RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SPIRIT(S)DAYS - Mezi světy

Není žánr jako žánr. Mířit jen jedním směrem se zdá být dnes nemoderní, a jelikož každá kapela s přirozenou touhou někam prorazit musí splňovat jistá kritéria, dá se v případě kroměřížské party Spirit(s)Days hovořit o žánrové multikultuře. Z tohoto rozhodnutí má člověk někdy smíšené pocity a s nejistotou v srdci čeká, co na něj kapela vybalí. Z tohoto pokusu se však jistě bude chytat za uši málokdo. To, že má deska pár chyb moc posluchačů neodradí, protože sešití několika stylů k sobě není zcela scestné. Živost a hravost kapely je celkem příjemná a jistá volnost působí pozitivně, ne však úplně všude. A to proto, že i naprosto volná zábava má svá pravidla. Posluchači této desky zaujali dva tábory s odlišným přístupem k věci. Zatímco jedni album milují, druzí poukazují na nevhodný hlas zpěvačky.

Úvodní předmluva zní jako dětská říkanka a já se myšlenkovitě ocitl na vážkách. Drobná zpěvačka Kiara podává sice skvělé výkony, ale nejsem si jistý, zda bych chtěl tento hlas slyšet právě zde. Avšak skvělý výkon kytaristů mne přesvědčil a snažil se mě držet nad hladinou pochyb. Jejich výkonům , nechybí melodické pasáže ani rázné momenty, ovšem jak známo stačí, aby se v celém stroji zastavilo jedno kolečko a přestanou běhat i ostatní. A tak zatímco ostatní kolečka makají o sto šest, vokál pokulhává.

Temná atmosféra romantiky dává prostor power metalu a metalcoru, člověk nemusí naposlouchávat dlouhé hodiny, aby si vzápětí začal broukat úryvky z několika songů. Příjemná je i zvuková stránka alba. Kiara se nevzdává a snaží se s chlapci držet krok, dlužno dodat, že to trošku trvá. Vysílení a ztráta energie se však nekoná, jak deska pokračuje, roste i energie a odhodlání. Nakonec se zpěvačka přece jen chytí a závěrečná část desky funguje jako celek. Škoda jen, že to nepřišlo dříve.

Výkony kytar a bicích však byly natolik přesvědčivé, že jsem si desku s chutí pustil ještě několikrát. Při soustředěnějším poslechu člověku nejednou dochází, že určité pasáže tam zkrátka patří a snad by i svou absencí ukrojily kus z originality, kterou si snaží kapela držet. Tam, kde na vokálu chybí, doplňuje hluboký growl a z hlediska celku se jedná o příjemný materiál, který si na poli hudebním své místo i přes nějakou tu chybu zaslouží.

Jiří Rogner Hylmar             


BZ SPIRIT(S)DAYS

Seznam skladeb:
1. Zpověď
2. Chirurg
3. Šach mat
4. Život na nic
5. Reqiuem pro bílou paní
6. Intermezzo
7. Labutí píseň
8. Rande s démonem
9. Kóma
10. Do pekla

Sestava:
Kiara – zpěv
Hermes – kytary
Crow – kytary, growl
Alien – basa, zpěv
Eagle – bicí

Země: Česká republika
Žánr: crossover
Rok vydání: 2014


Vydáno: 28.03.2015
Přečteno: 2397x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já bych tedy...28. 03. 2015 22:49 Supermartonátor


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10497 sekund.