DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NECROCOCK – Hudba z psychiatrických pavilonů

Necrocock je určitě jeden z nejzvláštnějších (kulantně řečeno) českých hudebníků, avšak také bezesporu jeden z nejtalentovanějších a nejschopnějších. Zároveň i rozsah jeho činnosti je velký. Je členem legendárních Master‘s Hammer, ale také má boční projekt Kaviar Kavalier a vlastní sólové počiny. A všechna jeho působiště jsou velmi odlišná.

Nová sólová deska „Hudba z psychiatrických pavilonů“ vychází pět let po „Lesní hudbě“ a je zcela zřejmé o čem bude. Bizarnost, neobvyklost, ale i originalita. To vše je Necrocock. „Neuleptil“ začíná příjemně a zároveň s atmosférou, která vás ihned přenese do psychiatrického zařízení. Necrocockův hlas kolíbá a rovněž vyvolává pocit, že je trochu zvláštní (opět kulantně řečeno). „Vyšetření vestibulární“ nakopne hudbu směrem k alternativnímu rocku nebo prostě rocku made by Necrocock. Kytary nejsou tvrdé, ale ani ne nevýrazné. Bicí působí pochodovým dojmem a zpěv je snad ještě o trochu „švihlejší“ než ve skladbě úvodní.

Přitvrzuje se. „Přednostovy nové boty“ jsou takřka metalové. Bicí živější, kytary výraznější. Co však zůstává, je až hypnotická aura a nálada lehkého bláznovství. Necrocock se neposlouchá snadno, ale ani ne bolestivě. I přes tu avantgardnost a bizarnost má vlastně velký talent na melodie a i po textové stránce považuji novinku za povedenou. Jasně, je to ulítlé, bláznivé, ale pokud máte smysl pro těžkotonážnější humor, tak se i zasmějete.

„Nedávejte mu Plegomazin,“ „Chorobomyslná“, „Vaginální trauma“. Hudba pokračuje v pomalejším a pohodovějším tempu. Zaujmou nenápadná, ale oživující kytarová sóla a vyhrávky. U „Do klecí“ mě chvílemi napadá, že některé vokální rejstříky trochu připomínají Devina Townsenda, i hudebně mu je tahle skladba příbuzná, sice vzdáleně, ale je to tam. Desku uzavírá velice povedená „Kluk z diagnosťáku“, který je spíš vyprávěná než zpívaná, ale rozhodně jedna z nejpovedenějších skladeb na desce.

Necrocock nabízí ještě dva bonusy. „Princezna“ s hodně neobyčejným (stále se držím kulantnosti) textem. Každopádně pro mne osobně hit, tohle se z hlavy jen tak nevyžene. Nenápadná elektronika, atmosféra jak z dětského pokoje a následný dětský sbor. V kombinaci s textem, naprostá paráda. „Výlet do Vaxjo“ je už jen taková odpočinková tečka, která příliš nezaujme.

Psát o Necrocockovi je docela oříšek. Je to zcela něco jiného, než běžná hudební produkce. A to je vlastně přece velká pochvala. Nevím, zda jeho hudbu označit za avantgardní či alternativní rock, nebo za něco jiného. Důležité je, že je muzika zcela osobitá a originální. Zároveň však varuji, že Necrocock bude pro většinu posluchačů nejspíš zcela neskousnutelný. Pokud Necrococka máte rádi, nebudete zklamáni, pokud ho neznáte, pak říkám, zkuste být na chvilku maličko „šáhlí“ a pusťte si ho.

Tomáš Marton             


BZ NECROCOCK

Seznam skladeb:
1. Neuleptil
2. Vyšetření vestibulární
3. Přednostovy nové boty
4. Nedávejte mu Plegomazin
5. Chorobomyslná
6. Vaginální trauma
7. Do klecí
8. Do Opařan
9. Zapoměl jsem si v sanitě...
10. Kluk z diagnosťáku
11. Princezna (bonus)
12. Výlet do Vaxjö(bonus)

Sestava:
Tom Necrocock - zpěv, kytara a takřka vše na desce
Sambar - baskytara
Morfeus -bicí

Rok vydání: 2015
Čas:48:20
Země: Česká republika
Žánr: psycho alternative rock

Diskografie:
2002 - Konvalium
2003 - Praktiky Pohřebních ústavů
2010 - Lesni Hudba
2015 - Hudba z psychiatrických pavilonů

Foto: archiv Necrococka


Vydáno: 21.08.2015
Přečteno: 3988x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09453 sekund.