MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




EMPIRES OF EDEN - Architect Of Hope

Tři roky uběhly jako voda a australští heavíci Empires Of Eden (ehm, buďme přesnější, přece jen je kytarista Stu Marshall naprosto zásadní personou tohoto projektu) přicházejí se svojí čtvrtou albovou položkou „Architect Of Hope“. A je to tak trochu deja vu, v kuchyni u Marshallů jako by se čas zastavil. Stu vzal do party osvědčeného bicmena Jasixe Prowlingwolfa, oslovil svá oblíbená vokální struhadla (pravda, tady se oproti předchozí desce odehrála pořádná obměna) a dal dohromady devět nových skladeb, které, pokud je hodíte na jednu hromadu s těmi z desky minulé, bude asi docela obtížné je roztřídit a jediným vodítkem budou hlasy vokalistů. Dokonce bych si tipl, že tentokrát, oproti „Channeling The Infinite“, strčil Stu prsty i do autorství vokálních linek, a díky tomu je rozlišitelnost skladeb (ale s tím měli Empires Of Eden krapet problém už minule) ještě o něco složitější.

Podstatou písní Empires Of Eden je natlakovaný, přímočarý, melodicky neotesaný heavík s nějakou tou vlnkou powermetalu, s důrazem kladeným na spektakulární exhibičnost Stuových rychlých prstů (ale nebojte se neúčelných onanií) a vypjatou vyhrocenost všech zúčastněných hlasivek, to ostatní je jen nezbytná podpora, včetně spolehlivého Jasixe, který funguje pouze coby pilíř pro uvedené elementy, do žádných pestřejších kreací se nepouští, což může být z pohledu jisté jednotvárnosti alba docela škoda. Škoda je i to, že ten Marshallův mustr (vyhrocené sloky, nepříliš melodický refrén a živočišná sóla) je příliš univerzální a o desce pak platí to, co minule - pustíte-li si každou jednotlivou skladbu zvlášť, jedná se o velice energické a strhující kousky, pustíte-li si kompletní album, je to trochu baťovská pásová výroba, a to i v případě, kdy Empires Of Eden trochu zvolní, zvláční a zhutní svojí přímočarou řež. A právě díky konstantní náladě bez atmosférických příkras můžou začít skladby splývat, naštěstí každý z křiklounů je natolik osobitý, aby se toto nebezpečí eliminovalo, což je pro Empires Of Eden spása i nezbytnost.

Asi nejlépe svůj part (a asi i skutečnost, že z celé té devítky křiklounů je hlasově o chlup jinde) vytěžil Ralf Scheepers v titulní skladbě, ne zcela ideálně využitý mi přijde Rick Altzi (byť mu to pochopitelně skvěle zpívá) v úvodní těžkopádně houževnaté „Vanish In The Light“, velice sympaticky zní Carlos Zema (coby jediný křikloun, který znovu dostal příležitost se Stuem spolupracovat) v rockovější „Weaponize“, nepřeslechnutelný je do výšek klišovitě létající Mike Cotola v parádní riffovce „Killing As One“, v jediné sázce na atmosféru (možná ty klávesy, výrazně použité v této skladbě, mohly dostat víc prostoru i jinde) v tahavější, alarmující a lehce nervózní „Holy Pharoah“ pak nezklame Mike DiMeo. A konstatování asi zbytečné – Stu Marshall na kytaru prostě umí.

Solidní nehitová porce energických, nekompromisních, syrových přímočarých pecek bez zbytečných kudrlinek, deklarující, že Stu Marshall je velice šikovný kytarista a solidní skladatel. Díky třaskavému náboji kompletně všech kousků a vypjatým výkonům silných individualit tahle deska určitě nudit nebude.

Savapip             


www.empiresofeden.com

YouTube ukázka - Architect Of Hope

Seznam skladeb:
1. Vanish in the Light (Rick Altzi)
2. Architect of Hope (Ralf Scheepers)
3. Push the Limits (Tony Webster)
4. Taken (George Call)
5. Weaponize (Carlos Zema)
6. Six Feet Under (Jeff Martin)
7. Killing as One (Mike Cotoia)
8. Silent Hell (Raphael Dantas)
9. Holy Pharoah (Mike DiMeo)

Sestava:
Stu Marshall – kytara, baskytara
Jasix Prowlingwolf - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 45:41
Label: Melodic Rock Records
Země: Austrálie

Diskografie:
2009 - Songs Of War And Vengence
2010 - Reborn In Fire
2012 - Channelling The Infinite
2015 – Architect Of Hope

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.08.2015
Přečteno: 1662x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15261 sekund.