MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Milan HLAVÁČ (DEMOS) - Hrajeme klasický heavy metal, který nebude nikdy zapomenut.

I když novojičínští heavíci Demos právě slaví své teprve druhé narozeniny, je zjevné, že se nejedná o žádné zajíce, jejichž kamarádství s muzikou už nějaký ten pátek trvá. To, zda své letité zkušenosti z jiných kapel dokázali dostatečně zúročit, můžete posoudit na vloni vydaném debutu „Namyšlenej“. A i když Demos zjevně víc hrají než mluví, představování kapely se ujal basák Milan Hlaváč.

Na úvod našeho povídání bych tě rád požádal, abys kapelu Demos blíž představil, kdo kapelu tvoří? Aktuálně slavíte teprve druhé výročí společného působení, při pohledu na vás je však zřejmé, že už jste nějaké zkušenosti nasbírali. Co tedy ve vašem hudebním životě předcházelo kapele Demos?
Kapela Demos vznikla v lednu 2015. Jsme z okolí Nového Jičína a od počátku se věnujeme jen vlastní tvorbě. Je nás pět a hrajeme klasický heavy metal. Sestava je složena z muzikantů z různých měst okolí Nového Jičína - Fery Řehák – sólová kytara, Jiří Panc – kytara, Radek Šubert – zpěv, Milan Hlaváč – baskytara, zpěv, Martin Klečka – bicí, zpěv. Pravda je, že už nejsme žádní novicové, přestože Demos má za sebou teprve dva roky života, každý z nás hrál v různých rockových a metalových kapelách: Fery Řehák – Median, White Cobra, Attack, Moravský Výběr, Jiří Panc – Florien, No Problemmo, Martin Klečka – Bimetal, Moravský Výběr, Radek Šubert – Bimetal, Kolco, Milan Hlaváč – Orphans of Doom, Moravský Výběr.

Hrajete klasický heavy metal, ke kterému má řada lidí, obzvlášť těch mladších, v dnešní době už poměrně chladný vztah a odůvodňují to tím, že jde o zastaralý, nemoderní a vyčerpaný styl. Co tebe na tomhle stylu nejvíc přitahuje a jak je to s vašimi příznivci, jste schopni svojí hudbou oslovit i mladší ročníky nebo hrajete spíš pro pamětníky?
Hrajeme klasický heavy metal, který nebude nikdy zapomenut. Tento styl nás oslovil už dávno, protože jsme v tomto stylu vyrůstali, většina dnešních kapel hraje novodobý styl a hlavně s anglickými texty. My zůstáváme při češtině, neboť jsme hoši z Moravy. Naše hudba oslovila nejen spoustu starších, ale i mladších ročníků. Každý jeden si něco najde a oblíbí a to nás těší.

Vloni vyšlo vaše debutové album „Namyšlenej“. Můžeš desku blíž představit? Co řekneš k jednotlivým skladbám, kterou bys označil za svého koncertního favorita?
Debutové album „Namyšlenej“ obsahuje sedm skladeb. Každá skladba je odlišná, ale skoro všechny jsou na základě textu z dnešní doby. Nemyslíme si, že skladba „Namyšlenej“ je favorit, akorát je nejoblíbenější a proto jsme taky k ní natočili videoklip.

Svou první desku jste vydali poměrně brzy od vzniku kapely, máte nějakou představu o tom, za jak dlouho byste chtěli přijít s následovníkem, pracujete už na nových skladbách? Řada muzikantů se zmiňuje o tom, že v procesu nahrávání slyší desku tak často, že už pak nemají chuť si jí doma pustit. Jak to máš ty, posloucháš „Namyšleného“ doma?
Ano, pracujeme pořád na nových skladbách a právě teď chystáme další CD, které bude obsahovat asi osm skladeb, název alba je zatím překvapením. Našich skladeb jsme se zatím nepřejedli, takže nám nedělá problém si je doma poslechnout.

Na konci roku jste představili i videoklip k titulní skladbě. Považuješ videoklipy jako součást prezentace kapely za důležitý a jak sis užil natáčení?
Při natáčení videoklipu k titulní skladbě jsme si opravdu užili, byl to zajímavý pracovní den. V kapele jsme nejen muzikanti, ale i dobři kamarádi a tak bylo i veselo. Také seznámení a spolupráce s kluky z Jihlavy - "SB Corporation" bylo supr. Profesionální přístup, cenné rady, kreativita a dodržení termínů.

Jak jsou na tom Demos s koncertováním, kde vás je možnost vidět, co nějaký delší výlet v souvislosti s představením desky, nemáte něco podobného v plánu?
Pokud nás chcete vidět, tak máte možnost na naších stránkách na bandzone a na Facebooku, kde se dozvíte, novinky, koncerty, festivaly, atd..

Je začátek roku, ideální doba na bilancování, jak bys zhodnotil uplynulý rok z pohledu Demos, co vám dal a vzal?
Co nám vzal rok předešlý? Co nám dal? Nevzal vůbec nic, spíš naopak - získali jsme spoustu dalších fanoušků, nabídek, taky zkušeností a nápadů. Byl to pro nás super rok a další nás snad čeká.

A závěrečný prostor pro to, co bys rád řekl, aniž bych se tě na to zeptal.
Závěrem můžeme říct, že se nás nemusí nikdo na nic ptát, protože jedeme dál v tom, co nás baví, baví i fanoušky, a to je super!

Savapip             


FB DEMOS

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.01.2017
Přečteno: 3742x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09532 sekund.