DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MAD HATTER´S DEN - Welcome To The Den

Zeptám-li se vás, jestli znáte jméno hlavní postavy z příběhu o postavičce, která měla na hlavě červený čepeček, předpokládám, že se dozvím, že šlo o Karkulku. Druhý díl téhle pohádky by mohla sepsat finská kapela Mad Hatter´s Den, jejímž výrazným symbolem je právě červený cylindr a hlavní postava by měla jméno Tapio „Taage“ Laiho. Tenhle robustní chlapík před dvěma lety zapadl do doupěte tamperských kloboučníků, po jeho příchodu kapela natočila svoje první nahrávky (dvě EP), aby na podzim loňského roku představila svojí debutovou nahrávku „Welcome To The Den“.

Heavíkáři všech zemí, těšte se! Mad Hatter´s Den mají skvěle zmáknuté Irony, Judase, Accepty, Dia i Rainbow (kteréžto kapely kluci uvádějí coby svůj životadárný kořen), nebojí se do své tvorby napasovat klasický zvuk Hammondů, melodiku Stormwitch, chytlavost Pretty Maids, nedělá jim ani problém otřít se o hard rockovou syrovost. A co je nejdůležitější, do divoce svižných, přímočaře pozitivních melodií dokázali otisknout svoje vlastní já natolik, aby vám sice jejich postupy připadaly známé, ale abyste přitom netrpěli pocitem přílišné důvěrnosti při kloboučnickém vzhlížení k ikonám žánru.

Tahle deska je kromě energie, silných melodií a povedených výkonů muzikantů také o takřka všudypřítomné živé symbióze kláves (nejsem kdovíjakým zastáncem Hammondovské archaičnosti, v tomto případě však uznávám, že má přitažlivé kouzlo) a kytar, která na mě nejvíc vykukuje z romantikou vonící instrumentálky „Legacy Of the Kings“. Na svojí debutovou desku Kloboučníci ke třem skladbám, zveřejněným již na předchozích épíčkách, přihodili šestici novinek (plus jedno celkem nevýznamné intro) a asi nejlepší zprávou o téhle desce je fakt, že dle novinkových skladeb soudě, Mad Hatter´s Den mají na skladě dobrých nápadů pořádnou zásobu, viz. titulní kvapíkově šťavnatá smršť „Welcome To The Den“ či barevně proměnlivá „Sinister Monologue“ s parádně vypjatým a dynamickým refrénem. Ani nejslabší článek řetězu, povinný a přece jen poměrně průhledný ploužáček „Journey“ neztratí díky emotivnímu Taagově vokálu a šikovné sólové kytaře úroveň.

Stará receptura, čerstvé koření, nebojácná ruka a svěží hlava šéfkuchaře a profesionální zručnost kuchtíků. S uznalým potleskem (nezapomeňte, že se jedná o debutové album!) vám můžu (a s chutí tak činím) spolu s Mad Hatter´s Den říct už pouze: „Welcome To The Den!“

Savapip             


www.madhattersden.com

YouTube ukázka - Sharks Of Power

Seznam skladeb:
1. Introduction
2. Welcome to the Den
3. Blind Leading the Blind
4. Shadow Lord
5. Sinister Monologue
6. Journey
7. Legacy of the Kings
8. Sharks of Power
9. The Dark Wheel
10. Stone Cold Flame

Sestava:
Tapio „Taage“ Laiho - zpěv
Kari Korhonen - kytara
Jaakko Hänninen - kytara
Harri Hautsalo - baskytara
Petia Puumalainen - klávesy
Tapio Korkeila - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 49:33
Label: Inverse Records
Země: Finsko

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.04.2014
Přečteno: 1823x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10161 sekund.