RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




GREAT MASTER - Lion & Queen

O italské partě Great Master jsem sice měl jakési povědomí, nepamatuji si však, že by mě některá z jejich prvních dvou studiovek zaujala způsobem, jakým se to povedlo aktuálnímu zápisu „Lion & Queen“. On už první song „Traveller Of Time“, jenž byl vypuštěn do éteru na počátku června, sliboval mnohé. Kapela působila jako vyměněná, s vánkem svěžích nápadů v zádech. Čím to je, nevím, letos se ke Great Master sice připojil nový kytarista Shuai Xia, že by on tedy byl hlavním hybatelem věcí k lepšímu? Nová deska každopádně šlape jako ideálně seřízené melodické hodinky a znamená další přírůstek do dlouhé řady prvotřídních powermetalových hostin made in Italy.

Podobný zážitek na sebe přitom nechal čekat velmi dlouho, vždyť historie tohoto spolku se započala psát již v roce 1993. Někdy holt všechno nejde jako po másle, důležitá ovšem není kvantita, ale kvalita. A ta je na teprve třetí řadovce Italů přítomna v míře zcela uspokojující. Platí to nejen o hudbě, ale také o líbivém coveru ze studia Jahn Vision Art, potažmo slušném zvuku z dílny ostříleného Simone Mularoniho. Intro „Voices“ pak prozradí velký inspirační vzor, kterým jsou evidentně němečtí piráti Running Wild. Jejich tvorba je znatelná ve stavbě riffů i soundu kytar, potažmo v gradujících nájezdech některých skladeb, jež upomenou legendární a jedinečná intra Němců. Nejde ale o tupé vykrádání, italští autoři si z Kasparkova rukopisu berou nejlepší základ, na který posléze vrší vlastní nápady, jejichž chytlavost se dotýká spektakulárně prosluněného mořského horizontu.

Vemte si kupříkladu takový refrén úvodního rychlíku „Another Story“, který čerpá z klasického italského – a pro mě velmi přitažlivého – popu. K tomu dynamické vyhrávky vecpané do všech možných zákoutí, adekvátně klenuté sólo a posluchač melodického power metalu může otvírat šampaňské (případně rum, abychom zůstali styloví). Halasné sborové popěvky, ještě důraznější orchestrace nebo spídově kmitající chorus, to vše jsou přednosti dalšího songu „Oldest“, čtvrté číslo „Prayer In The Wind“ zase nabídne šlapavý rytmus, kontrastně zklidněné sloky a opět lákavě rozvibrované vyhrávky. Hitovou chuťovkou je track „Time After Time“, stejně jako kus „The Other Side“, ve své relaxační pohodě připomínající obdobně poslechovou novinku „A Tale Whispered In The Night“ dalších Italů Perseus. A tak bychom mohli pokračovat skladbu za skladbou, to by ale nebylo moc zábavné, svůj čas strávíme daleko lépe tím, když si album „Lion & Queen“ co nejdříve pustíme a necháme se unášet jeho uhrančivým powermetalovým proudem. Konečná destinace v podobě hudebního ekvivalentu Havajských ostrovů je pak dopředu zaručena.

Petr Štěpnička             


www.great-master.com

YouTube ukázka - Traveller Of Time

Seznam skladeb:
1. Voices
2. Another Story
3. Oldest
4. Prayer in the Wind
5. Traveller of Time
6. Stargate
7. Mystic River
8. Holy Mountains
9. Time After Time
10. The Other Side
11. Walking on the Rainbow
12. Lion and Queen

Sestava:
Max Bastasi - zpěv
Jahn Carlini - kytara
Shuai Xia - kytara
Marco Antonello - baskytara
Max Penzo - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 59:00
Produkce, mix a mastering: Simone Mularoni
Label: Underground Symphony
Země: Itálie
Žánr: melodický power metal

Diskografie:
2009 - Underworld
2012 - Serenissima
2016 - Lion & Queen

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.08.2016
Přečteno: 2730x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09948 sekund.