MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




METALGATE SEASON ENCLOSURE, 2.10.2010, Praha – Abaton

Jak již název napovídá, festival Season Enclosure je znamením konce letní sezony, tímto tedy nastává doba temna a chladu. Tuto akci uspořádal poměrně nový promotér Metalgate, jenž se za poslední dobu slušně etabloval na naší metalové scéně a na dnešní večer přichystal vystoupení u nás tak oblíbených Řeků Septic Flesh.

Vezměme to ale popořádku, od osmnácté hodiny večerní. Po cestě do Abatonu ani noha, všude pusto a prázdno od všemožných černooděnců, uvnitř jakbysmet. To bude večer, pomyslím si. Chvíli na to ale na pódium vystoupá první vystupující s nepříliš vábným názvem Public Relations. Odhazujíc předsudky, vyplývající z tak hloupého názvu kapely, se snažím zaposlouchat do jejich „dominant art coru“. PR nemají špatné nápady, vcelku umně kombinují tvrdé ostré corové prvky s těmi melodickými, ale ve finále to působí povrchně a bez hlubšího významu. Ale tak první set večera nikdy nebývá „na zadek posazující“.

Následující Endless, kteří na české scéně působí již řádku let, předvedli solidní crossoverový výkon. Svoji produkci staví na ostrých kontrastech, tuhle opravdu tvrdá pasáž, jinde zas čistý vokál s jemným hudebním pozadím. Během setu se chovali uvolněně, také aby ne, když česká pódia brázdí už bezmála patnáct let. Pohodová muzika, která, ač není mým šálkem kávy, tak mnoho fanoušků těší.

Silent Stream Of Godless Elegy, velmi kontroverzní téma, proto cholerici, nečtěte dále. Tato formace pro mě má smysl jen první tři alba, od té doby, po odchodu mága Petra Staňka, jsou pro mě mrtví. Teď ale už objektivně. Silenti čerpají ze Staňkova odkazu, ale v současné době se více profilují do moravského folklóru a zpívají v češtině, alespoň nějaký progres. Jejich pražské vystoupení se neslo v duchu nové tvorby, tj. alb „Relic Dances“ a „Osamělí“, nechyběly ani novinkové skladby, které mají do pagan/doomu daleko a jsou poměrně intimní. Celá formace má sjednocený vizuál (oblečení i plachtu) – na černém podkladě se plazí červené obrazce jako květiny. Kapela je i pohybově sehraná (až na statického postaršího houslistu, který se evidentně nudil), vokalistka Hanka dodává celému vystoupení šmrnc svými „tanci“. SSOGE sklidili veliký úspěch, je vidět, že fanouškovskou základnu mají pevnou.

Zlatým hřebem večera však byli řečtí bohové Septic Flesh. Bylo očividné, že ostatní kapely byly jen takové „přicmrndávky“, Septici prostě přitáhli. Jestliže v šest večer byl Abaton prakticky prázdný, po desáté večerní bylo už příjemně narváno, ačkoliv tlačenice to opravdu nebyla. Přestože mají Septic Flesh bohatou diskografii, troufám si říct, že poslední album „Communion“ je to nejlepší, co kdy vytvořili. A není to je můj názor... Divoká jižanská smečka charismatických hudebníků to moc dobře ví, a proto byl celý set protkán songy z výše zmíněné placky. Nemohly tedy chybět vypalovačky jako „Anubis“, „Communion“, „Persepolis“ či „Lovecraft´s Death“. Při těchto písních bylo publikum ve varu, atmosféra byla naprosto úžasná, energie proplouvala celým sálem. Škoda, že Septici hráli poměrně krátce, ale ta euforie za to stála, to potvrdí každý, kdo tam byl. Více slov by jen mohlo uškodit, protože dokonalost se chválí sama!

Posledním vystupujícím spolkem byli slovenští Corrupted Melody. Potvrdilo se tedy jen to, že všichni fanoušci přijeli na Septic Flesh. Úderem půlnoci byl abatonský sál prakticky prázdný a naši východní sousedí si hráli tzv. pro sebe. Atmosférický black/death nebyl špatný, ale ani žádný zázrak. Navíc únava a pokročilá noční hodina udělaly své, proto bylo lepší Abaton opustit a vydat se do nočních pražských ulic.

Festival Metalgate Season Enclosure byl vydařený, a to zejména zásluhou Septic Flesh. Vždyť to byl přeci ten důvod, proč jít. Nemusíme si nalhávat, že český (potažmo slovenský) metal není vždy to pravé ořechové, proto je nutné přivézt velkou kapelu a tu vhodně obkroužit tuzemskými spolky. Septici jsou bez debat number one, nádherný vrchol večera. Silenti i Endless byla taktéž volba velmi dobrá, jen první a poslední kapela ještě mají co dohánět. Season Enclosure se tedy vydařil, již teď se můžeme těšit na další klenoty, které nám na naši rodnou hroudu Metalgate přiveze.

Ascela             


www.metalgate.cz

Fotogalerie


SEPTIC FLESH



SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY



ENDLESS



CORRUPTED MELODY



PUBLIC RELATIONS


foto:
Veronika Hesounová


Vydáno: 06.10.2010
Přečteno: 6614x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
tak se seznam, kamo :)www.relations.cz -...10. 10. 2010 11:04 PUBLIC RELATIONS
Kapelu Public...9. 10. 2010 21:37 Tassadar
to Veronika: to mi...8. 10. 2010 17:27 Ascela
to Public Relation:...8. 10. 2010 14:18 Veronika
@ ScreamJay: Já se...8. 10. 2010 13:30 k.eight.a


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10126 sekund.