RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WITCHBOUND - Tarot´s Legacy

Tak tohle je ironie osudu jako hrom. Andy Mück, alias Andy Aldrian, jediný z původní sestavy Stormwitch, se jako blázen opakovaně snaží vrátit tomuto jménu lesk, zkouší to zleva zprava, a jde mu to čím dál tím hůř. A když si hrábne na samotné kvalitativní dno v diskografii kapely, otevřou (z pohledu Andyho asi Pandořinu skříňku, z pohledu příznivců Stormwitch truhlu se zlatým pokladem) jeho bývalí kumpáni, odkazující na věčnou spojitost s čarodějnicemi názvem Witchbound, šuplík, do kterého házel své nápady před dvěma lety zesnulý kytarista Lee Tarot (alias Harald Spengler). A je z toho deska, které k atakování historických milníků Stormwitch schází jediné - barevnější a ohebnější zpěv. Jinak je totiž „Tarot´s Legacy“ parádní reinkarnací první dekády života Stormwitch.

Bodejť by ne, rukopis Lee Tarota (abychom byli přesní, v kooperaci se Stefanem Kauffmanem alias Stevem Merchantem) je nezaměnitelný, autorský příspěvek Martina Winklera do téhle chemie také bez výhrad pasuje. I sestava Witchbound je víc stormwitchovská, než samotní Stormwitch. Kytarista Steve Merchant pamatuje zlatá léta kapely od úplného začátku, bubeník Pete Lancer (alias Peter Langer)přišel do Stormwitch o něco později, ale stihl nabubnovat debutové album, pak i všechna ostatní až do prvního rozpadu kapely, a jako jediný z Witchbound dělal Andy Aldrianovi společnost i při druhé reinkarnaci Stormwitch, basák Ronny Person (alias Ronny Gleisberg) zanechal svůj otisk na prvních čtyřech albech Stormwitch, kytarista Martin Winkler jako jediný pak osobně prožil první reinkarnaci Stormwitch na začátku tohoto tisíciletí. Novicem je tak pouze zpěvák Thorsten Lichtner, který nemá vůbec špatný hlas, na rozdíl třeba od Davida Reeceho u současných Bonfire nemění podstatu kapely, jen mu chybí ten tradiční charismatický punc Stormwitch.

Což se projevuje spíš v těch obyčejnějších skladbách, v těch nejsilnějších momentech není kdovíjaký problém, typická melodika, výpravnost a zpěvnost snadno zapamatovatelných refrénů, nenásilné sbory, schopnost vygradovat i hodně nenápadné pasáže, i příjemně staromilsky sólující kytara tvoří maximálně silný základ, ze kterého ta dávná atmosféra bohatě sálá, zkuste třeba chytlavou „Dance Into The Fire“, plnou dynamických změn, se skandovatelným sloganem a štiplavými riffy (a nezbytným čarodějnickým připomenutím), z romantického vybrnkávání a emotivního vokálu rozkvétající atmosférickou heavy skákačku „Mandrake´s Fire“, či melodickou skluzavku v úderné upalovačce „Die Sword In Hand“, to je klasika jako hrom! Díky silné heavíkové podstatě alba nepřekvapí hostovská účast kladivouna Oscara Dronjaka v hutné „Keep The Pyre Burning“, atmosféru zde perfektně zahušťuje i jedovatý vokál Simone Briehl.

Lee Tarot prostřednictvím dávných parťáků dovyprávěl svůj poslední příběh o temných dobách, králích a rytířích, svatém grálu, svaté válce, magii, ohni a samozřejmě čarodějnicích. Dýchají z něj osmdesátá léta, dýchá z něj dávný nekomplikovaný heavík, dýchá z něj tradiční melodika, dýchá z něj nezbytný romantický ocas, dýchá z něj nadhled i skvělá a dávná forma Stormwitch. Pokud jste od začátku devadesátých let čekali na to, kdy se Stormwitch stoprocentně vrátí ke své osmdesátkové podstatě, tak se toho sice úplně nedočkáte ani u Witchbound, ale rozhodně „Tarot´s Legacy“ je tomu ze všech pokusů nejblíž.

Savapip             


www.witchbound.com

YouTube ukázka - Dance Into The Fire

Seznam skladeb:
1. Introduction
2. Dance into the Fire
3. Mauritania
4. Jester's Day
5. To Search for the Grail
6. Holy Ground
7. Keep the Pyre Burning
8. Petite Bouree
9. Mandrake's Fire
10. Wrath of the Northmen
11. Die Sword in Hand
12. Sands of Time
13. Stranded
14. Trail of Stars

Sestava:
Thorsten Lichtner - zpěv
Stefan Kauffman - kytara
Martin Winkler - kytara
Ronny Gleisberg - baskytara
Peter Langer - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 47:53
Label: El Puerto Records
Země: Německo

Diskografie:
2015 – Tarot´s Legacy

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.06.2015
Přečteno: 3780x




počet příspěvků: 8

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
WitchboundPoslední deska...2. 12. 2015 18:22 Vráťa
Tak za takovouhle...27. 07. 2015 12:20 Fenris 13
Výborná deska,...29. 06. 2015 6:00 Bubák
Po 100 letech zase...24. 06. 2015 22:10 Down
Včera přišlo cedlo...23. 06. 2015 8:19 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0915 sekund.