21.05.2018
THE SILENT WEDDING
Heavy progoví THE SILENT WEDDING představují video ke ..více

21.05.2018
IRON HUNTER
Španělští heavíci IRON HUNTER mají venku první singl ..více

21.05.2018
TIGERTAILZ
O slovo se hlásí původní bubeník této hairmetalové ..více

21.05.2018
TITANIC
Letitá heavymetalová parta z Brna nastupuje do studia. Tam ..více

21.05.2018
MAGGOT HEART
Kapela, kterou vede zpěvačka a kytaristka Linnéa Olsson ..více

20.05.2018
RYAN ROXIE
Ryan ROXIE, kytarista známý ze své spolupráce s Alice ..více






PARKWAY DRIVE - Reverence
Meresz: také jsem zvědav na nové album, nicmén ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
PD som naposledy počul pred piatimi rokmi, kedy s ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Crust: Na vysvětlenou: kontext, klady, zápory, s ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Album jsem neslyšel, nicméně mám dojem, že me ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Co se týče nahrávky samotné, ano spousta lidí ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Dramaturgii této recenze úplně nechápu, větš ..

GUS G. - Fearless
Ward zpiva take v kapele Khymera, ktera je ale ve ..

GUS G. - Fearless
Ward zpívá fakt výborně. Chvílema jsem se mus ..

DIMMU BORGIR - Eonian
DB sa prentrasformova li na akysi klon Nightterionu ..

BON JOVI - Bounce
A presne od ďalšieho albumu idu BJ úplne mimo m ..




Za poslední měsíc:
SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY - Smutnice
1672x

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
1279x

THERION - Theli
1074x

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
1058x

Jon BON JOVI - Destination Anywhere
893x

BON JOVI - Crush
696x



25.05.2018
INNERSPHERE, FEEL MACHINE, MORAX..
ČESKÉ BUDĚJOVICE - MC FABRIKA, začátek od:19:00, vstupné: 150

26.05.2018
INNERSPHERE, ANIME TORMENT, DYSANGELIUM, LAID TO WASTE..
PLZEŇ - DIVADLO POD LAMPOU, začátek od:19:00, vstupné: 150

14.06.2018
GORGONEA PRIMA, PAVILLON ROUGE, MEAN MESSIAH..
Praha - Modrá vopice, začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč



článků celkem: 6326
recenzí: 5131
reportů: 522
rozhovorů: 349













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


Mike TRAMP - Maybe Tomorrow

White Lion? Nevermore! Kapitola této hairmetalové legendy osmesátých je pro jejího frontmana Mikea Trampa už údajně definitivně uzavřenou záležitostí. Možná se tomu člověk asi nemůže až tak moc divit, protože comeback i přes nesporně kvalitní desku „Return Of The Pride“ nevyšel podle Trampových představ, když se do něj nezapojil druhý pilíř kapely Vito Bratta a chemie se postupně začala vytrácet. Že jsou dny White Lion definitivně minulostí potvrzuje každá další Trampova sólovka. „Maybe Tomorrow“ je už od ztroskotání comebacku Bílého lva dokonce šestá. To se člověk hned podiví, jak je ten Tramp v posledních letech plodný interpret, protože v minulé desetiletce aby z něj nové album páčili pomalu heverem.

Trampova sólová kariéra se pohybuje v určitých celcích. Po skončení White Lion ukázal svou hardrockovější tvář, aby následně představil intimnější a niternější trilogii alb. Ta od "Cobblestone Street" pokračovala ve velmi kvalitních věcech na „Museum“ a „Nomad“, které opětovně Trampovi zajistily oblibu a přestože si o tučných prodejích z dob White Lion dnes může nechat jen zdát, v jeho rodném Dánsku (kam se opět uchýlil po návratu z Ameriky) platí za velice známého a uznávaného muzikanta, kterého jeho fanušci vždycky vynesou na vrcholky hitparád.

Původně Tramp tvrdil, že se bude jednat o trilogii. Ovšem ono všechno pokračuje i na novince „Maybe Tomorrow“. Bez jakékoliv změny a sebereflexe. Je to dobře nebo špatně? Ono se u Trampa nejedná rozhodně o nic nového, protože „Maybe Tomorrow“ jede opět v kolejích pisničkářského rocku, která má stejně daleko k hard rocku jako ke country. Tento model už si zpěvák vyzkoušel na dvacet let starém sólovém debutu „Capricorn“ a používá jej dodnes. Je osvědčený, Tramp je navíc pochopitelně velice dobrý skladatel a velmi charismatický zpěvák, což z něj dělá umělce, který neumí natočit špatnou desku. Proto také na „Maybe Tomorrow“ je desítka vyvážených kompozic, které dokáží splnit ta nejpřísnější kritéria a kterým není v podstatě co vytknout.

Problém „Maybe Tomorrow“ je trochu jinde. Tramp totiž už jaksi rezignoval na nějaký posun v tvorbě (kdeže jsou novátorské časy skvostných Freak Of Nature…) a proto je „Maybe Tomorrow“ strašně zpohodlnělá deska. Je jasným pokračováním předchozích opusů, ovšem oproti nim působí trochu chuději. I když pilotní singl „Coming Home“ nebo další velice dobré věci typu „Would I Lie To You“ nebo „Spring“ mají hitové ambice, červíček pochybnosti hlodá, že se Tramp začíná už nějak moc opakovat. Navíc celá novinková kolekce působí dojmem, že na ní zpěvák umístil skladby, které mu zbyly po nahrávání předchozích tří alb. Až tak úplně neoslní ani povinné balady „Time And Place“ a „Maybe Tomorrow“, kde prim hraje Trampův romantický klavír.

Nicméně deska se poslouchá pořád dobře a Tramp ani náhodou nejde pod svou kvalitativní laťku. Na to je až moc dobrý umělec s poctivou kumštýřskou duší. Jenže pro příště už by to chtělo svou tvorbu něčím ozvláštnit. Počkáme si proto, co tohohle legendárního muzikanta napadne. Pátá, takřka totožná deska v řadě už by vyjít až tak úplně nemusela.

Pepsi Stone             


www.miketramp.dk

YouTube ukázka – Coming Home

Seznam skladeb:
1. Coming Home
2. It`s Not How We Do It
3. Spring
4. Would I Lie To You
5. Rust And Dust
6. Leaving One Day
7. Time And Place
8. What More Can I Say
9. Why Even Worry At All
10. Maybe Tomorrow

Sestava:
Mike Tramp - zpěv, kytara
Soren Andersen - kytara, piano
Jesper Haugaard - baskytara
Morten Buchholz - klávesy
Morten Hellborn - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 50:51
Label: Target Records
Země: Dánsko
Žánr: rock/pop rock

Diskografie:
1997 - Capricorn
2002 - Recovering The Wasted Years
2003 - More To Life Than This
2004 - Songs I Left Behind
2010 - The Rock N`Roll Circuz
2011 - Stand Your Ground
2013 - Cobblestone Street
2014 - Museum
2015 - Nomad
2017 - Maybe Tomorrow

Související články

Foto: archiv umělce


Vydáno: 15.03.2017
Přečteno: 857x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Vzdyt je to úplně...15. 03. 2017 11:17 JonathanGray
Ale pánové,...15. 03. 2017 9:24 Pepsi Stone
MTSouhlas...15. 03. 2017 9:18 JW
Proč vy pisálci...15. 03. 2017 0:23 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18882 sekund.