MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WHILE SHE SLEEPS - Brainwashed

Kapela, jejíž název je jak z laciného hororu, dala o sobě pořádně vědět před třemi lety, když upekla své debutové album „This Is the Six“ a ihned se odlišila od řady podobně znějících metalcorových smeček. While She Sleeps totiž sázeli na sborové zpěvy a zapamatovatelné refrény; technická ekvilibristika a rytmicky nasekané riffy nebyly zas až tak zásadním elementem, byť jsou velmi důležitým pojivem. Bylo tedy žádoucí si myslet, že „Brainwashed“ bude pokračovat v zažitém trendu a nasype do posluchače přesně to, oč si žádá. Jak už to tak ale bývá, realita je krapet složitější a kapelní vývoj je zkrátka přirozený proces, který si nevybírá.

V prvé řadě je potřeba zmínit operaci hlasivek zpěváka Lawrence Taylora, kterou prodělal na sklonku roku 2013. Na novém albu ovšem tento fakt není vůbec znát a vokály jsou opět silnou stránkou kapely. Stejné je to se zvukem, jenž neubral z agresivity debutového alba a nadále tvoří hutnou stěnu a efektní prezentaci tvorby. Horší už je to se samotnými písničkami. Avizované melodické refrény aby člověk pohledal, hudba je rozvleklá a často nezáživná. První dojem zkrátka není dobrý, ale po několika posleších je potřeba zmínit, že „Brainwashed“ má své momenty a dokáže bavit.

První část startuje jednoduchým intrem a singlem „New World Torture“, který začíná sborem a po minutě rozpaky rozčísne slipknotovsky důrazný riff. Posléze se dočkáme změti vyhrávek a účelných riffů končících sólem a bubenickým beatem. „Your Evolution“ je sice svižnější, ale opět se ve vokální části nedočkáme žádných převratných zázraků. Kapela hudebně roste a v titulní „Brainwashed“ zařazuje o stupeň výš a eskaluje ve výborný, gradující závěr. Do druhé části se přesouváme skrze vybrnkávačku na akustiku ve „We Are Alive at Night“ a kapela se snaží, seč jí síly stačí, aby nám konečně do hlavy nacpala nějaký ten zapamatovatelný refrén, což ještě v „Our Legacy“ mírně drhne, ale „Four Walls“ je již trefou do černého a jedná se o jeden z nejlepších zářezů desky.

Následuje však znovu útlum – „Torment“ a „Life In Tension“ nejsou nikterak obohacující a plní funkci výplně (škoda, že se kapela nerozhodla rozvinout příjemný klavírní motiv z krátké „Kangaezu Ni“). Naštěstí se zadaří při „Trophies of Violence“, která je skvěle otextovaná, příjemně graduje, obsahuje řádku dobrých riffů a příjemný refrén. Závěr desky je ale znovu rozpačitý a průměrný dojem z poslechu vytrhává akorát invenční „Method in Madness“, která nechává vzpomenout na svěží kapelní debut, plný originálních nápadů (změny temp a rytmiky, neortodoxní flažolety, kravský zvonec!).

Ve své podstatě se jedná o stejný scénář, jaký postihnul podobě laděné „Tear Out The Heart“, o kterých jsem psal nedávno. Velmi silný debut, nalákání fanouškovské základny a pak…nechci říct totální zklamání, ale určitě o jeden-dva stupně horší produkt. Schválně jsem si zkusil po poslechu „Brainwashed“ pustit „This Is the Six“ a nestačil jsem se divit, jak kapela ožila a najednou se dostavil pocit, že takto to mělo vypadat - stadiónové refrény, řízné riffy a agresivní tempa. Jen pro upřesnění: hodnotil jsem zde deluxe rozšířenou verzi, klasické album o 12 písničkách uplyne logicky rychleji a je v něm méně vaty, čili si případně k recenzi přičtěte jeden bodík navíc.

Radek Neuman             


www.wssofficial.com

YouTube ukázka - Four Walls

Seznam skladeb:
1. The Divide
2. New World Torture
3. Your Evolution
4. Brainwashed
5. We Are Alive At Night
6. Our Legacy
7. Four Walls
8. Torment
9. Kangaezu Ni
10. Life In Tension
11. Trophies Of Violence
12. No Sides, No Enemies
13. The Woods
14. Method In Madness
15. Modern Minds

Sestava:
Lawrence Taylor - zpěv
Sean Long - kytara, klavír, vokály
Mat Welsh - kytara, vokály
Aaran Mckenzie – basová kytara, vokály
Adam Savage – bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 54:08
Label: Search And Destroy
Země: Velká Británie
Žánr: metalcore

Diskografie:
2012 - This Is the Six
2015 - Brainwashed

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.04.2015
Přečteno: 2699x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
O něco slabší...19. 04. 2015 16:38 Aldys


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10132 sekund.