DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KAATO - Kaato

Když zazní název Kaato, možná to něco řekne zatím jen pár zasvěcencům. Ovšem když se řekne jméno amerického zpěváka, kytaristy a producenta Mitche Malloye, už leckdo zbystří. Malloy totiž léta patří za zdatného umělce, který si libuje někde na pomezí AOR a hard rocku a právě v těch kruzích patří mezi uznávané veličiny. V případě Kaato ale Malloy není tím hlavním tahounem, přestože by se to podle síly jeho jména mohlo zdát. Celý příběh má totiž složitější pozadí. Za jasného a nepopiratelného vůdce Kaato lze považovat malého Australana, plážového blondýna Kurta Lowneyho. Ten svůj projekt nosil už delší dobu v hlavě, až se nakonec vypravil do amerického Nashvillu, kde se spojil právě s veteránem Malloyem.

„Spolupráce mezi Kurtem a mnou byla výtečná,“ rozplýval se Malloy a brzy se stal i kmenovým členem kapely, kterou Lowney stavěl. Kromě něj přibyl ještě Lowneyho známý z Austrálie, basista Mika Nuutinen a další kytarista Tristan Avakian. A od té doby Kaato, jejíž všechny skladby jsou dílem Lowneyho a Malloye, vystupují jako regulérní kapela. Debutu se dočkala v polovině loňského roku. A přestože jej do světa nerozšířila s bůhvíjakým humbukem, album nazvané prostě a jasně „Kaato“ si pozornost zaslouží.

Kvůli angažmá Malloye je jasné, oč se bude jednat, přestože na svých facebookových stránkách kapela píše, že představuje novou progresivní rock n`rollovou partu. Progresivní? Ech… Ono je to složité i s těmi vzory, co kapela uvádí. Píší o Black Sabbath, Led Zeppelin nebo Fleetwood Mac, ale z jejich hudby tyhle kapely zrovna dvakrát neslyšíte. Možná ještě tak ti Cheap Trick… Ale propagační řeči jsou propagační řeči, to je jedna věc a hudba samotná je věc druhá. A ta je v případě Kaato více než slušná.

Kromě dobrých až výborných skladeb je velikým pozitivem spojení mladického nadšení se zkušeným Malloyovým pohledem a producentským umem. Proto se dá hovořit o tom, že debutová deska Kaato strčí většinu alb svých vrstevníků ve stejném ranku (tady se pohybujeme na území hair metalu s vlivy AOR) s přehledem do kapsy. Spojení Malloyova nadhledu a výtečného Lowneyho zpěvu (občas lze zaslechnout podobu s charismatickým hlasem zesnulého Janiho Lanea z Warrant) s prakticky dokonalým songwrittingem působí velice přitažlivě a vy máte pocit, že posloucháte jeden hit za druhým. A to se může jednat o úvodní, svižnou „SDRnR“ nebo klasičtější „Time Still Stands“, stadionové hity „Clean As A Whistle“ a „High Time“ či baladu „Like A Blade“, která je tak silná, že byste podobnou na posledních deskách Aerosmith nebo Bon Jovi hledali marně.

Pochopitelně by se zde našly i nějaké mouchy, ale ty nemá ani moc cenu vyjmenovávat, protože pozitiva drtivě převažují. Díky nim je dobré mít kapelu stále v hledáčku, protože nových, opravdu silných kapel se za poslední roky urodilo pramálo. Kaato tak mohou být takový utajený tip na objev loňského roku.

Jan Skala             


www.kaatomusic.com

YouTube ukázka – High Time

Seznam skladeb:
1. SDRnR
2. Time Stands Still
3. It`s All Happening Now
4. I Don`t Love You
5. Clean As A Whistle
6. Like A Blade
7. High Time
8. Guilty Go Free
9. Only A Day Away
10. You Lose
11. Colder

Sestava:
Kurt Lowney - zpěv
Mitch Malloy - kytara, zpěv
Tristan Avakian - kytara
Mika Nuutinen - baskytara
Mike Webb - klávesy (jako host)
Greg Morrow - bicí (jako host)

Rok vydání: 2016
Čas: 42:13
Label: Nostalgia Media Group
Země: Austrálie/USA
Žánr: hair metal/AOR

Diskografie:
2016 - Kaato

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.01.2017
Přečteno: 2095x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Že Slam! vyšlo mi...1. 11. 2019 6:44 Pepsi Stone
Klucí nám letos...28. 10. 2019 14:28 JonathanGray
Přátelé...8. 04. 2019 17:26 JonathanGray
3x hurá za...14. 01. 2017 20:02 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09267 sekund.