ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NINE INCH NAILS - Not The Actual Events

Trent Reznor se zase jednou rozhodl, že na definitivní uzavření kapitoly Nine Inch Nails ještě nedozrál ten správný čas, i když možná fanoušci věřili, že avizovaný předvánoční termín bude nakonec vyhrazen po řadovou desku, přece jen je trochu zázrak, že vůbec Nine Inch Nails nabízí novou hudbu. Reznor se ke své kapele totiž v posledních letech chová docela macešsky a spíše se soustředí na filmovou hudbu, kterou tvoří spolu s Atticem Rossem. Ten je ovšem od akutálního EP „Not The Actual Events“ právoplatným členem kapely a možná to je důvod, proč Reznor zničehonic nevyvrací fámy o nové, řadové desce a proč najednou považuje Nine Inch Nails opět za živou kapelu.

Pravda, Nine Inch Nails studiově tvoří prakticky jen on (čemuž se člověk vzhledem k minulosti projektu ani nediví) a nově právě Atticus Ross. „Not The Actual Events“ je proto výhradně jejich dílem. Došlo sice i na několika zajímavých hostů, ovšem veškerá práce ležela na bedrech zmíněné dvojice. Může tedy novinkové EP dát fanouškům Nine Inch Nails novou šanci, že by se jejich oblíbená kapela opět zvedla jako bájný Fénix z popela? Ruku na srdce, poslední album „Hesistation Marks“ představovalo jen trochu chabou nálepku na pětiletý albový absťák, zejména tím, že se pohybovala spíše v jemnějších vodách, které absorbovaly řadu ambientních vlivů, namísto kytarových poryvů, které chtěla většina fanoušků slyšet. Ani na novince s Reznorem nepracoval dvorní kytarista Robin Finck (ex-Guns N`Roses), ale přece jen aktuální pětiskladbová kolekce představuje Nine Inch Nails v klasičtější poloze. Jakoby symbolizovala návrat k časům „Broken“ nebo „The Downward Spiral“.

Tentokrát Reznor i pěti skladbami řekl skoro vše podstatné. Přestože album postrádá jakýkoliv koncept a může působit trochu rozháraně, bude pro fanoušky rozhodně potěšením. I když podle startovní (nepočítejme úvodní ani ne dvouminutovku „Branches/Bones“, která toho stejně moc neřekne) „Dear World,“ by se dalo počítat s tím, že Reznor bude pokračovat ve stylu „Hesistation Marks“, čili v jakési minimalistické elektronice se svébytnou melodikou, od následující „She`s Gone Away“ je už všechno jinak. Zatěžkaný tovární lomoz, připomínající rané Marilyn Manson, je přesně tím druhem zábavy, na jaký fanoušci Nine Inch Nails slyší. Tepající kytary (zatím jen v náznacích) dokazují, že (na Reznorovy poměry) optimistější éra minulé desky skončila, což velice hlasitě rozštípne rockově pulzující „The Idea Of You“.

A tady se dostáváme k velice zajímavým hostům. Právě v „The Idea Of You“ se představuje frontman Foo Fighters Dave Grohl, na svém původním (nirvanovském) místě za bicí soupravou a díky jeho skvělé hře je jasně vidět, jak živý bubeník Nine Inch Nails sluší. Nejen proto je „The Idea Of You“ nejsilnějším bodem celé kolekce. Skladba má navíc refrén, který lze označit jako ryze reznorovský a patří do té sorty, se kterými si tento svérázný americký hudebník udělal jméno na scéně. Druhý host, kytarista slavných alternativců Jane`s Addiction Dave Navarro, pak přichází v závěrečné „Burning Bright (Field On Fire)“, kde jeho čisté sólo rozřízne neprodyšně hustou atmosféru v nejtvrdší věci celé kolekce.

Jestliže tedy má být „Not The Actual Events“ odrazem současné Reznorovy formy a příslibem do budoucna, čekají fanoušky Nine Inch Nails dobré časy. Jenže Reznor je člověk nevyzpytatelný, takže dnes je to úplně v pořádku, ale zítra už to může být strokrát jinak.

Jan Skala             


www.nin.com

YouTube ukázka – Burning Bright (Field On Fire)

Seznam skladeb:
1. Branches/Bones
2. Dear World,
3. She`s Gone Away
4. The Idea Of You
5. Bunring Bright (Field On Fire)

Sestava:
Trent Reznor - zpěv, kytara, programování
Atticus Ross - programování
Dave Navarro - kytara (5)
Dave Grohl - bicí (4)

Rok vydání: 2016
Čas: 21:11
Label: The Null Corporation
Země: USA
Žánr: industrial rock

Diskografie:
1989 - Pretty Hate Machine
1992 - Broken EP
1994 - The Downward Spiral
1999 - The Fragile
2005 - With Teeth
2007 - Year Zero
2008 - Ghost I-IV
2008 - The Slip
2013 - Hesitation Marks
2016 - Not The Actual Events EP

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.01.2017
Přečteno: 1756x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10156 sekund.