DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Snowy SHAW - S výjimkou Hala Patina jsem nikdy neslyšel o žádných rodičích, kteří by podporovali svoje děti v rock n´ rollu

Snowy Shaw je jednou z nejpracovitějších osobností v metalovém soukolí. Je maximálně zažraný do muziky, o čemž svědčí hromada desek, na kterých se podílel, a množství kapel, se kterými hraje či hrával. Notre Dame, King Diamond, Dimmu Borgir, Dream Evil, Therion a další. Po pětadvaceti letech na scéně však zdaleka neřekl poslední slovo a do budoucna hledí s velkým zápalem a optimismem.

Ahoj Snowy. Jsi známý ze spousty kapel a projektů, ale nyní se po tři roky starém "Snowy Shaw is Alive" opět představuješ pod svým jménem. Jaká byla motivace vydat tohle DVD?
Bylo to několik důvodů. Pro začátek jsem tím odpověděl na žádosti fanoušků a zadruhé byl pro mě tenhle projekt novým typem výzvy. Tenhle nový CD/DVD balíček „The Liveshow: 25 years of madness in the name of metal“ není pouze souhrnem mé minulosti, ale také nakopává mojí sólo kariéru pod vlastní vlajkou. Původně mělo být hotové a vydané trochu dřív, ale život má tendenci stavět nám do cesty překážky, jako například když jsem byl prakticky celý rok na turné jako bubeník Sabaton. Když jsem od nich odešel a vrátil se k editování materiálu tam, kde jsem ho opustil, uvědomil jsem si, že se blíží mé dvacáté páté výročí a DVD by tedy mělo nést toto označení. Byla to opravdu náhoda, nebo šťastná nehoda, chceš-li. Sám bych to nenaplánoval líp. Byl to osud.

Chtěl by si dál vystupovat jako sólový umělec nebo vydat i sólové album?
To je přesně to, co dělám, člověče. A nejenom nějaké sólo album, mám jich v plánu hned několik a napsal jsem už víc písní, než bys dokázal spočítat.

O mastering a mix DVD se postaral Andy LaRocque, díky němu je zvuk opravdu vynikající! Vystupoval i jako tvůj host, stejně jako mnoho dalších známých muzikantů. Bylo náročné svolat tolik hostů dohromady?
Jsem rád, že se ti líbí zvuk. Nerad bych samozřejmě podcenil Andyho roli, ale on byl pouze kousíčkem skládačky, nad kterou mám plnou kontrolu já, až do posledního nejmenšího detailu a to platí pro všechno, co na tomhle produktu vidíš a slyšíš. Jo, bylo dost složité dostat všechny na jedno místo, kvůli jejich plánovaným tour a dalším povinnostem v životě. Někteří přislíbili účast a nakonec se nemohli ukázat, z různých důvodů, ale všichni byli opravdu nadšení ze spolupráce a můžu se vsadit, že pár z nich se bude se mnou na něčem podílet v budoucnu.

Na "The Liveshow" jsou zaznamenány vlastně dva různé koncerty z let 2011 a 2012. Oba jsou skvěle nafilmovány slovutným Patrickem Ullaeusem. Oba koncerty nejsou však rozděleny každý zvlášť na jeden disk, nýbrž se skladby z obou show různě prostřídávají. Prozraď prosím, čí to byl nápad a podle jakého klíče jste sestavili, jak půjdou skladby na DVD za sebou?
Ty show byly kolem dvě a půl a tří hodin dlouhé a mým záměrem nikdy nebylo je vydat takhle vcelku, ale udělat z toho výběr toho nejlepšího. Proto má CD úplně jiný výběr skladeb ve srovnání s DVD, což je podle mého poněkud nekonvenční přístup. Udělal jsem to tak, jak jsem chtěl a nevidím důvod, proč to dělat jako ostatní.

Líbí se mi tvůj vokální rejstřík. Používáš čistý zpěv, growling, troufneš si na black metal nebo na King Diamondovský falzet. Jaký z těchto druhů zpěvu je ti nejbližší, jaký tě nejvíc baví?
Musím říct, že rád dělám všechno jmenované, jinak bych to nedělal.

