TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ANTHOLOGY - The Prophecy

Jsou to tři roky zpátky, co náš bývalý kolega Pagan spokojeně pomlaskával nad debutovým demem slovenských power melodiků Anthology. Nyní přicházejí mládežníci z Nižnej s novinkovým albem „The Prophecy“ a už od prvních tónů (a tahle nálada vydrží až do finále) chápu tehdejší kolegovu spokojenost. Anthology umějí moc dobře krotit melodie, zní dostatečně důrazně, přímočaře a svěže upalují k cíli, spolehlivě střílí kousavé riffy, jejich muzika má v sobě dostatek chytlavých háčků, zapamatovatelných refrénů i optimistických harmonií.

Srovnání s demem „Exitus“ se přímo nabízí. To snadné konstatování, že na „The Prophecy“ znějí Anthology mnohem vyzráleji než na předchozím kousku je u každé ambiciózní party (ano, tuhle vlastnost z hudby Anthology naplno vnímám) snad předem jasné, o sytějším a průraznějším zvuku nemluvě. Ta podstatná změna se však odehrála (a vloni do sestavy naskočivší novic-basák Marek Štech snad promine) za mikrofonem, který od letoška má ve své moci Ľubka Gavlasová. I díky ní zní kapela daleko živěji, šťavnatě a méně opatrně. I přes to, pokud bych hledal (a není to hledání dvakrát obtížné), právě u Ľubky bych našel největšího šotka desky - v úvodu desky jsem trpěl jakýmsi „Neutral komplexem hodného zpěváka“ – tedy faktem, že v některých polohách (zejména některé táhlé tóny ve výškách) zněla Ľubica příliš tence, a jakoby (v důrazu) o krok za celým děním, postupem času se tenhle pocit prakticky podařilo buď obrousit či úplně vymýtit (až na úvodní titulní skladbu „The Prophecy“, s tou se peru vytrvale, a přímou konfrontaci s chlapskou výpomocí v „Rise Up!“). Sem tam mi v uspěchaných věcech přijde díky zpěvu nevyužitý potenciál (prostě mi u Ľubky sem tam schází síla se do toho opřít) a když už dojde na baladu „No Sorrow“, i tady na mě daleko atmosféričtěji působí závěrečná instrumentální verze, než její zpívaná sestřička. Velice snadné je akceptovat slušivý přechod z rodného jazyka na angličtinu.

Čím mě Anthology do svých sítí ulovili velice snadno, to je jednak jiskřivá spolupráce barevně dramatických kláves a živých kytar a jednak neutuchající záplava melodických nápadů, účelné a přirozené zvraty a změny v průběhu děje skladby. Vlajkovou lodí téhle chytlavosti (ale podobně laděných a vydařených písní je na desce většina) je kvaltující vypalovačka „Inside The Rage“, naprostá tutovka, dynamická a strhující věc s příjemným piánovým relaxem, chytlavým překrytím hlasů i emotivně a podmanivým zpěvem.

Už vloni jsem závistivě pokukoval přes česko-slovenské hranice k našim východním sousedům, jak tam mají úrodno. Anthology mají dobře našlápnuto k tomu, aby se časem zařadili mezi ty slovenské kapely, které se ve světě (aspoň pomyslně, realita je realita) neztratí.

Savapip             


Bandzone ANTHOLOGY

YouTube ukázka - The Prophecy

Seznam skladeb:
1. The River of the Mystery
2. The Prophecy
3. Lost Dreams
4. Rise Up!
5. Scream into the Darkness
6. Open your Eyes
7. No Sorrow
8. Inside my Rage
9. Fate in your Hands
10. The Secret of Midnight
11. No Sorrow (Orchestral version)

Sestava:
Ľubica Gavlasová - zpěv
Majo Gonda - kytara
Miro Grman - kytara
Marek Štech - baskytara
Martin Solárik - klávesy
Peter Pleva - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 56:55
Země: Slovensko

Diskografie:
2014 – The Prophecy

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.08.2014
Přečteno: 3735x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09546 sekund.