DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DARKBLAZERS - Mutant Anthems

Ze Španělska se v poslední době začal rojit nemalý počet kvalitních a hlavně anglicky zpívajících spolků. Do této kategorie spadají také novicové Darkblazers, kteří na konci ledna přišli s debutovým zápisem „Mutant Anthems“. U něj zaujme obal, jehož povedený vizuální motiv ovšem příliš neladí s vyloženě dětinským logem kapely a fontem zvoleným pro nápis titulu. A je pravda, že tato jakostní ambivalence je částečně symbolická i pro samotný hudební obsah, který v první polovině vládne silnou chytlavostí, jež se však postupem hrací doby vytratí téměř do ztracena.

Start úvodní položky „Garou (The Hungry Wolf)“, jež zazní po kratičkém a nijak zajímavém intru „Overture To Revenge“, protnou řízné heavy-powermetalové riffy, aby je postupně nadnesly melodické vyhrávky nebo progové prvky v sólové části. Španělé totiž nemají problém míchat různé subžánry (odtud nakonec pramení název alba), a tak se v kusu „Revolution Has Begun“ dočkáme – krom hitového refrénu – hardrockových nuancí, abychom byli v sólové části navazující titulky svědky groovy vibrací, arabských motivů, ale také thrashe a progu, kteréžto vlivy v okolí písně doprovází tanečně-dynamická rytmika ala Dreamtale. Neposlouchá se to přitom vůbec špatně, což platí i pro kompozici „Appearance Is Deciving“ s - pro změnu - přídavkem elektroniky.

Počínaje temně orchestrální skladbou „Falling Star“ ale začne tvůrčí invence mizet, nejprve nenápadně, když ještě v písni „Angelcider“ dokáže pobavit alespoň refrén, pak ovšem přijde trio skladeb, ve kterých působí skladatelský sešup téměř strašidelně. Polobalada "Staring At The Sun" jen tak nevýrazně plyne, track "The Arcadeborn" zaujme možná tak ojedinělým zrychlením a song "Stargazer" mně neuvízl v paměti vůbec ničím. Naštěstí tím Španělé nekončí, neboť tu největší chuťovku si nechali až na samotný závěr. Opus „Unequal Ways/Symmetric Souls“ oplývá vyloženě šmrncovním tahem (mimochodem připomínajícím zábavné energické hrátky nedávno recenzovaných Švýcarů Corona Skies), který definitivně dokazuje, že první část alba nebyla nějakým shlukem šťastných okolností, ale že ve španělských autorech opravdu dřímá nemalý potenciál. K tomu připočtěme kvalitní zpěv zakladatele kapely Césara Yepese (který charakterem hlasu připomíná Marca Luponera z výborné, leč již neexistující finské party Altaria) nebo neméně zdařilý sound, jehož mastering hudebníci moudře svěřili do rukou zkušeného Miko Jussily a o nadmíru zajímavém debutovém počinu není pochyb. A pokud se v budoucnu podaří alespoň částečně zmírnit skladatelská rozpolcenost, můžeme se od kapely Darkblazers dočkat opravdu velkých věcí.

Petr Štěpnička             


FB DARKBLAZERS

YouTube ukázka - teaser

Seznam skladeb:
1. Overture to Revenge
2. Garou (The Hungry Wolf)
3. Revolution Has Begun
4. The Mutant Anthem
5. Appearance Is Deceiving
6. Falling Star
7. Angelcider
8. Staring at the Sun
9. The Arcadeborn
10. Stargazer
11. Unequal Ways / Symmetric Souls

Sestava:
Cesar Yepes Gomez - zpěv
Ángel Fernández - kytara
Juanjo Rama - baskytara
Jonathan Hall - klávesy
Ángel Fernández - kytara
Johan Núñez - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 56:43
Mastering: Mika Jussila
Země: Španělsko
Žánr: heavy/power metal

Diskografie:
2017 - Mutant Anthems

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.02.2017
Přečteno: 2160x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Vynikající tip,...1. 02. 2018 15:47 vn


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10263 sekund.