokáži odhadnout, že se jednalo o jeden z nejkvalitnějších ročníků. Co se kapel týče. Celý zvěřinec otevírá krátkou vypalovačkou „Looking Forward To A Long Toxic Death“ kapela BLOOD DUSTER. Nutno říct, že laťku kvality nasadí rovnou pěkně vysoko. Ovšem následující HAEMORRHAGE jsou již profíci a ničeho se nezaleknou. Kvalita stále drží a nijak výrazně neklesá, což je jedině dobře, protože to v dřívějších ročnících tak časté nebylo.. Dost mě zaujali deathový DEATH REALITY s výbornou peckou „Bloodprints“, u nás stále známější AVULSED, kteří nedávno šokovali velmi brutální obálkou nového alba „Gorespattered Suicide“, právě jejich track mi přijde z celého kompletu nejlepší. Nemůžu zapomenout ani na nerozlučnou dvojku a naší grindovou klasiku – ISACAARUM (Na štítu s novým albem, které je opravdu drtící!) a INGROWING. Kvalita se pozná hned... Potěšilo i zařazení odlehčenějších PROFESOR LEFEBVRE, kteří sice evidentně ubrali na legraci, ale naproti tomu stoupla kvalita..
K nedílné součásti Obscene Extreme kompilací patří samozřejmě i obal z dílny Chymuse. Tento rok na nás sice nevybafla žádná zrůdnost, ale co se celku i s grafikou týče, tak si myslím, že patří k těm povedenějším. Působí na mě nejprofesionálnějším dojmem ze všech ročníků. Jeptiška z roku 2001 je ale zatím pořád nepřekonána...
Když to shrnu ze všech stran, tak si dovoluji říct, že zatím poslední zářez pod hlavičkou Obscene Extreme je asi dosavad nejkvalitnější. Potěší větší dávka death metalové chuti, díky čemuž je disk barevnější a tudíž i lépe poslouchatelný.. Jestli byl takový i festival, tak je nutno zaplakat nad ztraceným zážitkem. No, uvidíme na chystaném DVD. A v červenci opět do Trutnova!

P.S. – Přemýšlel jsem dlouho o bodování, ale myslím, že to je v tomto případě zcela nepodstatné..

Venca Votruba             
-



Vydáno: 27.11.2005
Přečteno: 2603x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12095 sekund.