23.07.2017
SANTA CRUZ
Finové odtajnili název své třetí řadové desky, která ..více

23.07.2017
AFIRE
Nová finská hard rocková kapela AFIRE, ve které najdete ..více

22.07.2017
4TH DIMENSION
Italská powermetalová kapela obnovila sestavu, a ta se ..více

22.07.2017
LINKIN PARK
Kapela po nečekané sebevraždě zpěváka Chestera ..více

22.07.2017
PHANTOM 5
Současné působiště Clause Lessmanna, bývalého ..více

22.07.2017
REVOLUTION SAINTS
Americká trojice, kde na postu frontmana působí bubeník ..více






L.A. GUNS - Waking The Dead
A nevěděl by o někom kdo by prodával použité ..

DOKKEN - Broken Bones
https://www.dis cogs.com/Dokken -Back-In-The-St reets ..

L.A. GUNS - Waking The Dead
Aha no já mám bohužel jen staženou 1999 verzi ..

DOKKEN - Broken Bones
Asi jsem to špatně napsal na obalu byla sestava ..

Rewind 1997 aneb konec jedné hudební revoluce
skutečně výjimečný. V tom roce např. zaveden ..

L.A. GUNS - Waking The Dead
Ještě k těm Killing Machine. Ten trvdší, jak ..

DOKKEN - Broken Bones
Co vím, tak tohle EP vyšlo v roce 1979 jako boot ..

DOKKEN - Broken Bones
Nevíš jak to asi bylo v roce 1989 kdy se Dokken ..

LINKIN PARK - The Hunting Party
Lepší než nemít city vůbec :)) ..

LINKIN PARK - The Hunting Party
Dusttere, ty seš z těch LP nějakej nemocnej, ne ..




Za poslední měsíc:
W.A.S.P. - Helldorado
1132x

W.A.S.P. - Kill Fuck Die
1105x

W.A.S.P. - Dying For The World
1104x

MR. BIG - Lean Into It
1091x

MR. BIG - Mr. Big
1032x

GUNS N`ROSES - 4. 7. 2017 - Letiště Letňany, Praha
1031x



27.07.2017
LOUDNESS (JPN), NOBODY KNOWS..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-

05.08.2017
FLESHLESS, POPPY SEED GRINDER, HALALÍ, MORTIFILIA, FEEBLE MINDED, PIKODEATH, SH..
KRHANICE OPEN AIR, začátek od:12:00, vstupné: 250,- Kč (do 13:00 2

17.10.2017
KATAKLYSM (CAN), GRAVEWORM (ITA) ..
Roxy, Praha, začátek od:19:00, vstupné: 650,- (690,-)



článků celkem: 5686
recenzí: 4555
reportů: 511
rozhovorů: 324













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


WANASTOWI VJECY - Alchymie

Když vydá novou desku kapela typu Wanastowi Vjecy, je to na české scéně vždycky událost. A když je to po pěti letech, je to skoro už důvod k oslavám. I když dnes lze Wanastowi Vjecy považovat za regulérní kapelu už jen stěží, rozhodně se jim nedá upřít, jaký vliv měli na českou scénu po celá devadesátá léta. „Sbírka zvadlejch růží“, „Tak mi to teda nandey“, „Nahá“ nebo „V princeznách“ byly skutečné hity, které formovaly tuzemskou hudební scénu a zaručily téhle partě kolem Roberta Kodyma navždy nesmrtelnost. Dnes jsou Wanastowi Vjecy brány spíše jako legenda a po odchodu druhého pilíře kapely, tedy basisty P.B.Ch.. už i jako ryze Kodymův projekt, přestože v něm působí tak ohromně talentovaní muzikanti, jako je kytarista Tomáš Vartecký a bubeník Štěpán Smetáček.

