ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SCARLET AURA - Pozitivní ohlasy nám dávají víru, ty méně pozitivní nám dodávají odvahu

Nestává se příliš často, že bych otázky směřoval na kapelu z Balkánu. Rumunští Scarlet Aura, v jejichž čele stojí manželský pár Aura a Mihai Danciulescu, však se svým novinkovým albem „Falling Sky“ a po doprovodu Tarji Turunen po Evropě zjevně nechtějí hrát ve světě jen druhé housle a tak můžete nahlédnout do jejich světa. A zároveň si můžete i zahrát hru, kdo na kterou z otázek vlastně odpovídal, protože mojí snahu dopátrat se autorství odpovědí Scarlet Aura se smíchem odbyli, že to není zas tak důležité, že takhle smýšlí celá kapela.

Můžeš prosím krátce představit kapelu Scarlet Aura a její členy? O vaší kapele se dá říct, že je svým způsobem kometou, hrajete společně třetím rokem, máte na kontě dvě alba, aktuálně jste byli turné s Tarjou Turunen, spolupráci s producentem Royem Z., čím si vysvětluješ takový úspěch? Působili jste před založením Scarlet Aura v jiných kapelách, ze kterých nyní čerpáte zkušenosti?
Nejdřív ze všeho ti chci poděkovat, že jsi nás oslovil, jsme tím potěšeni! Jak víš, jsme melodická metalová kapela, v jejímž čele stojí žena, pocházíme z Bukurešti a naší kapelu tvoří celkem čtyři lidé. Mihai Danciulescu, skladatel, studiový inženýr a kytarista, který společně s autorkou textů a zpěvačkou Aurou Danciulescu rozjel tenhle projekt. Všechno to začalo v roce 2014 pod názvem Aura, které jsme krátce na to změnili na Scarlet Aura, protože jsme byli pozváni na zahraniční pódia a potřebovali jsme, aby náš název byl víc osobitý a jedinečný. Později se k nám přidali baskytarista Catalin Ungurean a bubeník Matthias Klaus a společně jsme pokračovali v tomto dobrodružství. Vím, že se zdá, že jsme měli úspěch ve velmi krátké době, ale skutečnost je taková, že Mihai a Aura připravovali tenhle moment již dlouhé roky před rozběhnutím tohoto snu, všechno to začalo vlastně už v době, kdy jsme připravovali vše, co bylo potřeba: spolupráci s nahrávacím labelem, řešení, jakému žánru se budeme věnovat, jako agenturu oslovit ke spolupráci a samozřejmě na jakého producenta se obrátit, napsání stovek skladeb, jak pojmout image, kostýmy, videa a tak dál. Všechna tahle práce začala už v roce 2008 a trvalo šest let, než bylo všechno připravené. Ve volném čase členové kapely se zapojovali do různých spoluprací, ale v posledních dvou letech žádný volný čas neexistuje…, takže můžeme říct, že Scarlet Aura je práce na plný úvazek. Své hudební zkušenosti jsme začali sbírat už když jsme byli děti, všichni máme své vzory a vlivy. Zamilovali jsme si a vyrostli jsme na Dio, Helloween, Europe, Iron Maiden, Metallica, The Doors a na ohromné spoustě dalších kapel a umělců a tohle všechno jsme vstřebali, naučili se a přijali a vyšla z toho směs, která se stává originálem. Můžeš se ptát, co je vůbec ještě originální v hudbě dnešních dnů? A já bych ti odpověděl, že cokoliv, co tě udělá šťastným. A naše hudba nás činí šťastnými…

Nejste na scéně dlouho, nicméně který okamžik z vaší historie tedy je pro tebe ten nejdůležitější?
Bez zaváhání řeknu, že nejlepším okamžikem, který naše kapela prožila, bylo turné s Tarjou Turunen. Spřátelili jsme se s Tarjou, její kapelou i doprovodem, s brazilskou Angrou, kteří s námi tour také absolvovali, prožili jsme společně skvělé časy a naučili se ohromnou spoustu věcí.

Jak bys charakterizoval hudbu, kterou hrají Scarlet Aura?
Náš styl se obecně pohybuje v melodickém metalu, ale najdeš prvky hard and heavy, speedu, heavy metalu i hard rocku. Prostřednictvím naší hudby chceme propojit most mezi divákem a silou představivosti. Vyprávíme o svobodě, lásce, míru, snech, odvaze i světle. Takže si myslím, že náš potenciální nový fanoušek může očekávat, že najde a prozkoumá náš kouzelný svět a cestu, na kterou ho zveme a možná.., kdo ví? Možná zjistí o sobě něco mimořádného, o čem dosud neměl ani tušení…

