RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ČESKÁ ROCKOVÁ LIGA 2006 - základní kolo Hořepník, 10.6.2006

Vypravil jsem se na základní kolo České Rockové Ligy 2006 ve svém bydlišti, obci Hořepník. Na tuto akci mě lákalo několik faktorů. Prvním bylo místo konání akce, dalším Doga, která vystupovala jako host a také Root a jedna ze soutěžních skupin – Mea Culpa, o které jsem už slyšel. Dalšími soutěžícími byli Dirty Game a Orfell a jako třetí host vystupovala kapela Kern.

Přišel jsem před osmou hodinou, dokud bylo vstupné jen 120,-Kč a pozoroval přípravy a zvukové zkoušky první soutěžní kapely. Již při přípravách mě zaujalo, že na pódiu nevidím basáka. Kapela zmizela a zazněla reklama na Basinfirefest.

Bylo něco po osmé a na pódiu se objevili čtyři muzikanti z nu-metalové skupiny. Zpěvák, kytarista, klávesista a bicman. Marně jsem vyhlížel basáka, žádný s nimi nevystoupil. Vše dokonale zastoupil klávesista. Spustili první věc a mě udivila jejich téměř dokonalá přesnost a kytarista, který zvládal perfektně hrát a bravurně při tom pařit, to se jen tak nevidí. Po prvním kousku se přivítali s návštěvníky a představili se. Byla to parta Dirty Game. Odehráli další tři písně, přičemž nezapomněli upozornit publikum, aby co nejvíce řvali, tleskali a pískali, aby dostali co nejvíce hlasů od poroty.

Další se na pódiu objevili Root. Dolaďování odposlechů probíhalo tak, že zahráli první sloku Jsem trochu divnej od Dogy a začátek refrénu s drobnou změnou: „…IZZI je trochu divnej!“ A odstartovala dokonalá pekelná symfonie. Už ani nevím, co všechno hráli, nějak se mi to vytřepalo z hlavy, ale pamatuji si „7 černých jezdců“ a „666“, přičemž se komunikace s publikem omezila jen na název písně.

V Rootem nasazené laťce pokračovala další soutěžní skupina – Mea Culpa. Podle mě má tato skupina velkou budoucnost, další death metalová hvězda v naší zemičce. Prvním dvěma soutěžícím bych vytknul jediné, jejich anglický zpěv. Nemám moc rád, když česká skupina zpívá anglicky. V případě Ditry Game se angličtina nechala považovat za součást hudby, ale u Mea Culpa byla angličtina spíše na škodu. Nic jiného bych těmto skupinám nevytknul.

Dalším soutěžícím byl brněnský Orfell. Této skupině bylo co vytýkat. Mimo špatného nazvučení, což ovšem nebyla jejich vina, se jedná například o zpěv klávesisty. Také jejich písně byly pro tanec nepoužitelné. Sloky měly tempo ploužáku a refrény tvrdý metal. No, na poslech to nebylo špatné, ale víc nic.

Během vystoupení se už začala připravovat Doga. A po vystoupení se šli připravit do šatny. Mezi tím vyhlásil pořadatel ČRL vítěze kola. Stali se jím Dirty Game, na druhém místě se umístila Mea Culpa a třetí byl Ofrell. Zástupce Poštovní spořitelny předal vítězi mikrofon a dále se losovalo pořadí skupin na Basinfirefestu. Poté se losovalo číslo lístku a hrálo se nejdříve o DVD a pak o vstupenky na Basinfirefest. Nakonec do davu pořadatel hodil dvě vstupenky a dvě DVD. Zase jsem odešel s prázdnou, sice mi prošlo rukama DVD, ale jen se ode mě odrazilo.

A přišlo to, čeho se už mnozí dovolávali – Doga. Vystoupení zahájil IZZI písní z nového CD Love Vole - „Prokletí“. Následovali „Jsem trochu divnej“, „Když chlapi tančí“, „Nejsem Rozumnej“, „Dolce Vita“, „Laně Jdou“, „Nikdy“, „Holka samosexuál“, „Blbá je láska“, „Já se na to …“ ( ne přesně v tomto pořadí ) a poslední „Nejsi nevinná“. Jako přídavky zařadil IZZI „Blázni s rachotící adresou“ a „Stíny“. Tato píseň opět uzavřela vystoupení Dogy, skvělou show, které chyběla jen videoprojekce, na kterou jsem byl zvyklý z koncertů Dogy.

Jako poslední vystoupili Kern. Stará skupina, která mě ovšem velice překvapila. Na své stáří a na to, jaké jsem slyšel ohlasy na vystoupení Kernu, předvedli skvělý výkon. S příchodem této skupiny se na tanečním parketě objevila starší generace a ukázala nám mladým, co ještě dokáží.

Domů jsem se vracel v časných ranních hodinách se skvělými zážitky. Chtěl jsem ještě spáchat rozhovor s IZZIm, ale nějak jsme pořád kecali a na rozhovor jsem zapomněl. Celkový dojem z akce mi kazí pouze pár opilců, kteří házeli do předních řad kelímky s pivem. Přesto se těším na další akce v Hořepníku.

Rocker-Tialk             


www.ceskarockovaliga.cz
www.parkethorepnik.cz


Vydáno: 12.06.2006
Přečteno: 5215x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
metalforever.wz.czTady se stala chyba...14. 06. 2006 11:09 Venca
Ja docela kaslu na...14. 06. 2006 10:52 Honza
Připojuji se k...14. 06. 2006 10:41 Rolf
nu/metal?Dirty Game a...14. 06. 2006 8:39 Kudrnac
cestina placeClovece precetl sis...14. 06. 2006 7:42 prof. Hrbolek


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10333 sekund.