Hodně fanoušků bude rádo, že na DVD uvidí živé provedení skladeb od Notre Dame. Vím, že se tě na to ptá asi každý, ale máš s Notre Dame nějaké plány do budoucna?
V tom máš pravdu, lidé opravdu rádi viděli, že hraji naživo skladby Notre Dame. Pak máme jiné fanoušky, kteří mají radši Memento Mori a pak další, kteří preferují Dream Evil, nebo Mercyful Fate, XXX, illwiill, Therion, King Diamond a tak dále. Zařadit prakticky všechno, co jsem udělal a čeho jsem byl v minulých pětadvaceti letech součástí, v případě, že jsi minul tuhle informaci, byla původní myšlenka za těmito skvělými koncerty. Abych vyhověl fanouškům, kteří mě žádali, abych dal znovu dohromady Notre Dame nebo se vrátil do Dream Evil nebo ke Kingovi atd atd. ... Tyto žádosti se jenom vršily a nehledě na to, kam jsem se ve světě v posledních letech dostal, nemohl jsem je jenom s poděkováním odmávnout. Především ale není dostatek času, abych potěšil úplně každého a kdybych kupříkladu šel znovu hrát na bicí ke Kingovi a vedle toho zpíval s Therion a snažil se u toho naplnit všechny další žádosti, neměl bych na to dost času, ani kdybych se rozkrájel. Za druhé, nejsem velkým fanouškem vracení se k minulosti a rád bych svůj život posunul a čelil novým výzvám. Jednou pozdě v noci na turné, poté, co ke mně přišlo mnoho fanoušků a ptalo se mě na to, nemohl jsem to dále ignorovat a najednou jsem měl zjevení a viděl řešení, jak to všechno udělat pod mou vlastní vlajkou. Zahrát všechny mé oblíbené skladby z předchozích kapel a dát dohromady tyhle skvělé show se speciálními hosty.

Vím, že nejsi jen vynikající muzikant, ale pro mnoho kapel pracuješ jako fotograf a desinger. Jak ses k tomu dostal a co to všechno obnáší?
Protože v podstatě dohlížím na veškerý design a estetické záležitosti kolem mých vlastních kapel, některým lidem se to líbilo a pořádali mě o pomoc například s focením, ilustrováním loga kapely, obalu atd. V posledních letech jsem toho kvůli koncertní vytíženosti moc neudělal, ale občas se do něčeho zapojím, když narazím na něco, co mě zajímá.

Jak ses vlastně dostal k hudbě a tomu, že jsi sám hudebník? Přivedli tě k tomu rodiče nebo jsi si sám našel cestu k rocku a metalu?
Hahaha! S výjimkou Hala Patina jsem nikdy neslyšel o žádných rodičích, kteří by podporovali svoje děti v rock n´ rollu. Není potřeba říkat, že to není ta nejjistější kariéra a že je to kontroverzní způsob života. Nemůžu říct, že by mě moji rodiče podporovali, ale druhou stranu já měl vždycky velmi silnou vůli a oni věděli, že mě nemůžou odradit od následování mého srdce. Může znít trochu uboze označovat se za rebela, ale já vždycky dělal věci po svém bez ohledu na to, co si ostatní myslí a nikdy jsem nedokázal následovat normy a pravidla, což se projevilo katastrofálně ve škole. Takže s ohledem na tohle jsem neměl jinou možnost volby, leda bych zvolil kariéru malíře.

Při sledování tvých živých vystoupení vůbec nepochybuji, že tě to hodně baví. Působíš velice energicky a zaujatě. Navíc jsou vystoupení pojatá dost teatrálně (myšleno pozitivně). Nenapadlo tě zkusit si divadlo?
Ne, vlastně ne. Tahle oblast mě nikdy nezajímala. Před nějakou dobou jsem byl očividně castingovou volbou pro hlavní roli v muzikálu jako zpívající herec, což by zahrnovalo i nějaké tancování, což opravdu není moje pole působnosti. Mohla to být zábavná zkušenost a něco pro mě úplně nového. Tak možná příště, kdo ví.

