RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SIXX: A.M. - Modern Vintage

Rok 2015 bude tím, kdy se nadobro uzavře kariéra Mötley Crüe. Jedné z největších kapel všech dob, která do světové popkultury přispěla řadou hitů typu „Home Sweet Home“, „Dr. Feelgood“ nebo „Girls Girls Girls“. Bylo by pošetilé očekávat, že její členové hudbu pověsí na hřebík a půjdou do předčasného důchodu. Vince Neil už plánuje sólové album, Tommy Lee je stále častěji viděn ve společnosti různých černošských dýdžejů a rapperů a chce se v budoucnosti věnovat hlavně DJingu, o sólovém albu uvažuje i dlouhodobě nemocný Mick Mars. Nikki Sixx už má jasno dávno. Tento vizionář dnes už v ničem nepřipomíná umírajícího feťáka z osmdesátých let, ale je protřelým byznysmenem, jehož každý krok je dopředu důkladně promyšlen.

V tisku už nějakou dobu prohlašuje, že právě jeho Sixx: A.M. jsou nástupci Mötley Crüe, což je prohlášení velice odvážné, protože přece jen vyrovnat se tomu, co za ta léta Crüe dokázali, je velice, velice vysoká meta. A Sixx: A.M. na prvních dvou deskách ukázali, že jsou slušná kapela, která ale nikterak nevybočuje ze současné americké rockové scény. A samotná velká jména nejsou ještě tou pravou zárukou kvality a úspěchu. Do „Modern Vintage“ kapela vkládá nemalé ambice, protože je to poprvé, co se nejedná o soundtrack k nějaké Sixxově knize a je to rovněž první deska, o níž Sixx tvrdí, že vznikla jako dílo kapely a ne projektu.

Ale na výsledku to až tak znát není. S touto deskou je to totiž naprosto stejné jako s „The Heroin Diaries Soundtrack“ nebo „This Is Gonna Hurt“. Snaží se o prvoplánovou hitovost a modernost, ovšem to jí právě vrhá mezi kapely typu Trapt, Saliva nebo Hinder, tedy mezi kapely, které Mötley Crüe označovali jako své učitele. Ono samozřejmě je dobré, když kapela zní moderně a má potenciál, jenže Sixx: A.M. to dělají tak, jak si žádají normy pro tvorbu sterilních rádiových skladeb a přesně tak evokují podbízivý rock, jaký hrají třeba Nickelback.

Samozřejmě deska má dobré skladby, jako je úvodní „Stars“, trochu nervní „Relief“, úderná „Let´s Go“, vcelku dobře pojatá coververze The Cars „Drive“ nebo závěrečná „Before It´s Over“ načichlá americkým country. Přece jen jsou dílem Nikkiho Sixxe, který byl vždycky tím stěžejním autorem u Mötley Crüe. Jenže právě oproti jeho práci v Crüe působí tyhle skladby trochu jako chudý příbuzný. Navíc zpěvák James Michael absolutně ostrádá charisma Vince Neila, jeho hlas je snadno zaměnitelný s řadou zpěváků, kterým pánbůh také do vínku nedal omračující barvu vokálu. A proto, to, co by v Crüe prošlo, tady působí dojmem jakési nastavené kaše. Mezi takové skladby můžeme zařadit singl „Gotta Get It Right“, který je hodně podbízivě postaven nebo skladby z konce desky „Hyperventilate“, „High On The Music“ či „Miracle“.

Sixx: A.M. se tedy nepodařilo plně přesvědčit ani na potřetí. Přestože Sixx upíná v současné době už skoro všechny síly na tento projekt (kapelu?) a všude roztrubuje, že tohle je tak skvělá kapela, jakou snad svět ještě neslyšel (inu, byznysmen ve stylu Genea Simmonse), jedno je jasné. Sixx: A.M. nikdy nemůžou plnohodnotně nahradit Mötley Crüe!

Jan Skala             


www.sixxammusic.com

YouTube ukázka - Stars

Seznam skladeb:
1. Stars
2. Gotta Get It Right
3. Relief
4. Get Ya Some
5. Let's Go
6. Drive
7. Give Me A Love
8. Hyperventilate
9. High On The Music
10. Miracle
11. Before It's Over

Sestava:
James Michael - zpěv, programování bicích
DJ Ashba - kytara
Nikki Sixx - baskytara

Rok vydání: 2014
Čas: 42:33
Label: Eleven Seven Music
Země: USA
Žánr: hair metal/alternative hard rock

Diskografie:
2007 - The Heroin Diaries Soundtrack
2011 - This Is Gonna Hurt
2014 - Modern Vintage

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.10.2014
Přečteno: 2482x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Taky nechapu tu...13. 11. 2015 16:21 JonathanGray
Ale já jsem v...1. 11. 2014 12:04 Pepsi Stone
Kdyby vychcanost...31. 10. 2014 10:35 Vincent
Já si stojím za...29. 10. 2014 22:03 Pepsi Stone
Sorry, ale nazvat...29. 10. 2014 10:30 Vincent


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10626 sekund.