ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SPIKE & TYLA`S HOT KNIVES - The Sinister Indecisions Of Frankie Gray And Jimmy Pallas

Spojení frontmanů dvou stylově velice blízkých kapel, tedy jmenovitě Spikea (The Quireboys) a Tyly (Dogs D`Amour) není nic nového. Oba se pochopitelně moc dobře znají z londýnské klubové scény, kde zejména koncem osmdesátých let byly obě kapely pojem. K prvotnímu spojení pod hlavičkou Spike & Tyla`s Hot Knives pak došlo v roce 1996. To už ale ani The Quireboys ani Dogs D`Amour nefungovali. Obě totiž vydaly své poslední desky v roce 1993 a najednou se nad nimi zavřela hladina. Není se co divit, britskou scénu v té době zastihla recese a na někdejší glampunkové desperáty, čerpající z Rolling Stones, New York Dolls a Hanoi Rocks, nebyl nikdo zrovna dvakrát zvědavý.

Jejich společný debut „Flagrantly Yours“ byl ale dobrou deskou, která nabídla minimálně dvě velmi výrazné skladby („Possessed“ a „Darlings Of The Night“) a čekalo se pokračování. To nepřišlo. Místo toho oba oživili své domovské kapely. The Quireboys hrají dodnes a mají se čile k životu, když v posledních letech každoročně nabízí novou desku a Tylovy Dogs D`Amour jsou sice ve fázi hibernace, ale nabízí každý rok několik obskurních sólovek, na které buď můžete nahlížet jako na něco skoro neuposlouchatelného, nebo v nich můžete vidět prazáklad rockové hudby.

Možná proto je znovuspojení obou umělců trochu překvapivé, ale co, nová deska „The Sinister Indecisions Of Frankie Gray And Jimmy Pallas“ už je na světě. A kdo sleduje dráhu obou zpěváků, rozhodně pro něj nebude nijak zvlášť překvapivá. Před dvaceti lety „Fraglantly Yours“ navazovalo na tvorbu obou kapel a umně ji kloubilo k sobě, tentokrát tomu není jinak. Jenže doba pokročila, tak se už nenavazuje na „Bitter, Sweet & Twisted“ (The Quireboys, 1993) nebo „More Undercharted Heights Of Disgrace“ (Dogs D`Amour, 1993), ale spíše se pokračuje v tom, co oba pánové dělají v současnosti. Jejich tvorba je více syrová než před dvaceti lety, více se blíží k rockovým kořenům, reflektuje tak na šedesátá léta a má větší bluesové zabarvení.

Z desky je mnohem více než při „Flagrantly Yours“ cítit Tylova tvorba a proto když po razantním otvíráku „The Curse Of The Day Drinker“ započne více akustických pasáží, načichlých starým barovým odérem, je to skoro jako byste poslouchali jeho sólovku. Oproti debutu také sám Tyla dostává více pěveckých příležitostí nebo dochází k většímu počtu duetů se Spikem (za všechny jmenujme „Anne Boleyn“, který přes svou až hrůzostrašnou neučesanost působí dobře). Nepovedlo se ale tentokrát nahrát tak výrazné skladby, jak tomu bylo u „Flagrantly Yours“ a deska je tak více introvertní a tím absolutně nekomerční. Na druhou stranu rukopis obou pánů je natolik silný, že se album docela dobře poslouchá.

Tohle album pak potěší fanoušky obou formací, protože ti už vědí, co od svých oblíbenců mohou čekat. Na hity se tentokrát nedostalo (možná nejblíž k nim má závěrečná „Pales“), ale možná že příště tomu bude jinak. Spolupráce Spikea i Tylu baví a oba rozhodně nevypadají na to, že by chtěli v blízké době pověsit muziku na hřebík.

Jan Skala             


www.thequireboys.com

YouTube ukázka - Anne Boleyn

Seznam skladeb:
1. The Curse Of The Day Drinker
2. Anne Boleyn
3. Happiness
4. The Enchanted
5. Dear You
6. I`m Still Crazy After All
7. No Love Lost
8. Shudder
9. Scarlette Heart
10. Where Would I Be?
11. Pales

Sestava:
Spike - zpěv
Tyla - zpěv, kytara
Guy Bailey - kytara
Gary Pennick - kytara
Nick Mailing - baskytara
Simon Hanson - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 47:21
Label: King Outlaw
Země: Velká Británie
Žánr: sleaze rock

Diskografie:
1996 - Flagrantly Yours
2016 - The Sinister Indecisions Of Frankie Gray And Jimmy Pallas

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.10.2016
Přečteno: 1540x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15767 sekund.