Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Ace FREHLEY - Origins, Vol. 1

Ten Ace Frehley je stejně střelec. Co ten už zažil držkopádů, které si zavinil z valné většiny sám, ovšem vždycky se dokázal postavit zpátky na nohy. Kolikrát už se hrabal z drogového a alkoholového pekla a pokaždé mohl prohlásit „co tě nezabije, to tě posílí“. S přihlédnutím k jeho divokému životnímu stylu i dvěma vyhazovům z Kiss je s podivem, že v současné době je ze všech původních členů tím nejaktivnějším. Samozřejmě, že Paul Stanley a Gene Simmons občas uvedou tu mašinérii na prachy do chodu, aby se opět podívali do světa, ale spíše si už užívají důchodu. To Frehley, ač na něj věk už má taky, chce stále řádit jako za mlada.

Předloni vydal velice dobrou kolekci „Space Invader“, která byla nakonec velmi úspěšná (v Americe z toho byla devátá pozice hitparády) a znovu jako kdyby nastartovala jeho kariéru. Po kolikáté už? Tentokrát je ale při chuti, což dokazuje i aktuální kolekcí „Origins, Vol. 1“. Ta sice neobsahuje autorské skladby, ale to neznamená, že by neměla co nabídnout. V tomto případě můžeme říct, že taková sbírka coververzí má smysl. Proč? Už jen pro tu hvězdnou plejádu hostů, několik překvapení a samozřejmě celou řadu výborných kompozic, které určovaly dějiny rockové hudby a které už dávno prověřil čas.

Hostů je na albu několik a ne ledajakých. Všichni vždycky uváděli Kiss jako jeden z důvodů, proč kdy začali hrát. Je tu proto hvězdný kytarista Guns n´Roses Slash, který se se svým mohutným stylem blýskl ve skotačivé „Emerald“ od Thin Lizzy a kterou opatřil výtečným sólem přesně v jeho klasickém stylu. Krkolomné kytarové eskapády předvedl i John 5 (Rob Zombie, ex-Marilyn Manson, David Lee Roth) v Hendrixově klasice „Spanish Castel Magic“. Strhující pěvecké vystoupení ve „Wild Thing“ od The Troggs pak připadá na vrub Litě Ford.

Největší překvapení ale přichází ve chvíli, kdy dojde na „Fire And Water“ od Free a z reproduktorů se ozve hlas Paula Stanleyho. Ano, toho Stanleyho z Kiss, se kterými se Frehley nerozešel v dobrém. Jak to vypadá, válečná sekyrka je zakopána. Jinak si nelze vysvětlit ani zařazení skladby „Rock n´Roll Hell“, což je pochopitelně věc od Kiss, z autorské dílny Genea Simmonse a Bryana Adamse (!), která původně byla na desce „Creatures Of The Night“, kde už místo Frehleyho působil Vinnie Vincent. Ke Kiss se kytarista obrací ještě dvakrát a to ke svým dvěma největším majstrštykům za dobu působení v klasické sestavě této legendy. Je tu proto valivá a neklidná „Parasite“, kterou Frehley přehrává snad s ještě větším drajvem než v sedmdesátých let a pak je tu jeho soukromá opilecká hymna „Cold Gin“, kde si s ním zahrál i kytarista Pearl Jam Mike McCready. Někomu může chybět třeba „Shock Me“, jinému „2.000 Man“, ovšem to je jen otázka vkusu.

Do toho se ale Frehley s touto deskou trefí pravděpodobně každému z Kiss Army. Především proto, že „Origins, Vol. 1“ obsahuje nejen výborné skladby, ale hlavně proto, že je tento legendární kytarista upravil výborným způsobem a zahrál s naprostou elegancí. Dalo by se říct, že je převedl do moderní doby. A jak už název alba napovídá, k podobnému transferu dojde i v blízké budoucnosti.

Jan Skala             


www.acefrehley.com

YouTube ukázka - White Room

Seznam skladeb:
1. White Room
2. Street Fighting Man
3. Spanish Castle Magic
4. Fire And Water
5. Emerald
6. Bring It On Home
7. Wild Thing
8. Parasite
9. Magic Carpet Ride
10. Cold Gin
11. Till The End Of The Day
12. Rock And Roll Hell

Sestava:
Ace Frehley - zpěv, kytara
Richie Scarlet - kytara
Chris Wyse - baskytara
Scot Coogan - bicí
+ hosté

Rok vydání: 2016
Čas: 51:33
Label: Entertainment One Music
Země: USA
Žánr: hard rock

Diskografie:
1978 - Ace Frehley
1987 - Frehley s Comet
1988 - Second Sighting
1989 - Trouble Walkin
2009 - Anomaly
2014 - Space Invader
2016 - Origins, Vol 1.

Související články

Foto: archiv umělce


Vydáno: 22.05.2016
Přečteno: 6912x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Hergot!To má koule! Ace...3. 06. 2016 18:23 Cipísek*
Super album aspoň...24. 05. 2016 6:11 Zdeněk
Frehley má v...23. 05. 2016 14:43 Pepsi Stone
Staréfláky v novém?...22. 05. 2016 23:13 b.wolf
Není to špatná deska......ale ještě...22. 05. 2016 15:13 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08454 sekund.