RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AZORIA - Season´s Change

Švédský projekt Azoria jede na podobné vlně, jako ještě donedávna slovenští Signum Regis, nebo i včera hodnocení Wolfpakk, krom žánru zejména v tom smyslu,, že jednoho stabilního vokalistu nahrazuje několik hostujících zpěváků. Za vším stojí Alexander Oriz, neboli kytarista ReinXeed, pročež nepřekvapí, že na debutové desce „Season´s Change“ uslyšíme Tommyho Johanssona. Zajímavým faktem je, že ačkoli Tommyho dvě písně nejsou nic extra, stále je to lepší, než to, co aktuálně předvádí se svoji domovskou partou.

Než se však pustíme do hodnocení jednotlivých skladeb, je nutné zmínit skutečnost, která vám může ušetřit trochu času při čtení tohoto článku. Zvuk je totiž mrzký, bez energie a celkové hodnocení tím okrádající o jeden plný bod. Pokud tedy nyní překliknete jinam, za zlé vám to mít nebudu, neb zase o tolik nepřijdete. Ani songy samotné nesnesou mnoho ohromujících přívlastků. První dva kousky s Tommym patří do té lepší kategorie (potěší hlavně polobaladická „Inside My Heart“). Úplně nejvýše pak stojí následný a titulní kus se zpěvem Mikaela Dahla (Crystal Eyes), svižným tempem a neoklasickými trylky.

Čtvrtý a pátý song s hlasem Michaela Anderssona (Fullforce, Cloudscape…) atmosféru zahustí hutnými heavy-power riffy. Špatné to není, skvělé už vůbec ne (i proto, že ona hutnost není správně zvukově podepřena). O dost lépe je na tom moc příjemná šestka „When You Sleep“, zejména díky pěkným melodiím a hlasu Matildy Eriksson. Posledním slušným zářezem je pak sedmička „I Love it Loud“ s Markem Gunnardem (Nordic Mist, Jawbreakers), která má švih a v refrénu dokonce asociuje tóny úžasného alba „Difference“ od Dreamtale. Tím jsme ovšem klady vyčerpali. Multi-instrumentalista Snowy Shaw (Mad Architect, ex-Dimmu Borgir, ex-Dream Evil…) vyfasoval závěrečné dva tracky a oba znějí (hlavně díky němu) průměrně. Zvlášť zajímavě nepůsobí ani japonský bonus, kterým se stal cover „Big In Japan“ od popových Alphaville. Výhodou tohoto ambiciózního, nakonec však jen stěží výjimečného díla, je jeho krátká stopáž (bez bonusu 36 minut). Jinak lze však poslech doporučit pouze fanouškům některého z uvedených zpěváků, ostatní nechť zapínají spínač „play“ s nepříliš velkým očekáváním.

Petr Štěpnička             

Tommy Johansson sice v roce 2014 s ničím vlastním nepřišel, ale to, že celý rok jen nečechral vlasy, dokazuje tato deska, v jejímž centru stojí jeho kapelní kolega. Budu stručný. Tommy se zde projevil jen jako jeden z mnoha vokalistů. kteří na album přispěli svým hlasem, a i když se nejedná o takový průser, jakým byla reinxeeďácká „zelená deska“ z roku 2013, nic zásadního, co by hnulo metalovou historií, se zde neděje.

Skladby jsou průměrné až lehce podprůměrné, nepříliš chytlavé a zapamatovatelné, nesou se na vlně syntetického poweru až hard rocku, který byl, je (a nejspíš ještě i bude) tak typický pro zmíněného muzikanta. Využití pěvci sice podávají kvalitní výkony, ale album z lehkého podprůměru vytáhnout nedokáží, na to jsou kompozice samotné příliš jalové, zvuk velice svojský a celkový dojem až moc nevzrušivý.

Hermes 4/10

www.azoriametal.com

YouTube ukázka - Season´s Change

Seznam skladeb:
1. Just Like the Phoenix
2. Inside My Heart
3. Seasons Change
4. Prophecy
5. To the Land of Glory
6. When You Sleep
7. I Love It Loud
8. Starlight
9. Peace of Mind

Sestava:
Alex Oriz – kytara
Chris David – baskytara
Simon J – kytara
Emil Eriksson – bicí

Hosté:
Snowy Shaw – zpěv
Mike Andersson – zpěv
Mikael Dahl – zpěv
Mark E Gunnardo – zpěv
Tommy ReinXeed – zpěv
Matilda Eriksson – zpěv

Rok vydání: 2014
Čas: 36:29
Label: Liljegren Records
Země: Švédsko
Žánr: power metal

Diskografie:
2014 - Season´s Change

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.03.2015
Přečteno: 2674x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dík...1. 04. 2015 8:25 Pagan
Drobný překlep u...31. 03. 2015 19:51 seventhwonder


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09852 sekund.