RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LYNCH MOB - Rebel

George Lynch mi začíná připomínat Maxe Cavaleru. Ne tím, že by se snažil vypadat jako kříženec mezi Usámou bin Ladinem a pračlověkem, ne proto, že by na stará kolena otočil kormidlo až nějak do deathmetalových teritorií, ale proto, že poslední dobou také chrlí jednu desku za druhou. On se mu totiž podařil s loňskou „Sun Red Sun“ od svých domovských Lynch Mob, a pak s lednovým albem „Only To Rise“, které dal dohromady se zpěvákem Stryper Michaelem Sweetem, návrat do hitparád. A to pro muzikanta, který tam naposledy figuroval v polovině devadesátých let, ještě v řadách Dokken, musí být motivující jako hrom.

Jenže tady přichází ta paralela s Maxem Cavalerou, který rovněž v současné době trpí nadprodukcí desek, což ovšem jak u jednoho, tak u druhého jde na úkor kvality. Minulý měsíc George Lynch vydal pod svým jménem desku „Shadow Train“ (recenze vyšla 11. srpna). Skoro hodinu a půl dlouhou kolekci osmnácti skladeb, z nichž skoro polovina stála leda tak za starou belu (ovšem ta druhá půlka byla excelentní, to se musí nechat…). A teď je tu s albem „Rebel“, tentokráte pod hlavičkou Lynch Mob. Jaký to má smysl? To se asi všichni budou ptát marně, především proto, že „Rebel“ je průměrná nahrávka až hanba.

Jistě, jistě, Lynch na kytaru hrát umí, to snad opakuji v každé recenzi, když vydá desku, která není nic moc. To je jedno z pozitiv, které slyším i na „Rebel“, protože tentokrát se opět toho materiálu, který by byl zásadní a táhl album kupředu, podařilo dát dohromady zase nějak málo. Všechno totiž jede až moc hluboko v zaběhaných kolejích, a v porovnání s prvními dvěma deskami Lynch Mob „Wicked Sensation“ a „Lynch Mob“ ze začátku devadesátých let jsou skladby na tomto albu mnohem méně hitové, opotřebované a postrádající tolik potřebnou energii. A to i přesto, že se do kapely vrátil starý známý vokalista Oni Logan a desku s Lynchem nahrála skutečně výtečná rytmika v podobě jeho starého parťáka z Dokken Jeffa Pilsona (dnes Foreigner) a bubeníka Briana Tichyho (ex-Whitesnake, Ozzy Osbourne, atd.).

Ano, potěší nervní riff v „Between The Truth And A Lie“, který by se mohl řadit k těm klasickým Lynchovým, potěší asi i nejlepší skladba, závěrečná „War“, protože její refrén bude možná tak jediným, co si po poslechu této desky budete pamatovat. A pak potěší také baladická „The Ledge“, která se nese v jakémsi podivuhodném grungeovém odéru. Ovšem nevím, nakolik je to styl, který by staří Lynchovi fanoušci chtěli slyšet. Zbytek desky jen jaksi prošumí kolem a nezanechá prakticky žádný dojem.

„Rebel“ splnila přesně ty obavy, jaké jsem před jejím vydáním měl, loňská „Sun Red Sun“ byla mnohem výživnějším kouskem. A teď Lynch zase plánuje projekt se zpěvákem funkrockových Fishbone Angelem Moorem. Přitom omezení aktivit by mu rozhodně prospělo.

Jan Skala             


www.georgelynch.com

YouTube ukázka - Automatic Fix

Seznam skladeb:
1. Automatic Fix
2. Between The Truth And A Lie
3. Testify
4. Sanctuary
5. Pine Tree Avenue
6. Jelly Roll
7. Dirty Money
8. The Hollow Queen
9. The Ledge
10. Kingdon Of Slaves
11. War

Sestava:
Oni Logan - zpěv
George Lynch - kytara
Jeff Pilson - baskytara
Brian Tichy - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 51:23
Label: Frontiers Music
Země: USA
Žánr: hard rock

Diskografie:
1990 - Wicked Sensation
1992 - Lynch Mob
1998 - Syzygy EP
1999 - Smoke This
2003 - REvolution
2009 - Smoke And Mirrors
2012 - Sound Mountain Session EP
2014 - Sun Red Sun
2015 - Rebel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.08.2015
Přečteno: 1871x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09186 sekund.