RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AMEDERIA - Unheard Prayer

„Unheard Prayer“ je druhou deskou ruské Amederie a disponuje nádherným obalem, který sám už navozuje tu správnou atmosféru doom metalu. Mám-li popsat jejich hudbu, zeptal bych se, zda máte rádi Draconian. Pokud ano, pak jste na správné adrese a Amederia vás může potěšit. Jejich podoba se švédskou gothic – doomovou stálicí může až zarazit. Prakticky totožná atmosféra, podobná melodika a celkové směřování.

Úvodní téměř desetiminutová „Who We Are“ vás přenese do světa, kde vládne melancholie a tesknivé melodie. Doom metalové tempo, naštěstí ne tak plazivé, aby unavilo, je přiživováno dobrou kytarovou prací a kvalitním zvukem, který dává vyniknout všem aspektům hudby Amederie. „Loneliness In Heaven“ už deset minut přesáhne a pokračuje v útoku na vaše emoce. Zní to hezky, kdo má rád gothic – doom metal bude chrochtat blahem, ale pořád je tu jako stín Draconian. Srší takřka z každé noty a rovněž propojení obou hlasů je vlastně na stejné úrovni. Střídají se dle očekávání mužský growl v podání Damira a dívčí čistý zpěv Gulnaz Bagirovové. Oba jsou dobře sladěni a doplňují se takřka perfektně. Damir zní skutečně drsně a přitom srozumitelně, rozhodně povedený výkon. Ani zpěvačka Gulnaz se nedává zahanbit, její hlas je mi příjemný a i když v některých momentech připomíná Lisu (ano z Draconian, jak jinak), zpívá přeci jen maličko výše.

Příjemně překvapí „The Dance Of The Two Swans“, zpočátku jen klavírní balada, ve které oba zpěváci dokáží uvěřitelně předvést emoce a krásně spolupracují. Damir zde zpívá čistě a jeho barva hlasu zní poměrně netradičně. Píseň má krásnou melodii a teprve v jejím závěru se přidají i decentní kytary a bicí. I když je to balada, paradoxně je příjemným osvěžením v jinak hutném doom metalu. V tom pokračuje i následující „Forbidden Love“, která je ve slokách velice pomalá, ale refrén rytmika pořádně nakopne do vyšších otáček a rovněž Gulnaz zde předvádí to nejlepší, co umí. Právě díky tomu považuji tuhle skladbu jako jednu z nejlepších na desce. „Angel’s Fall“ se postupně rozvíjí a mění, v závěru je čím dál intenzivnější a drtivější. „Together“, nejdelší věc na desce (rovných jedenáct minut), je klasickou žánrovou věcí, která je jen - jak typické pro tuto desku - dobře zahraná a zazpívaná.

A to se dá bohužel i bohudík říci o celém „Unheard Prayer“. Bohužel – protože se nejedná o nic osobitého, chybí více rozmanitosti a z každého rohu se tu na vás dívají Draconian. Bohudík – protože mám tento žánr a Draconian rád, „The Dance Of The Two Swans“ je kouzelná a album má hezké melodie a je nahráno s láskou k této hudbě.

Po technické stránce nemám, co vytknout, Amederia prostě umí. Je to dobrá deska, ale k vyššímu hodnocení schází více svébytnosti. Rozhodně však poslech doporučuji, protože hudby v tomto žánru moc nevychází a tohle se povedlo.

Tomáš Marton             


FB AMEDERIA

YouTube ukázka - Foridden Love

Seznam skladeb:
1. Eden
2. Who We Are
3. Loneliness in Heaven
4. The Dance of Two Swans
5. Forbidden Love
6. Angel's Fall
7. Together
8. Sunset

Sestava:
Damir Galeev - zpěv
Gulnaz Bagirova - zpěv
Andrey Gorodnichuk - kytara
Danila Pereladov - kytara
Andrey Dolgih - baskytara
Konstantine Dolgin - klávesy
Ilnur Gafarov - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 61:38
Label: BadMoodMan Music
Země: Rusko
Žánr: Gothic Doom metal

Diskografie:
2008 - Sometimes We Have Wings
2014 - Unheard Prayer

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.02.2015
Přečteno: 2299x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1548 sekund.