RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CHLEJF - O prasofekální hudební deformaci s Alkáčem

Zdravim prasofekalni hudebni deformaci! Jak se Alkáči máš a co je nového?


Diky za optáni, mám se fajn. Proplouvám si životem s občasnými drobnými šramy, ale diky zapáleni pro naši kapelu, je stejně nijak moc nevnímám. Prasofekálové jsou teď ve stádiu prázdninového klidu, takže celý červenec si dáváme pohov. Bohužel jsme přišli o zkušebnu, ale diky našim fandům jsme získali během 14 dni nove prostory na hraní, takže od srpna do toho jdeme znovu naplno.Naši formaci posílil novy člen Márvi, který nás bude doprovázet na didgeridoo, zpívat vokály a časem by měl mlátit i do basových bubnů, aby motor kapely měl ještě větší razanci.



Před pár měsící jste v Hostivaři natočili demíčko "Zkurvená generace". Spokojenost?


Spokojenost určitě je, ale všichni dobře víme, že by se to dalo natočit ještě lépe. Zdeněk Šinkýř nám ve studiu vytvořil výborné podmínky a i zajímavé prostory jeho studia, nám dokázaly vnuknout nove inspirace při nahráváni. Musím, ale hlavně pochválit zvuk, který nám namixoval podle CD Soufly, vyšla z toho pěkně syrová nahrávka. V planu máme na příští rok natočit celou desku a určitě to bude znovu ve studiu Hostivař.



Na CD je i video ze studia. Neinspirovali jste se tak trošku DEBUSTROLem a jejich "Steakem"?


Bohužel o tomto projektu Debustrolu nic nevim, ale naše video vzniklo hlavně jako zajímavost demáče a svým způsobem i prodejní trik.



Co pro tebe poedstavuje pojem Czech core?


Czech core pro mě znamená hudební zpracováni hard coru českým srdcem. Většina kapel použiva v hard coru anglinu, nechce se jim zkrátka poprat s češtinou, která neni tolik zpěvná a ani dobra na frázováni. Chlejf na českých textech stavi a je prosti super, když lidi na koncertě řvou s tebou texty, protože jim rozuměj. Takže Czech core znamená agresivní, tvrdou hudbu zpívanou česky.



Léto je čas festivalů. Uvidí fanoušci CHLEJF na nějake akci?


Sam dobře víš, že dostat kapelu na velký festival není vůbec jednoduché. Chlejf koncertuje jeden rok a naše kontakty na tyto akce teprve vznikají. Ale počítáme, že příští rok se letni festivaly bez nás už neobejdou.



Jste banda, ve které určitě není nouze o zábavu. Prozraď něco vtipného na účet kapely. Prý jsi se setkal s Matuškou a on hýřil nadšením...


Ano, mistr si opravdu v jedné pražské hospůdce vedle mš přisedl, aby si pochutnal na pivku. A protože já jsem byl již konzumací zmíněného moku příjemně naladěn, chtěl jsem si s nim společně zazpivat Slaviky z Madridu.
Na oplatku jsem navrhnul, že pak dáme nějakou pecku od Chlejfu, třeba Smrt je kurva. K mému velkému překvapeni jsem nepochodil, ale byl statečnej a ani si ode mě nesedl pryč.



Na zavěr jedna zvláštnost. Ve vašich webových stránkách jsem se dozvěděl, že jsi bubnoval v kapele EXPERIMENT. Váš nový bubeník Karlos dříve v této kapele zpíval. Není to trošku zvláštní?


Tahleta výměna postu byla naprosto přirozená, protože já jsem už dlouho cítil, že za bicima nemůžu to množstvi energie pořádně nasměrovat do lidí. A za mikrofonem mám teď obrovské možnosti komunikace s publikem. Karlos má zase předky černochy, kteří mají rytmus v krvi a tím byl ke hře na bicí vlastně vždy předurčen. Tak jsme se v Chlejfu vyměnili a aspoň si mžeme do hraní vzájemně kecat.



Venca Votruba             


www.chlejf.com


Vydáno: 26.04.2003
Přečteno: 5640x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11211 sekund.