RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



ankety

Redaktorská bilance roku 2016 - Pagan

Kdybychom měli stav společnosti hodnotit dle množství vydávané hudby, pak se máme všichni opravdu skvěle. Ono to tak pozitivní samozřejmě vůbec není, muzikanti jsou však lidé osobití, jež si rádi vytvářejí vlastní snové světy, možná právě proto, aby se odstřihli od okolních problémů. A my, pokud máme své favority, můžeme učinit to samé a radostně v jejich hudebních vizích pobejt. Zde je výčet mých nejoblíbenějších „únikových“ destinací uplynulého roku.

TOP 10: (abecedně)

DEATH ANGEL – The Evil Divide
Megadeth, Testament, Flotsam And Jetsam, Sodom, Destruction nebo snad Metallica? Kdepak, z velkých thrashových jmen u mě loni nejvíce bodoval jen a pouze Anděl Smrti. Uhrančivé a drtivě našlapané žánrové představení s nejednou melodickou odbočkou, to vše nasyceno takovým množstvím energie, jako by pánům bylo dvacet a teprve rozjížděli kariéru. Klobouk dolů!

EXUMER – The Raging Tides
Neodolatelně koncentrovaný thrashový výplach se skvělým zvukem z dílny Waldemara Sorychty, víc netřeba slintat.

FREEDOM CALL – Master Of Light
Němci možná mají problémy s imigranty, ale také mají Freedom Call. Když si pustíte jejich nové album, starosti mizí, duševní měch se plní radostí a tvář se automaticky protahuje do (přiblble) úsměvné grimasy. Vedle Maďarů Widsom dnes nikdo neumí namíchat tak lahodný melody-sborový koktejl, kterým je radost se pravidelně opíjet a nebát se přitom ranní kocoviny.

HALÉN - Nackskott
Bývalý zpěvák Insanie Stockholm Ola Halén patří mezi mé nejoblíbenější vokalisty, a tak jsem zvlášť vděčný za jeho sólový debut. V něm září zejména melodramatické a hlavně čarokrásně uvolněné motivy jakoby vypadlé z Tolkkiho majstrštyků, nechybí však ani rychlé pasáže s dopingem líbivých pěveckých linek. I proto se album "Nackskott" - přestože velmi těsně, uměl bych si jej představit ještě povedenější - prosmyklo do výběrové desítky.

INSANITY ALERT – Moshburger
Crossoverová houska s plátky punkové slaniny, hardcorově osmaženou cibulkou a thrashmetalovou flákotou masa. To vše zalité americkou barbecue omáčkou s nápisem Municipal Waste a výsledný „Moshburger“ spolehlivě zachutná jako nejpovědenější subžánrová delikatesa roku.

POWER 5 – Talisman
Není nad možnost zapět si vysoce zpěvný refrén v materštině. Novinka „Talisman“ české rychlo-melodické party Power 5 takových příležitostí nabízí dostatek, nezůstává ale jen u nich a také chorusové okolí koření velmi příjemné množství chytlavých motivů, nejsilněji v položce se zcela adekvátním a přesným názvem „Triumf“.

SUICIDAL ANGELS – Division Of Blood
Když tito Řekové vydají nové album (tedy každé dva roky), je téměř jisté, že u mě půjde o jednu z událostí roku. Dlouhodobě jim žeru technicky brilantní, rytmicky strhující a pěvecky slastně odfrázovaný thrash, který mě dostává do varu při každém poslechu. Nová fošna není výjimkou.

SUNRISE – Absolute Clarity
Dlouho očekávané album této ukrajinské kapely sice malinko zklamalo v tom, že vsadilo do playlistu tři skladby známé z dřívějších let, a tak nakonec mnoho nového ke slyšení nebylo, nicméně pořád platí, že tahle parta patří mezi špičku současné power-speedové scény, přičemž zachovává důraz na chytlavé a většinou také velmi povedené melodie. Ocenit je nutné také obal díla, který u mě vítězí v pomyslné kategorii: "Nejlepší cover roku".

THEOCRACY – Ghost Ship
Americká stálice redaktorských bilancí loni vydala novou studiovku, která je opět skvělá, tentokrát se však nelze zbavit neodbytného pocitu, že po pěti letech člověk prostě čekal o něco vydatnější zážitek. Fošna „Ghost Ship“ nepřekonává dvě předešlé řadovky a v metalografii kapely se tak řadí až na třetí místo. Pořád je ale nabušenější, než 99% konkurence, což svědčí o mimořádné a jedinečné osobnosti skladatele, kytaristy a zpěváka Matta Smithe.

WISDOM – Rise Of The Wise
Maďaři Wisdom patří mezi nejosobitější power-spolky současnosti, i díky absenci kláves, která je ovšem díky všeobecnému halasu zcela neznatelná. Dokáží přijít s odzbrojujícími melodiemi, silně vtahujícím rytmickým „vysavačem“ a hlavně spektakulárními sbory, kdy máte chuť popadnout lidé v nejbližším okolí a vespolek si zapět o tom, jak je svět krásné místo k žití. Takovou sílu má album „Rise Of The Wise“, takovou mocí vládne parta Wisdom.

---------------------------------------------------------------------------------------

ALBA TĚSNĚ POD VRCHOLEM:

AVANTASIA - Ghostlights
BROLOAF – Born To Party
BRYMIR - Slayer Of Gods
CRISIX – From Blue To Black
CRUZH - Cruzh
DEVASTATION INC. - No Way for Salvation
ENBOUND – The Blackened Heart
FINAL CHAPTER - Legions Of The Sun
HAMMERFALL - Built To Last
IRON MASK – Diabolica
OCEANS OF TIME – Trust

Guilty pleasure selection:

LORD THANATOS - Legends Of Ipheria
TAKEN - Taken
VALINOR - Xenturia

Petr Štěpnička             



Vydáno: 09.01.2017
Přečteno: 4804x




počet příspěvků: 8

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
U mě vloni...10. 01. 2017 18:47 luiz
Thornbridge - What...9. 01. 2017 15:47 kokoska
Power 5 mi tu taky...9. 01. 2017 15:44 htaedas
Jestli tě bere...9. 01. 2017 15:26 Pagan
To jsou ti Power 5...9. 01. 2017 15:22 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11443 sekund.