RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




FIRE STRIKE - Lion And Tiger

Pokud při finálním hodnocení loňského épíčka „Lion And Tiger“ brazilských Fire Strike vytáhnete jedničku nebo desítku, dám vám v každém případě za pravdu. Tenhle dosavadní vrchol tvorby kapely, která se před deseti lety narodila se jménem Hole Of Hell, aby se po přebudování sestavy v roce následujícím rozhodla pro současný název, je totiž zcela poplatný tomu, zda vám voní autentické výlety do osmdesátek. Fire Strike v nich totiž zcela uvízli – svým projevem, zvukem, vizáží, živelností i určitou hudební naivitou.

Byť jsem příznivcem tohoto období, Fire Strike na mě působí trochu jako karikatura. Vezmu-li to postupně, bod číslo jedna v této vizi představuje jalová, nenápaditá a stereotypní rytmika. Je fakt, že pro udržení „pumpařského“ rytmu je naprosto dostačující, proč tedy vymýšlet nějaké složitosti a třeba potěší fakt, že v takové „Night Fever“ je i ta probrumlávající basa dobře slyšet. Bod číslo dvě – nespoutaná křiklounka Aline Nunes. Jí je nutno přiznat jistou osobitost, je zjevné, že ji oslovil projev Doro Pesch z raných let její kariéry (třeba v tomhle je právě ta karikaturovanost, jako by si holka řekla, Doro tehdy takhle hlasově divočila, musím jít ještě o krůček dál) a je i fakt, že dokáže do písní nacpat kupu energie. Bod třetí (pochopitelně související se všemi ostatními) je pak autorský potenciál kapely. Ten zcela postačuje ke svému účelu – nekomplikovanému paření a vyřvávání pod pódiem, v jednoduchosti by měla být síla. Řeč nepřišla dosud na kytary. Ano, jsme na vrcholu. Samozřejmě, že i kytary ctí ducha osmdesátek, ale zároveň jsou tím nejlepším (rozuměj na jedné straně solidním, na druhé straně částečně i nápaditým prvkem), co mohou Fire Strike nabídnout.

Beze studu přiznávám, že tuhle nahrávku na mě vypustit před těmi třiceti lety, asi bych si u ní v pohodě zakřepčil a neřešil bych, jestli jde o zjevnou inspiraci Warlockem, Skull Fist, či kýmkoliv z nástupu nové britské vlny, ani zda náhodou není k mání řada lepších a originálnějších kapel. Tohle je dokonalý revival osmdesátých let. Ale jak říkám, se vším všudy. A tak se (s kacířskou myšlenkou, že na jedné straně hrát takhle v dnešní době je víc než utopie, na straně druhé, že takhle dokonalý revival v dnešní době může leckomu tou svéráznou osobitostí zavonět) přidržím hodnocení ryze neutrálního.

Savapip             


www.firestrike.com.br

YouTube ukázka - Night Fever

Seznam skladeb:
1. Night Fever
2. Streets of Fire
3. True as a Dream
4. Master of the Seas
5. Lion and Tiger

Sestava:
Alne Nunes - zpěv
Helywild - kytara
Henrique Schuindt - kytara
Edivan Diamond- baskytara
Jean Praelii - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 25:03
Label: Thirteen Records
Země: Brazílie

Diskografie: 2013 – Lion And Tiger

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.10.2014
Přečteno: 1745x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09963 sekund.