ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TYLA J. PALLAS BAND - The Extraordinarily Fine Line Between Love And Hate

Jestli si někdo myslí, že nejpracovitějším muzikantem rockové scény, který chrlí alba nadzvukovou rychlostí, je Max Cavalera, tak to ještě nezná chlápka jménem Timothy Taylor. Ten si od osmdesátých let říká Tyla a právě od té doby stojí v čele kapely Dogs D`Amour. Ta už poslední roky funguje pouze na koncertní úrovni a poslední regulérní album „Let Sleeping Dogs...“ vydala v roce 2005. O to více je ale Tyla aktivní coby sólový umělec. Jeho diskografie je sice značně nepřehledná, ovšem i tak se z ní dá vyčíst, že každý rok vydá několik desek a to ještě nepočítáme letošní znovuobnovení projektu Spike And Tyla`s Hot Knives, který vede spolu s frontmanem spřízněných The Quireboys Spikem.

Činnost Dogs D`Amour je v současnosti spíše sporadická a Tylovi začala scházet regulérní kapela. Právě proto se rozhodl na chvíli zastavit svou sólovou kariéru a když se rozhovořil o svých současných aktivitách, neopomněl zmínit, že desku „The Extraordinarily Fine Line Between Love And Hate“ považuje za debut své nové kapely, kterou pojmenoval Tyla J. Pallas Band. Ovšem kdyby tahle deska vyšla pouze pod jeho jménem, prakticky vůbec nic by se nestalo. Rozdíl mezi jeho sólovou tvorbou a debutem Tyla J. Pallas Bandu je opravdu jen velmi malý, protože většinou Tyla spoléhá sám na sebe a ostatní muzikanti mu prakticky dělají křoví.

Základ desky stojí zejména na jeho hlase, akustické kytaře a specifické atmosféře, kterou už definoval v rámci Dogs D`Amour. I novinka tak hodně čerpá z tvorby The Rolling Stones, která byla pro Tylu vždy určující, ale pořád má barovou atmosféru a sem tam dýchne i zatuchlý odér saloonů Divokého západu. Rozdíl mezi sólovou tvorbou tohoto umělce a jeho tváří v Tyla J. Pallas Bandu je ten, že jeho vlastní desky jsou v drtivé většině pouze akustické, kdy se Tyla prezentuje jen sám za sebe a novinka využívá práce celé kapely.

V momentech, kdy místo akustických kytar vystoupí do popředí rockový drajv, zní Tyla J. Pallas Band už skoro jako Dogs D`Amour v dobách, kdy vydávali desky jako „Straight“ nebo „Erol Flynn“. Právě tato atmosféra na posluchače dýchne z věcí jako je úvodní „You`ve Made Your Bed“ neb závěrečná „Spell Is Cast“, jenž má k Tylově nejznámější kapele rozhodně nejblíž. Dominantní na desce je specifická práce s melodiemi. Ty nejvíce vystupují v okamžicích, kdy se Tyla neschovává za zvuk zkreslené kytary, ale opět se stane jen tím chlápkem se španělkou v ruce. Z takových věcí jako nejpůsobivnější lze vyzdvihnout „When Love Turns To Hate“, „Not A Million Miles From You“ a zejména výtečnou „Its To Late Now“.

Tahle deska tak slouží jako dárek pro Tylovy věrné. Ty rozhodně nezklame. Zpěvák se sice už nedokáže dostat na takovou úroveň jako v dobách největší slávy Dogs D`Amour, ale rozhodně tahle deska bude pro fanoušky této kapely stravitelnější, než Tylovy sólové výlety, které už leckdy přece jen působí hodně odfláklým dojmem. Tady je alespoň z větší části stará magie zpět.

Jan Skala             


www.thetylajpallasband.com

YouTube ukázka – You`ve Made Your Bed

Seznam skladeb:
1. You`ve Made Your Bed
2. Frozen In Time
3. When You Just Can`t Get It Right
4. Fawkes
5. One Eyed Jack
6. When Love Turns To Hate
7. Its Too Late Now
8. House Of Mars
9. Not A Million Miles From You
10. Spell Is Cast

Sestava:
Tyla J. Pallas - zpěv, kytara
Gary Pennick - kytara
Matty James - baskytara
Simon Hanson - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 35:17
Label: King Outlaw
Země: Velká Británie
Žánr: sleaze rock

Diskografie:
2016 - The Extraordinarily Fine Line Between Love And Hate

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.11.2016
Přečteno: 1953x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15524 sekund.