RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MORNING DWELL - The Guardians Of Time

Vydání druhé řadovky švédských rychlo-melodiků Morning Dwell provázely drobné odklady. Původně ji měla firma Doolittle Group hodit na trh 30. září, nakonec se tak stalo až 25. října. Ať už byly důvody této prodlevy jakékoli, hlavní neduh kapely se ale stejně odbourat nepodařilo. Ono by to v tak krátkém časovém úseku ani nebylo možné, neboť se jedná o tak zásadní věc, jakou je zpěv. Vokalista Petter Hjerpe svým projevem brzdí rozjezd celé hudební složky, která by jinak nebyla úplně marná. Sice je v ní asi takový podíl osobitosti, jako vitamínů v supermarketovém ovoci, ale aspoň disponuje znatelným nasazením muzikantů a nejednou i slušným power-speedovým tahem.

Na začátku prvního songu „At The End Of The Universe“ sice bůhvíproč zazní ezoterické zvuky, na něž se navíc nalepí AOR klávesy, pak už ale vybuchne akcelerační smršť, která nezapře inspiraci u britských Dragonforce. Neposlouchá se to špatně, nutno však dodat, že problémy nekončí pouze u pěveckého postu, ale prostupují i do málo chytlavých vokálních linek, jež jsou v případě této skladby zastoupeny nudným refrénem. Také oslavné sbory v následné titulce dvakrát nestrhnou, zvlášť když se za podpory jediného riffu protočí až do skřípavého zrezivění. V rychlíku „Rise From The Sand“ zafunguje atraktivní melodický motiv, potěší i sólový part, avšak pocit, že posloucháme další variaci Dragonforce s horším zpěvem (a také zvukem), se odbourat nepodaří. Působivý klavírní rozjezd „King Of The World“ sice doplní šlapavé tempo, rock´n´rollové sólo a velmi atraktivní vyhrávky, dobře si vede také další spídová střela „Where Morning Dwells“, vše ale platí přesně do chvíle, než to Petter zabuší do země svými falešnými popěvky.

Největší bída však přijde s nástupem nejdelší, a tedy evidentně nejambicióznější písně „The Mask And The Clocktower“. V ní Švédové upustí od pozitivních vibrací a pokusí se o „tajemnou“ dramatizaci. Uslyšíme dokonce hororové prvky (zazní cirkusový flašinet), nejstrašidelnější je ale nakonec stejně Hjerperův zpěv. Ten se navíc v následující skladbě „The Sun Never Shines“ snaží stylizovat do Michaela Kiskeho, což bude pravděpodobně moment, kdy i nejvelkorysejší posluchači zmáčknou tlačítko „stop“. Rozhodně o nic nepřijdou, zbytek alba pouze pokračuje v předešlém dění, což znamená občasný záchvěv povedené melodie, kterou dříve nebo později zmaří…ale to už bych se opakoval. Kapela Morning Dwell je zkrátka dokonalým příkladem malé sebereflexe jednotlivých členů, kteří nejsou schopni rozeznat záškodníka ve svých řadách a tím pádem se sami házejí do propadliště metalových dějin.

Petr Štěpnička             


FB MORNING DWELL

YouTube ukázka - Rise From The Sand

Seznam skladeb:
1. At the End of the Universe
2. The Guardians of Time
3. Rise from the Sand
4. King of the World
5. Where Morning Dwells
6. The Mask and the Clocktower
7. The Sun Never Shines
8. Gate of Time
9. A New World

Sestava:
Petter Hjerpe - zpěv
Michel Barréra - kytara
Ulf Zetterman - kytara
Martin Erneström - baskytara
Samuel Olsson - klávesy
Alfred Fridhagen - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 1:03:14
Label: Doolittle Group
Země: Švédsko
Žánr: power-speed metal

Diskografie:
2014 - Morning Dwell
2016 - The Guardians Of Time

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.01.2017
Přečteno: 2117x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09144 sekund.