TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




STUKA SQUADRON - Tales Of The Ost

Vzpomínáte na film Dvojčata? Možná se členové britských Stuka Squadron ve způsobu početí inspirovali a namíchali totální genetický koktejl. Takže na společné fotografii stojí v první řadě tatíci Iron Maiden, Judas Priest, Saxon a Manowar (druhá řada nositelů genetických informací je trochu rozplizlá, ale s trochou fantazie můžete dosadit i další hrdiny klasického heavy metalu), kteří obklopují matičku Sabaton. A nám zbývá zodpovědět jedinou otázku – jestli se na „Tales Of The Ost“ skrývá dokonalý Julius nebo se na nás zašklebí genetický odpad Vincent…

Vážení příznivci tradičního heavíku, neváhejte! Hovořit v superlativech o prvotině Stuka Squadron by sice bylo trochu nadnesené (byť tak někteří činí), ale Britům rozhodně nelze upřít, že to, co dělají, dělají dost dobře. A kupodivu výpravný koncept, který mnozí (včetně mě) otloukli DeMaiovcům o hlavu, zasazený do válečných událostí (tady je ten chromozom od Sabaton) v podání Stuka Squadron funguje. Jistě, zásadní rozdíl je ten, že na „Tales Of The Ost“ o přebytečnou (zdůrazňuji přebytečnou) okázalost nezakopnete a nahrávka ani při teatrálních projevech neztrácí švih, nemrtví piloti Stuka Squadron umí být vtipní, nápadití, důrazní a v pravou chvíli se dokáží vytasit s hymnickými refrény či chytlavým riffem. A že při tom využívají zbraně, známé z arzenálu slavnějších krajanů? Proč ne, když do nich dokáží ládovat vlastní náboje.

Třináct položek playlistu !Tales Of The Ost“ v praxi znamená pět atmosférických cestiček k osmi nářezovým pilířům (jejichž čtyři základy byly položeny již v roce 2008 na pilotním demu). Uvaděče nálady si nedovolím pominout, pro celkovou soudržnost a vyznění nahrávky jsou rozhodně nezanedbatelné, vždyť třeba úvodní „Into The Breach“ s útržkem Churchilova projevu, upírským chechtáním a alarmujícím zvukem sirén nabudí maximální napětí i zvědavost, poetická recitační vybrnkávačka „Lord Of Valhalla“ zase nádherně zklidní zjitřené emoce. To podstatné se ale pochopitelně odehrává v rozsáhlejších skladbách. V nich se Stuka Squadron nenechali časem zbytečně svazovat a vzhledem k tomu, že (snad s výjimkou těžkopádné „One Eyed God King“, i když ani tady vás riffování nenechá poklimbnout) dokáží důvtipně pracovat s proměnlivou strukturou písní – dějově bohaté sloky, bridge i veškerá pojítka se strašně snadno a přirozeně klouzají do lehce vstřebatelných refrénů, přitom songům nechybí nezbytná syrovost a agresivita, korunovaná charismatickým vokálem Duka Fanga Begleye, který v ty správné momenty umí být přiměřeně teatrální, pompézně důstojný i útočně řezavý ve výborně zvládnutých výškách. Jako nejlepší ukázku talentu kapely pak doporučuji „The Volga Bridge“, plnou zvratů, přechodů, kytarových honiček i dramatických chorálů, či svižnou „Stuka Squadron“, mísící syrově humpolácké vyřvávání s lahodně melodickým refrénem (přihoďte další kytarovou exhibici i podmanivé sbory)

Tohle je dokonalá ukázka toho, že když jeden umí pracovat se zaběhlými postupy a dokáže jim vtisknout osobitou pečeť, nešetří entusiasmem a vlastními nápady a přihodí k tomu i pořádnou dávku umění, může vzniknout velice zábavné dílo, které (aniž by se muselo tvářit kdovíjak moderně) i legendám žánru může pořádně pošlapat šosy.

Savapip             


stukasquadron.com

YouTube ukázka - Stuka Squadron

Seznam skladeb:
1. Into the Breach
2. Tales of the Ost
3. The Last Resort
4. Stuka Squadron
5. A Cross of Iron
6. On the Volga Bridge
7. Tiger I 06:38
8. The Fall 02:48
9. Lovecraft 05:51
10. Zabulon's Inferno
11. Lord of Valhalla
12. One Eyed God King
13. We Drink Blood 05:26

Sestava:
James Duke Fang-Begley - zpěv
Gravedigger Cox - kytara
Sir Graveghoul Terrorsound - kytara
Lord Graham Pyre - baskytara
King Krol - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 1:02:55
Produkce: Der Mastergoth
Label: Metalbox Recordings
Země: Velká Británie


Vydáno: 10.07.2012
Přečteno: 2605x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Stuka SquadronTuto skupinu muzete...23. 07. 2012 21:51 Dead Fish Prodution


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09503 sekund.