Kdy se můžou čeští fanoušci těšit, že tě uvidí naživo? Neuvažuješ, že by jsi svou "The Liveshov" přivezl i k nám?
Jak nejdřív to půjde. Nemůžu se dočkat, až svoji skvělou show doručím do České republiky. Momentálně jsem začal s plánováním koncertů na podzim 2015, které začnou headline pozicí na festivalu Sabaton Open Air a budou pokračovat nějakými dalšími koncerty, které ještě nebyly oznámeny. Očividně to nebude ta samá show, jako na live CD/DVD, protože budu hrát i nějaké nové věci. Kvůli hromadě práce s tímhle projektem jsem musel odsunout práce na mojí nové hudbě a tak jsem se rozhodl ji teď dokončit co nejdříve, bez žádných rozptýlení, a proto nebudu dělat žádné koncerty až do Sabaton Open Air, což bude světová premiéra mé nové show.

Je něco, na co jsem se nezeptal a ty bys přesto ještě chtěl něco říci?
Můžu říct jedině děkuji za podporu. Pokud ještě z nějakého důvodu nemáte tehle kritiky oceňovaný DVD/CD box, vyzývám vás, abyste to okamžitě napravili. Buď skrz EMP ve vaší zemi nebo přímo z mého webshopu, kde je možnost nechat si box podepsat a vedle toho nabízí spoustu dalšího super zboží. Tak se zastavte!

Moc ti děkuji za rozhovor a přeji ti mnoho úspěchů v budoucnu!
Díky za rozhovor, zůstaňte naladěni, zůstaňte „true“ a navštivte mě na FB SnowyShawOfficial

Mějte se!

English version:
You are known for many bands and projects but now after three years old "Snowy Shaw is Alive" you present yourself under your own name again. What was the motivation to release this dvd? A number of reasons. To meet the demand of my fans for starters and secondly to take on a new kind of challenge with this project of mine.
This new Live DVD/CD Package- The Liveshow: 25 years of madness in the name of metal is not only a summation of my past it is also the kick off for my solo career under my own flag. It was supposed to have been finalized and released a bit earlier but life has a tendency of taking many twists and turns, like touring for a full year as the drummer with Sabaton. Then at one point after I left them to pick up where I had left off during the editing of the filmed material I realized that I had this 25th anniversary coming up and that it would be labelled as such. It was really a coincidence, or happy accident if you will and I don't think I could have planned it better myself. It's fate.

Would you like to continue performing as an solo artist or/and release a solo album? That's exactly what I'm doing man. And not just A solo album, I have several planned and have written more songs than you can count.
Andy LaRocque took care of mastering and mixing the dvd, and because of him, the sound is brilliant. He also appears on the cd as a guest together with many other musicians. Was it difficult to get so many guest to play on your album?
Glad you like how it sounds. Not to downplay Andy's role in this but that's just a piece in the puzzle, a puzzle of which I'm fully in charge of all the way through down to the tiniest little detail, and that goes for everything you see and hear with this product. Yep, it was pretty tricky to gather all them people the these two occasions due to touring schedules and other of life's duties. Some we're scheduled but couldn't appear in the end for various reasons, but they were all very very positive about doing it and I bet I will have a few of them participating down the road at one time or another.

There are actually two different shows on “The Liveshow”, from 2011 and 2012. Both are filmed by well known Patrick Ullaeus. But the show are not divided to two separated CDs – the songs are mixed together. Tell me please whose idea it was and under which key they are put in order?
These shows were something like 2 and half 3 hours long and I never intended to put them both out as whole in it's entirety, but to make a good selection and combination of the coolest stuff. Therefore the CD has an entirely different set of songs compared to the DVD, which I also believe is not the conventional way of doing it. I did it the way I wanted it and see no reason to do like everyone else.

I like your vocal range. You use clean sing, growling, you even dare to do black metal or King Diamond-like fazeto. What of these kinds of singing you like the most, which one is the most entertaining for you?
I must say that I like to do it all, otherwise I wouldn't do it.

