ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CRAZY LIXX - Crazy Lixx

Crazy Lixx jsou na hudební scéně už etablovaným pojmem. Za těch sedm let, co vydali výtečný debut „Loud Minority“ si vybudovali vcelku slušnou pozici a ani časté personální hlavotřesy se na kvalitě jejich desek nepodepisují. Bezejmenná novinka zase vzniká v jiné sestavě než dva roky stará „Riot Avenue“. Kapelu totiž opustil basista a zakládající člen Luke Rivano, který byl od počátků důležitým členem party a velice obratným skladatelem. Z původní party tak Crazy Lixx zůstal věrný jen zpěvák Danny Rexon a bubeník Joey Cicera. K nováčkům se tedy po bok kytaristy Andy Dawsona (ten nahradil současného člena Hardcore Superstar Vica Zena) postavil basista Jens Sjöholm a nově také druhý kytarista Edd Liam.

Ale i přes odchody dvou základních členů jsou Crazy Lixx stále sví a na první poslech rozpoznatelní. Je to nejen tím, že Rexon má specifickou barvu hlasu, ale i kompozičním přístupem, který kapelu dělá zajímavou, i když na první poslech těží zejména ze soundu osmdesátých let. Sami Crazy Lixx přiznávají, že jejich největší vzory jsou hardrockové veličiny osmdesátých let jako Whitesnake, Scorpions, Def Leppard, Aerosmith nebo Mötley Crüe a jejich hudba podle toho také zní.

Nejinak je tomu i u novinky. Ta pokračuje v intencích, které si Crazy Lixx nastavili u debutu a které vybrušovali na dalších dvou deskách. Novinka na tom v podstatě nemění vůbec nic. Přestože je oproti „Riot Avenue“ znát maličký posun směrem k mainstreamu, když se tentokrát kapele podařilo složit více stadiónových refrénů, které by z drtivé většiny skladeb mohly udělat hity. A oproti předešlým deskám je na tomto eponymním albu ještě více cítit příklon k osmdesátým letům. Zvuk jako kdyby trochu změkl, přidalo se více tišších pasáží, do kterých pak explodují zmíněné stadiónové refrény.

Vezměte si třeba příznačně nazvanou „Girls Of The 80´s“ nebo následující „I Missed The Mark“, to jsou hymny osmdesátých let jako vyšité. Přesně typy těchhle skladeb dělaly z muzikantů v osmdesátých let znuděné milionáře, bořící frňáky do hromad koksu, velkých jako Kilimandžáro, ve svých honosných ratejnách. Dnes je jiná doba, ale jak vidno, i v ní se Crazy Lixx umí ohánět. Z celkového konceptu mohutných, až defleppardovských chorálů proto vybočují dvě trochu ostřejší skladby „Ain´t No Rest In Rock n´Roll“ a „Wrecking Ball Crew“ a bluesověji laděná „Outlaw“, která v podstatě supluje chybějící baladu. Ovšem všechny na album sedí výborně. Jediný otazník proto může viset nad znovu nahranou „Heroes Are Forever“ z debutu. Smysl jejího zařazení mi jaksi uniká.

Faktem proto zůstává, že Crazy Lixx zase nahráli výtečnou desku, na které ještě trochu více přilnuli k osmdesátkám. Možná, že je to způsob, který je nezažene do slepé uličky, kam se v posledních letech Nová vlna skandinávského hair metalu dostává. Novinka Crazy Lixx je hozená rukavice jejich věčným rivalům z Crashdïet. Ti se totiž do té slepé uličky přímo ženou.

Jan Skala             


www.crazylixx.com

YouTube ukázka - Hell Raising Woman

Seznam skladeb:
1. Hell Raising Woman
2. Sound Of The Loud Minority
3. Outlaw
4. Girls Of The 80´s
5. I Missed The Mark
6. All Looks, No Hooks
7. Ain´t No Rest In Rock n´Roll
8. Call To Action
9. Heroes Are Forever
10. Psycho City
11. Wrecking Ball Crew

Sestava:
Danny Rexon- zpěv
Andy Dawson - kytara
Edd Liam - kytara
Jens Sjöholm - baskytara
Joey Cicera - bicí

Rok vydání: 2014
Čas:
Label: Frontiers
Země: Švédsko
Žánr: hair metal

Diskografie:
2007 - Loud Minority
2010 - New Religion
2012 - Riot Avenue
2014 - Crazy Lixx

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.12.2014
Přečteno: 3251x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
jj, to je fakt,...18. 12. 2014 14:39 Crust
Tak na tuhle smečku jsem velmi...18. 12. 2014 10:57 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08682 sekund.