MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AUTOGRAPH - Louder

Když se Autograph se svým debutovým albem „Sign In Please“ vyšplhali na devětadvacáté místo amerického žebříčku, dostali zlaté ocenění a jejich singl „Turn Up The Radio“ rotoval éterem od rána do večera, zdálo se, že je zaděláno na zářivou budoucnost. Z té ale nic nebylo. Autograph, kteří jsou řazeni do první vlny amerického hair metalu, nebyli nikdy tak přitažliví jako Mötley Crüe nebo Ratt a když pak nastoupili zajímavější party jako Poison nebo Cinderella, prostě o ně fanoušci neměli zájem. Jejich další dvě desky „That´s The Stuff“ a „Loud And Clear“ už byly vcelku neúspěšné a koncem osmdesátých let to Autograph zabalili.

V roce 1997 se připomněli kolekcí „Missing Pieces“, kterou natočili ještě před svým rozpadem, ale v té době to nikoho moc nezajímalo. Stejně tak, jako když si zpěvák Steve Plunkett přivlastnil název kapely a vydal podivnou sbírku „Buzz“ v roce 2003. V létě 2005 se opět voda nad kapelou zavřela. Teprve před třemi roky převzali iniciativu kytarista Steve Lynch a basista Randy Rand. Rozhádaní s Plunkettem oslovili nového zpěváka Simona Danielse a původního bubeníka Keniho Richardse nahradili Marce Weilandem. Najednou se jim začalo opět dařit. Jejich jméno se začalo objevovat na velkých festivalech a Autograph začali nabírat druhý dech.

Nečekaně jsou tu i s novým materiálem. Nutno podotknout, že nikdy nebyli stěžejní kapelou, která určuje trendy a táhnou se za ní tisícovky fanoušků, ale spíše příjemnou partou, která se pohybuje na pomezí hard rocku a AOR. Nikdy nebyli tak nebezpeční jako Mötley Crüe, tak charismatičtí jako W.A.S.P. a ani tak divocí jako Guns n´Roses. Byli vždy spíše tou partou průměru, která měla pár hitů a nic víc. To se nezmění ani s novinkou „Louder“. Toto pětiskladbové EP slouží spíše proto, aby se kapela uvedla znovu do povědomí a ukázalo její současnou formu.

Ta je podle všeho slibná. Konečně zmizely ty ohavné klávesy, které prznily tvorbu Autograph v osmdesátých letech (v sestavě se proto nevyskytuje klávesista Steven Isham) a tím paradoxně zní kapela tvrději, než ve svých začátcích. V případě „Louder“ se navíc ukazuje, že ani po letech odloučení není kapela skladatelsky impotentní a stále umí napsat dobrou skladbu. Tady se vydařila zejména „Every Generation“, na kterou Autograph také vsadili jako na pilotní singl.

Špatný není ani rozjezd „You Are Us, We Are You“, který nepostrádá slušný refrén. Ten naopak kazí ve sloce silnou „I Lost My Mind In America“, když právě v refrénu si člověk vzpomene na všechna ta klišé z osmdesátých let, kdy kapely, jedna druhé podobná jako vejce vejci, tvořily hudbu skoro přes kopírák. Přitom sloka této skladby patří k tomu nejsilnějšímu, co na „Louder“ posluchač může slyšet. To se naopak nedá říct o živé verzi otravného hitu „Turn Up The Radio“, který ukazuje, jak dokázala hudba Autograph od poloviny osmdesátých let zestárnout.

Návrat Autograph ale opodstatnění má. Už jen proto, že ukázal, že jejich studnice nápadů stále nevyschla a že v novinkách tvoří více soudobější muziku než třeba jejich styloví a generační souputníci Night Ranger. Navíc volba zpěváka Simona Danielse nebyla špatná, protože původního vokalistu Stevea Plunketta dokáže dobře zastoupit. Teď se jen ukáže, zda forma Autograph vydrží a jestli kapela diskografii doplní další řadovou deskou.

Jan Skala             


www.autographband.com

YouTube ukázka - Every Generation

Seznam skladeb:
1. You Are Us, We Are You
2. I Lost My Mind in America
3. Every Generation
4. Watch It Now
5. Turn Up The Radio (Live)

Sestava:
Simon Daniels - zpěv, kytara
Steve Lynch - kytara
Randy Rand - baskytara
Marc Weiland - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 23:12
Label: vlastní náklad
Země: USA
Žánr: hair metal

Diskografie:
1984 - Sign In Please
1985 - That´s The Stuff
1987 - Loud And Clear
1997 - Missing Pieces
2003 - Buzz
2016 - Louder EP

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.02.2016
Přečteno: 2854x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To je tedy fakt...6. 02. 2016 21:58 Down
Jaký ohavný...6. 02. 2016 10:37 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09727 sekund.