ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NASTY CRÜE - Rock n´Roll Nation

Název kapely: Nasty Crüe. Název alba: Rock n´Roll Nation. A teď by mě zajímalo, kdo by do kolonky „styl“ doplnil něco jiného, než hair metal nebo glam rock, chcete-li. Tahle polská čtveřice se prostě rozhodla, že svou identitu odhalí hned na první pohled a daří se jí to už celých sedm let. Možná je s podivem, že plnohodnotný debut vydávají až v letošním roce, když poprvé se představili prostřednictvím singlu „Rockstar“ už před třemi lety. Ono vlastně s tím plnohodnotným debutem to taky není tak žhavé, protože „Rock n´Roll Nation“ obsahuje jen šest skladeb a dva bonusy.

Ale pojďme se na něj podívat trochu víc zblízka. Stylově je to tedy jasné, image mají také Poláci také vyřešenou (zpěváka JJe přece jen podezírám, že ty jeho desítky centimetrů vlasy budou asi paruka, ale to jen tak na okraj) a abych pravdu řekl, jsou to docela zruční skladatelé. To potvrdí hned úvodní „Last Piece Of My Heart“, což je hit s velkým H a i když v refrénu byste možná čekali, že se skladba vyvine jinak, rušivý element to rozhodně není.

Jenže „Last Piece Of My Heart“ není jedinou slušnou skladbou na albu, což je pravděpodobně to nejlepší zjištění. I když dvojka „Dope“ může působit trochu méně výrazným dojmem a JJ více uječeným dojmem, „Ukrainian Prostitute“ je zase vynikající kousek, ve kterém překvapí až maidenovské kytarové vyhrávky. Ty obsahuje i „Stay Tonight“, ale doplňují je i skvěle zaranžované klávesy, což kapelu vrhá spíše k takovým souborům jako Treat, Night Ranger či Autograph.

Titulní „Rock n´Roll Nation“ je na desce hned ve dvou verzích, v té první, oficiální kapelu svými vokály podpořila i řada jejich přátel a v té druhé, bonusové zpěv převzal na svá bedra jen JJ, což je ovšem jediný rozdíl mezi oběma verzemi. A zbylé dva kousky? „Spell On Me“ je rychlopalná věc, která může připomenout Dokken z období „Tooth And Nail“ a závěrečná „Jingle Bells“ není nic jiného než už po sté přežvýkaná vánoční odrhovačka „Rolničky“, kterou si tedy Poláci mohli rozhodně odpustit a která degraduje práci na celé desce.

Nasty Crüe je jméno, které stojí za zapamatování. Když je porovnám se stylově příbuznými Steel Panther, vycházejí mi jako vítězové na celé čáře. Snad se jim podaří sehnat odpovídající smlouvu a „Rock n´Roll Nation“ nezůstane ojedinělým zásekem v jejich diskografii. A hodnocení? Skladbám jako takovým není moc co vytknout. Kdyby deska měla jen prvních šest věcí, bylo by to na osmičku. Jenže bonusy se jeví jako zbytečné. Druhá verze „Rock n´Roll Nation“ tam být rozhodně nemusela a ty „Rolničky“ mě neskutečně nasírají… Ještě že to do těch Vánoc chvilku potrvá…

Jan Skala             


www.nastycrue.com

You Tube ukázka - Rock n´Roll Nation

Seznam skladeb:
1. Last Piece Of My Heart
2. Dope
3. Ukrainian Prostitute
4. Stay Tonight
5. Rock n´Roll Nation
6. Spell On Me
7. Rock n´Roll Nation (JJ vocal) 8. Jingle Bells

Sestava:
JJ - zpěv, klávesy
Boogie - kytara
Paulie - baskytara
Mintay69 - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 27:18
Label: vlastní náklad
Země: Polsko
Žánr: hair metal

Diskografie:
2014 - Rock n´Roll Nation

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.10.2014
Přečteno: 1904x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08926 sekund.