DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AVATAR - 13. 6. 2016 - Praha, Futurum

Švédští hororoví klauni přijeli do pražského klubu Futurum, aby zde v pondělí 13. června rozpoutali pořádný cirkus. A o tom, že tahle show byla skutečně freakshow jak se patří, nemůže být pochyb... Avatar nejsou pro české fanoušky žádným novým pojmem, švédská death metalová kapela se u nás zastavila už poněkolikáté a naposledy bylo možné ji vidět loni na festivalu Masters of Rock. Nicméně zatímco ve Vizovicích byla hororová atmosféra poněkud utlumena spalujícím poledním sluncem, v Praze si mohli fanoušci plně vychutnat Johannesův děsivý makeup i maniakální škleb ve stísněném přítmí klubu Futurum.

Kapela neměla na koncertě žádnou předkapelu, což se ukázalo jako chytrý tah. Fanoušci, často sami s pomalovanými obličeji, dorazili na avizovaných 20:30 čerství a natěšení, a když se kapela po deseti minutách stále neukazovala, začalo se před pódiem hlasitě skandovat a tleskat. Čtvrt hodiny po ohlašovaném začátku se klubem rozezněly první tóny ohlašující začátek show a po nástupu kapela rozpoutala pěkný cirkus. Frontman Johannes opět nezklamal a od první minuty byl nejdistinktivnější osobou na malém pódiu. Po intru "Regret" a vypalovačce "House of Eternal Hunt" z nového alba "Feathers & Flesh" přišla na řadu oblíbená "Torn Apart" z desky "Black Waltz", která přiměla nejednoho fanouška k pěknému řevu.

Po "Hail the Apocalypse" se kapela přivítala s Prahou a jak na fanoušcích, tak na členech Avatar bylo vidět, že se rádi vidí. Prostor menšího klubu poskytl představení perfektní atmosféru a pařilo se řádně na starší songy jako "Get In Line" nebo "Paint Me Red" i na novinky jako "One More Hill" nebo skvělý singl "The Eagle Has Landed". Frontman i kytaristé hojně povzbuzovali fanoušky, aby předvedli pěkný bordel, což metalisté v klubu udělali zejména poté, co byli Johannesem počastováni hodnocením "Taylor Swift na stupnici od jedné do deseti".

Skvělý zlom v představení přišel po "Black Waltz", kdy byli všichni fanoušci zpocení až na zádech a nejinak i kapela. Po krátkém úvodu se ozvala tichá melodie kytary a když Johannes přidal první slova z atmosferické a značně temné "Tower", nejednomu člověku přeběhl mráz po páteři. Dav se utišil a spolu s frontmanem šeptal znepokojivý refrén "Wake up all alone, welcome home".

Následovaly pak ještě rychlé "Vultures Fly" a samozřejmě "Smells Like a Freakshow", po které pak kapela odešla s prostým: "Ok, bye, bye, bye."Fanoušci se nicméně nenechali ošidit o pořádnou tečku, a tak si kapelu vyřvali zpět na pódium, aby zahrála ještě novinky "For the Swarm", "Night Never Ending" a oblíbenou "Let It Burn".

Po představení lil pot ze všech zúčastněných, nicméně kapela i tak přislíbila setkání s fanoušky a ti nemuseli na meet&greet nikterak dlouho čekat. Avatar se objevili asi po dvaceti minutách u stánku s merchandisingem, zdravili se s každým, kdo trpělivě čekal ve frontě, ochotně podepisovali trička, desky i části těla a děkovali fanouškům za podporu. Zakončení večera to bylo perfektní a člověka až zamrzí, že si na Švédy bude muset zase nějakou dobu počkat. S čerstvě podepsaným albem "Feathers & Flesh" to bude však alespoň pro fanoušky z Futura čekání nad míru příjemné.

Playlist: Regret, House of Eternal Hunt, Torn Apart, Hail the Apocalypse, One More Hill, Paint Me Red, Bloody Angel, The Eagle Has Landed, Tooth, Bleak and Claw, Get In Line, Black Waltz, Tower, Vultures Fly, Smells Like a Freakshow, For The Swarm, Let It Burn, Night Never Ending

Míša Merglová             


Fotogalerie



foto:
Míša Merglová


Vydáno: 17.06.2016
Přečteno: 3232x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09634 sekund.