Aktuálně jste vydali album svoje druhé album „Falling Sky“. Můžeš jej představit, jeho příběh a hudbu?
Po jednoleté vyčerpávající, ale velmi naplňující práci na našem druhém albu „Falling Sky“ s producentem Royem Z, který má za sebou práci s Helloween, Brucem Dickinsonem, Robe Halfordem, Yngwie Malmstenem, Sepulturou, Bobem Rockem a hromadou dalších umělců, je konečně naše deska na trhu! Po podpisu smlouvy s německou firmou Pure Rock Records vyšlo „Falling Sky“ 7. října a přesně v ten samý čas jsme odehráli první show na turné s Tarjou Turunen v Hannoveru. Jedenáct skladeb znázorňuje duchovní cestu plného odevzdání se emocím k dosažení úplného osvícení, ale zároveň dráždící sluch příjemně zneklidňujícím způsobem. „Falling Sky“ není o pádu, je o vzestupu. Našekřídla rostou přes útrapy a tahle deska je příběhem o tom, že jsme inspirováni životem i smrtí a šamanským okem mezi těmito dvěma elementy. To, o čem zpíváme je náš příběh a příběh každého jiného, kdo osvobodí své vlastní já a nechává růst Fénixova křídla, až dokud neshoří.

Jak probíhala tvorba alba „Falling Sky“? Která z fází tvorby alba pro tebe byla nejnáročnější? Můžeš porovnat tohle album s vaší prvotinou „The Rock Chick“?
No, Mihai pracoval na obou albech a mohl by s tebou mluvit na tohle téma strašně dlouho, ale myslím si, že nejdůležitější věc, která naše dvě alba odlišuje, je jazyk. Naše první album „The Rock Chick“ je nazpíváno v rumunštině a „Falling Sky“ je v angličtině. První deska je jakousi pozvánku k přestavení našich záměrů a je trochu měkčí v kytarových motivech a křišťálovém hlasu, tak aby to bylo rádiově přijatelné album, měli jsme na něj podepsánu smlouvu s Universal Record Label. „Falling Sky“ je zralejší, s tvrdými riffy, houževnatou basou, vzrušujícími kopáky a silným hlasem, se silným duchovním poselstvím v hudbě i v textech. Při tvorbě alba je náročná každá drobnost, vždycky se snažíme vydat ze sebe maximum a udělat věci ještě lépe.

Album produkoval Roy Z., jaká s ním byla spolupráce?
Je to skvělý chlap, výborný producent, který opravdu ví, jak komunikovat s umělcem a přesně pochopil, co Mihai očekává od našeho zvuku a produkce. Velmi dobře se oběma spolupracovalo a je to znát na výsledku, ze kterého jsme opravdu nadšeni.

Jak jste spokojeni s tím, jak kritika hodnotí „Falling Sky“ a jak jste s deskou spokojeni vy sami?
Album je přesně takové, jaké jsme chtěli, aby bylo, takže jsme spokojeni, hlavně s ohledem na to, že víme, kolik úsilí jsme mu věnovali. A samozřejmě jsme šťastní, jaké sklízí ohlasy v recenzích a od kritiky. Ty pozitivní ohlasy nám dávají víru, ty méně pozitivní nám dodávají odvahu. Takže je to výhra v každém směru.

Jaké propagační akce aktuálně děláte pro tuhle desku?
Celosvětově má vše na starosti v naše nahrávací společnost Pure Rock Records, která se stará o obchody, internet, sociální média…, všechno mají pod palcem oni.

Jaké jsou nejbližší plány kapely, co od vás můžeme čekat v dohledné době? Můžeme předpokládat, že se někdy objevíte v české republice?
Právě jsme se vrátili z turné s Tarjou, takže nyní se chvíli musíme připravovat na další a ano, jsme si jisti tím, že budeme hrát i v České republice!

Aktuálně jste jezdili po světě s Tarjou, kterou ze zastávek tohoto turné jsi považoval za nejlepší a proč? Překvapilo tě něco na koncertech s Tarjou, zažil jsi při těchto show něco, co bys rád využil i pro Scarlet Aura?
Každý koncert byl jedinečný a rozdílný a zažili jsme při nich spoustu rozličných pocitů. Byly to opravdu skvělé časy a bylo úžasné, že na nás publikum reagovalo až neuvěřitelným způsobem. Inspirovalo nás to k tomu, abychom se zase brzy vrátili na pódium (smích).

Jaká je situace ohledně tvrdší muziky in Romania? Je obtížné se prosadit ve vaší zemi, potažmo ve světě? A je možné se ve vaší zemi hudbu uživit?
Je to obtížné jako všude jinde a musíš do toho vložit veškerou svou pozornost. Hudba je pro nás hlavní způsob obživy a milujeme to!

Jaké máš s Scarlet Aura ambice?
Chceme jít krok za krokem, povzbuzeni od veřejnosti a našich fanoušků a uvidíme, kam nás tato cesta zavede. Co můžu říct je to, že naší hlavní ambicí je dostat ze sebe to nejlepší.

A tradiční závěr – je nějaká otázka, na kterou se Tě dosud nikdo z novinářů nezeptal a Ty by sis na ní přál odpovědět?
Chtěl bych prozradit, kde že naše nové album si můžete koupit na těchto odkazech:
1. the Pure Rock Records Shop
2. i-tunes
3. Amazon
4. Přímo od kapely na mailu contact@scarletaura.net.

Savapip             


www.scarletaura.net

Související články

Foto. Archiv kapely


Vydáno: 13.11.2016
Přečteno: 1756x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18444 sekund.