ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DISTURBED - Immortalized

Disturbed o sobě na konci minulého desetiletí tvrdili, jak velký udělali pokrok od dob svého debutu „The Sickness“ z roku 2000, kdy byli považováni za další nu-metalovou senzaci. Jistě, v době kdy poté v Praze předskakovali Marilynu Mansonovi na jeho turné k desce „Holy Wood“, byli dravější, šokantnější a tvrdší než dnes. Ovšem když si poslechnete debut a novou desku „Immortalized“, zas tak velký pokrok, kterým se členové kapely oháněli, tam slyšet není. A možná, že to ani tolik nevadí.

Je to asi s podivem, ale Disturbed se v minulém desetiletí dokázali dostat mezi nejúspěšnější americké rockové kapely. Čtyři z pěti desek (kromě debutu „The Sickness“) se jim podařilo dostat na samý vrchol oficiální americké hitparády a alba se prodávala v milionových nákladech. Jenže v říjnu 2011 bylo po všem, když rozhádaná kapela oznámila, že si dává pauzu. V dalších letech pak členové, kteří se rozprchli po různých projektech, na otázku, zda se Disturbed dají znovu dohromady, odpovídali spíše pokrčením ramen. Ovšem letos v červnu se to stalo, když na svém facebookovém profilu kapela oznámila, že má připravený nový materiál. A během dvou měsíců je deska „Immortalized“ tady.

Ta pauza jako kdyby neexistovala. „Immotalized“ je totiž naprosto klasickým příkladem alba Disturbed. Alba, které s nu-metalem má toho společného pramálo, ovšem těží z kořenů kapely, které vždy než u Korn ležely spíše u Iron Maiden nebo Judas Priest. Disturbed byli v minulosti známí svým křížením klasického hard rocku a heavy metalu s alternativnějším nu-metalem a v podstatě u této formulky zůstali dodnes. Proto na „Immortalized“ jsou slyšet výborné refrény, které táhnou skladby typu titulní „Immortalized“, singlové „The Vengeful One“, či hitových „Who“ a „What Are You Waiting For“ velkou silou vpřed. Jistě, že jsou to songy tak nějak očekávatelné, ničím zvláštním nepřekvapující, ale přece jen dobře poslouchatelné.

Kapitolou samou pro sebe je pak coververze slavné „The Sound Of Silence“ z roku 1964 od dvojice Simon And Gartfunkel, kterou Disturbed pojali po svém a tím z ní učinili jasný vrchol celé kolekce. David Draiman ji dokonce nazpíval tak přesvědčivě (ač barvu jeho hlasu zrovna nemusím), že se ve slavném refrénu vyrovnal originálu.

Očekávání po rozpadu byla velká a myslím si, že fanoušci kapely novou deskou zklamaní nebudou. Disturbed plně navázali na pět let starou, předrozpadovou „Asylum“ a logicky tím přeskočili tu dobu, kdy nebyli aktivní. Jenže na druhou stranu je proto „Immortalized“ konzervativním albem, které těžko někoho něčím překvapí (když si odmyslíme znamenitou „The Sound Of Silence“, kterou bych tedy od nich nečekal). Ale i tak je tahle práce odvedena s profesionálním přístupem a grácií. Nečekal jsem míň, ale nečekal jsem ani víc. V podstatě se dá říct, že "Immortalized" zní tak, jak by znít měla.

Jan Skala             


www.disturbed1.com

YouTube ukázka - The Vengeful One

Seznam skladeb:
1. The Eye Of The Storm
2. Immortalized
3. The Vengeful One
4. Open Your Eyes
5. The Light
6. What Are You Waiting For
7. You’re Mine
8. Who
9. Save Our Last Goodbye
10. Fire It Up
11. The Sound of Silence
12. Never Wrong 13. Who Taught You How To Hate

Sestava:
David Draiman - zpěv
Dan Donegan - kytara
John Moyer - baskytara
Mike Wengren - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 53:28
Label: Warner Bros
Země: USA
Žánr: hard rock/heavy metal/nu-metal

Diskografie:
2000 - The Sickness
2002 - Believe
2005 - Ten Thousands Fists
2008 - Indestructible
2010 - Asylum
2015 - Immortalized

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.09.2015
Přečteno: 3824x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
6,5/10Zde se téměř...1. 09. 2015 18:19 Dustter


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09355 sekund.