Alot of fans will be happy to see live performance of Notre Dame songs on the DVD. I know that probably everyone is asking you that, but do you have nay plan with Notre Dame for the future?
You're right about that, people were happy to see me perform Notre Dame songs, then we have other fans who were more into Memento Mori, or yet another fan who preferred Dream Evil, or Mercyful Fate, XXX, illwiill, Therion, King Diamond and so on. Basically everything I've done and been involved with over the past 25 years, and in case you've missed that piece of information that was originally the idea behind putting together these super shows. To meet the demand of the fans who kept asking me to reunite Notre Dame or go back to Dream Evil or King etc etc... These kind of requests just kept escalating and no matter where I went in the world in later years I could no longer just brush it off and say thank you. First of all there is simply not enough time to please everyone at the same time if I would for instance go back to play drums with King on the side of singing with Therion, and to meet the demands of them all and do it all, well obviously there's no chance in hell I'd have time for that. Secondly, I'm not a big fan of going backwards and I like to move on in life and take on new challenges. One late night on tour having been approached by so many people about it that I couldn't shake it off I suddenly had an epiphany and saw a solution where I would do it all under my own flag. Play all my favorite songs by all former bands, and put up these super shows including special guest stars.

I´m aware that you´re not only a great musician, but you also work as a photographer and a designer for many bands. How did you get to this job and how does this kind of work look like for you?
Since I'm basically in charge of all the designs and aesthetic stuff with my own bands people liked what they saw and started asking me to help them out with arranging photo sessions and illustrating logos and album covers etc. I haven't done much of that in recent years as I've been too busy touring and working on my own stuff but occasionally I do stuff if there's anything that interests me.

How did you get to the music and being a musician yourself at the first place? Did your parents lead you to that or have you found the way to rock and metal by yourself?
Hahaha! With the exception of Hal Patino I've ever heard of any parent encouraging their kids to get into rock n´roll. Needless to say, it's not the most secure profession or conventional way of living your life. I can't say they were very supportive but on the other hand I've always been very strong of will and they knew they couldn't do anything to stop me from following my heart. May sound a bit pathetic to call oneself a rebel but I've always done things my own way with little if any consideration of what others think and I never been able to follow rules and the norm which made me a disaster in school. Having said that, there really weren't any options unless I would go for a career as a painter or sketch artist.

When I´m watching your live performances I have no doubts that you´re enjoying it. You seem very energetic and into the thing. Plus your performances are very theatrical (meant in a good way). Did you ever thought about trying theater?
No, not really. Never had any interest in that field. Apparently I was the casting main prospect for a leading role in musical theatre some time ago as an acting singer and would also do some dancing, which isn't really what I do, but it could have been a fun experience trying out something entirely new for me. Maybe some other time, who knows.

When can the czech fans expect to see you live? Don´t you consider bringing your „The Liveshow“ to us also?
As soon as possible, I can't wait to bring my new kick ass show to the Czech republic. As for now I have started booking shows for the autumn of 2015 and it'll kick off with a headlining slot at Sabaton Open Air and some other yet unannounced shows in connection to that. It's not gonna be the same kind of show as the Live DVD/CD box though obviously and I'm gonna mix it up playing my new music as well. Due to the massive workload involved in the making of the DVD/CD I've been forced to postpone the recordings of my new music and have therefore decided to get to it as soon as possible with no distractions meaning that I won't be doing any shows until Sabaton Open Air which will be the world premier of my new show.

Is there something I didn´t ask and you´d like to tell?
What can I say other than thanks for the support. If you by any chance haven't picked up this critically acclaimed DVD/CD box yet, I challenge you to do so immediately. Either from EMP in your country or order it directly from my webshop, that way you can also have it signed and there's tons of other goodies and great stuff there. Pay a visit, ok

Thank you very much for this interview and I wish you a lot of success in the future!


Thanks for having me. Stay tune, stay true and hook me up on FB SnowyShawOfficial

See ya :-)

Tomáš Marton             


FB SnowyShawOfficial


Vydáno: 21.12.2014
Přečteno: 2789x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13049 sekund.