RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RESURRECTION KINGS - Resurrection Kings

Je třeba další superskupina? Ať už je odpověď jakákoliv, je jasné, že na světě prostě další je. Tentokrát si říká Resurrection Kings a nestojí za ní nikdo menší, než dva někdejší spoluhráči z kapely Ronnieho Jamese Dia, bubeník Vinny Appice, který má za sebou i působení u Black Sabbath a kytarista Craig Goldy, který byl oporou legendárního Elfa jak v osmdesátých letech, tak i v novodobější historii. Tihle dva k sobě ještě přizvali baskytarového světoběžníka Seana McNabba, jenž v minulosti působil u Dokken či Great White a zpěváka Chase Westa, který se mihl v Red Dragon Cartel, které vede někdejší kytarista Ozzyho Osbournea Jake E. Lee. Takže opravdu žádná ořezávátka.

Už jen když si člověk přečte jména zúčastněných, je jasné, kam se Resurrection Kings stylově ubírají. Jen blázen by si mohl myslet, že se bude jednat o něco jiného než o klasický hard rock, který je sem tam poprášen metalovým leskem, jinde zase míří spíše k blues a někde se dotkne i vod AOR. Prostě v tomto ohledu žádné překvapení. To se však nekoná ani v jiných směrech, což je docela škoda, protože tak tohle album působí příliš plánovitě, hodně rutinně.

Je samozřejmě naprosto precizně nahrané s výtečnými instrumentálními výkony. Je i solidně odzpívané, vždyť West patří mezi tu sortu zpěváků, kteří mají velmi dobré technické vybavení, patřičný rozsah, ale přece jen trochu nezajímavou barvu hlasu. Horší je to už s nosnými nápady. Je tady jasně vidět, že ani Goldy ani Appice nebyli stěžejními autory u Dio, i to, jak moc osobnosti typu Ronnieho Jamese a dalších střelců staré školy světu chybí. Resurrection Kings tak odkrývají problém současných superskupin, kde hrají někdejší členové slavných uskupení, formujících rockovou historii. A tím problémem je šablonovitost.

Na „Resurrection Kings“ je slyšet řada dobrých skladeb, ale žádná výjimečná. Prostě žádný vyložený hit, který by pro letošní rok udával trendy v klasickém hard rocku. Ani nejsilnější skladby celé kolekce, mezi které patří například „Wash Away“, „Had Enough“ nebo „Who Did You Run To“ nejsou světobornými kousky, nýbrž jen prostě poctivě zahranými hardrockovými skladbami. Je to hodně nebo málo? Ve zlatých osmdesátých by to asi bylo sakra málo, ale v roce 2016 už se člověk prostě tak nějak smířil s tím, že ta přelomová díla už byla napsána před takovými třiceti lety.

„Resurrection Kings“ je deska, která se nenáročně, dobře poslouchá, ale o nějakém obohacení rockové historie nemůže být ani řeč. Skladby jsou vcelku živelné, takže naživo by mohly fungovat dobře. Jen na ty koncerty se stejně bude chodit hlavně kvůli „Holy Diver“…

Jan Skala             


FB RESSURECTION KINGS

YouTube ukázka - Who Did You Run To

Seznam skladeb:
1. Distant Prayer
2. Livin' Out Loud
3. Wash Away
4. Who Did You Run To
5. Fallin' For You
6. Never Say Goodbye
7. Path Of Love
8. Had Enough
9. Don't Have To Fight No More
10. Silent Wonder
11. What You Take

Sestava:
Chas West - zpěv
Craig Goldy - kytara
Sean McNabb - baskytara
Vinny Appice - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 51:45
Label: Frontiers Music
Země: USA
Žánr: hard rock

Diskografie:
2016 - Resurrection Kings

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.02.2016
Přečteno: 1761x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.4056 sekund.