ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VICTORIUS - Heart Of The Phoenix

Tak máme veselo hned zkraje roku! Pokud patříte mezi powermetalové fanoušky, kteří to mají rádi rychle a náležitě okázale, zároveň vám nevadí nános všemožných klišé, které prostupují názvem alba, texty písní i instrumentální složkou, potažmo popově nasládlý zpěv nebo prvoplánově vlezlé melodie, měli byste se při poslechu novinky německých Victorius cítit jako v samotném Nebi. Pětice hudebníků do toho totiž opět vlétla bez nejmenších rozpaků a na v pořadí čtvrté studiovce přišla s parádní power-speedovou náloží.

O jištění na tomto oslavném metalovém špacíru se nově postarala firma Massacre Records a zejména Lars Rettkowitz, jenž má jako producent a mixážní mistr na svědomí patřičně mohutný sound (bicí ovšem pořád znějí zbytečně synteticky). Celkově pak dílo dopadlo lépe, nežli tři roky starý předchůdce „Dreamchaser“, když přináší kompaktní, přestože postupem hrací doby také poněkud schematický hudební obsah. Ale popořadě. Na úvod Němci nezdržují nějakým intrem a okamžitě rozpoutají ohňostroj velkolepých melodických variací, které nemají za cíl nic jiného, než pobavit přihlížející (posluchače), jež jsou naladěni na obdobně rozvernou show. Vysokorychlostní tempo první skladby "Shadow Warrior" ještě zdůrazní - u této kapely nikoli poprvé v historii - blastbeatová klepanice, pořád jde však spíše o zahřívací kolo před budoucím závodem. Následující položka „Hero“ už frčí naplno, přičemž strhává - krom tradičně skvělého Davidova zpěvu - vzdušným refrénem, jehož inspirační zdroj nebude pro zkušeného posluchače žádnou záhadou (Freedom Call je správně).

První z vrcholů alba vybuchne v kusu „End Of The Rainbow“, kde neodolatelně září skvostně klenutý bridge a vypiplané sólo. Přes metalově ostřeji vedenou – a zároveň méně líbivou – píseň „Die By My Sword“ (ano, Manowar je správně) se dostaneme k dvojici dalších highlightů. Střela „Sons Of Orion“ stojí na dynamickém klávesovém motivu a příjemně zklidněných slokách, jež dají vyniknout sugestivně zpěvnému refrénu a opět lákavě vystavěnému sólu. Titulní track pak zdobí chytlavé vyhrávky, nezbytná speedová rytmika i obecná hymnická aura. Ani poté nebude nouze o melodickou zábavu, avšak zároveň lehce ubydou jednoznačně chytlavé momentky a nejpozději u kusu „Virus“ se dostaví první příznaky nudy, kdy začne být všeho toho halasu už přece jenom trochu moc. V tu chvíli se ale naštěstí album blíží ke svému závěru, který navíc nevyzní do ztracena a naopak nabídne ještě jednu velmi chutnou hitovku.

Ta, kromě toho, že disponuje paušálně líbivým klenutím, má pro našince přidanou hodnotu v podobě hostující Viktorie Surmøvé z mladoboleslavské party Surmata. K této spolupráci došlo díky setkání na jednom slovenském festivalu, kde Viktorie pomáhá jako backstage manager a výsledkem je nadmíru povedený duet ve skladbě s názvem „A Million Lightyears“ (ostatně zajímavé je i zvukomalebné ladění slůvek Viktorie a Victorius). A mimořádně příjemně dopadla také celá novinka Němců, díky které – společně s fošnou „Immortals“ řeckých Firewind - můžeme označit start nového powermetalového roku za velmi zdařilý. Kéž něco takového budeme moci konstatovat i v jeho závěru!

Petr Štěpnička             


www.victoriusmetal.net

YouTube ukázka - Empire of the Dragonking

Seznam skladeb:
1. Shadow Warriors
2. Hero
3. End of the Rainbow
4. Die by My Sword
5. Sons of Orion
6. Heart of the Phoenix
7. Empire of the Dragonking
8. Hammer of Justice
9. Beyond the Iron Sky
10. Virus
11. A Million Lightyears

Sestava:
David - zpěv
Dirk - kytara
Flo - kytara
Andreas - baskytara
Frank - bicí

Hosté:
Viktorie Surmøvá- zpěv

Rok vydání: 2017
Čas: 45:20
Produkce, mix: Lars Rettkowitz
Mastering: R.D. Liapakis
Label: Massacre Records
Země: Německo
Žánr: melodický power-speed metal

Diskografie:
2010 - Unleash the Titans
2012 - The Awakening
2014 - Dreamchaser
2017 - Heart Of The Phoenix

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.02.2017
Přečteno: 3410x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já jsem se s touto...19. 05. 2017 13:42 htaedas
Souhlas, Victorius mě...1. 02. 2017 7:45 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.085 sekund.