Wanastovky vydávají bez P.B.Ch.už druhou desku a stejně jako v případě pět let staré „Letíme na Wenuši“ je i na novince „Alchymie“ nepřítomnost tohoto muzikanta znát. Společné jiskření mezi ním a Kodymem totiž v minulosti mohlo za to, že Wanastovky mají na svém kontě tolik zásadních skladeb a hitů. Těch je totiž „Alchymie“ prostá. Nečekejte tedy žádnou novou „Sbírku zvadlejch růží“ i když by Kodym dnes asi dal bůhvíco, aby se mu takový majstrštyk ještě jednou povedl. Je ale za vodou, jeho Wanastovky už jméno dávno mají a nová deska se prodávat rozhodně bude. Špatná totiž není, to ani v nejmenším. Ale převratná také ne.

S „Alchymií“ je to stejné jako s minulou „Letíme na Wenuši“. Představuje totiž usedlejší tvář kapely, která hraje na jistotu a sem tam se jí povede napsat skutečně dobrou skladbu. Ta sice nemůže konkurovat starým hitům, ale fanouška beze zbytku potěší. Dnes už se Wanastovky nedají počítat ani za punkovou kapelu, kterou ve svých začátcích byli. Jistě, rozdíl mezi nimi a druhou Kodymovou domovskou kapelou, tedy Lucií, tady stále je. Ale pomalu se už zmenšuje.

Na „Alchymii“ se proto nachází pár tvrdších, punkovějších věcí, jako třeba „Wšechny holky“, politicky angažovaná "Nade hradem, pode hradem" nebo úvodní „Karlovy Vary“ (tu Kodym pasoval na hit desky, kterým ovšem není ani náhodou), ale je to spíše jen tak, aby se neřeklo. Těžiště alba leží někde jinde. Spíše u hloubavějších věcí, kde je jasně slyšet vliv Tomáše Varteckého, v tomto případě se jedná o skladby typu „Čaroděj“, „Moje lásko“ nebo „Tři minuty po půlnoci“, kde úvodní kytary evokují současnou tvorbu Kabátu. Nelze také nezmínit skladbu „Ty jsi tak hezká“, kde sice nejprve zarazí kytary, které jako kdyby pocházely z autorské dílny Oldy Říhy, ale následně potěší country vlivy. To ale není u Wanastovek nic nového. Stejně jako klasické uchylárny „Popelka“ nebo „Lowím hada pilou“. To všechno už ke Kodymovi léta patří.

Takže skutečně nic nového se nekoná. „Alchymie“ je klasická deska do řady. Fanoušci si ji se zájmem poslechnou, některá místa je rozhodně potěší, nad jinými možná budou ohrnovat ret. V rámci diskografie kapely se jí dostane stejného postavení jako minulé „Letíme na Wenuši“. Prostě a jasně, kdo Wanastovky nezná (existuje v tomhle státě někdo takový?) a bude se chtít vydat na procházku jejich diskografií, měl by začít od jiných alb.

Pepsi Stone             


www.wanastowivjecy.cz

YouTube ukázka – Tři minuty po půlnoci

Seznam skladeb:
1. Karlovy Vary
2. Alchymie
3. Ty jsi tak hezká
4. Čaroděj
5. Lowím hada pilou
6. Tři minuty po půlnoci
7. Nade hradem pode hradem
8. Mám rád
9. Popelka
10. Moje lásko
11. Wšechny holky
12 Julie

Sestava:
Robert Kodym - zpěv, kytara
Tomáš Vartecký - kytara
Radek Havlíček - baskytara
Štěpán Smetáček - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 47:35
Label: Pink Panther
Země: Česká republika
Žánr: pop rock/punk rock

Diskografie:
1991 - Tak mi to teda nandey
1992 - Lži, sex a prachy
1993 - Divnoalbum
1996 - Andělé
1997 - 333 stříbrnejch stříkaček
2000 - Hračky
2006 - Torpédo
2011 - Letíme na Wenuši
2016 - Alchymie

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.12.2016
Přečteno: 1653x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Naopak od alba...3. 01. 2017 19:38 Anonim


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16214 sekund.