16.10.2017
WIND ROSE
Novým videoklipem připomínajícím letošní studiovku ..více

16.10.2017
IVAN GIANNINI
Bývalý zpěvák italských melodiků Derdian vydal ..více

15.10.2017
DR. LIVING DEAD!
Druhá ukázka z alba "Cosmic Conqueror" (27. říjen) nese ..více

15.10.2017
VAIN
Davy Vain a jeho parta zažívají opět drobný rozkol v ..více

15.10.2017
L.A. COBRA
Hairmetalisté z Jihoafrické republiky pouští do světa ..více

15.10.2017
BLACK STAR RIDERS
Kytarista těchto pohrobků Thin Lizzy Damon Johnson si ..více






POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ale pochopil, neboj!:-) Takové tupé zvíře nejs ..

GUN - Favourite Pleasure
Jaj,výborná kapela.Miluju jejich album Swagger k ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ferdu z Čech neřeš, jeho názor je stejně rele ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tak pokud nějaký Ferda z Čech tvrdí, že to zm ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Kiskeho - Past In Different Ways (2008) je vynikaj ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tezko rict co dopadlo hůře, jestli PumpKings, ne ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Roland se mi už od Time To Be King jeví jaksi "v ..

GUN - Favourite Pleasure
Co říká wikipedie, tak Rankin s hudbou skončil ..

GUN - Favourite Pleasure
Kam se poděl Rankin, co dnes dělá. Já to bez n ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2360x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2043x

AEROSMITH - Aerosmith
1967x

AEROSMITH - Get Your Wings
1887x

AEROSMITH - Rocks
1822x

MOTORBAND - V
1609x



17.10.2017
KATAKLYSM (CAN), GRAVEWORM (ITA) ..
Roxy, Praha, začátek od:19:00, vstupné: 650,- (690,-)

21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma



článků celkem: 5877
recenzí: 4731
reportů: 511
rozhovorů: 333













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


BONAFIDE - Flames

Podívejme se na to, co jsou tihle Bonafide vůbec zač. Dnes už by se o nich dalo mluvit jako o stálici skandinávské scény, která si svou pozici vydobyla spíše pílí než bůhvíjakými převratnými nápady a dechberoucími alby. Vždyť jen bilance šesti desek za deset let existence je dnes něčím, co se až tak úplně nenosí. Jenže Bonafide jsou houževnatí a svůj rock n`roll založený na základu AC/DC hrají pořád se stejnou urputností, jako když kapelu v roce 2007 zakládali. Tedy zakládali… Z původních členů dnes zbyl už jen frontman Pontus Snibb, který je ale neoblomný a i když se kapele hitprádové úspěchy vždy vyhýbaly, nikdy nepomyslel na to, že by Bonafide mohli někdy skončit. Proč taky. AC/DC se taky k odchodu ze scény nemají.

Jenže Bonafide, ač si to za žádnou cenu nechtějí přiznat, nejsou AC/DC. A to je ten jejich základní problém (stejně jako nekonečně dlouhé řady dalších imitátorů těchto australských legend včetně hvězdných Airbourne). Bonafide totiž odmítají opustit pozici klonu kapely bří Youngů a proto sekají alba jako Baťa cvičky. Není v nich žádná hloubka, jen hrst už dávno slyšených akordů, milionkrát provařených rock n`rollových postupů a textů, které určitě postrádají básnické střevo a jakoukoliv inovaci (za všechny zde můžeme zmínit refrén skladby „Smoke & Fire“ „...smoke and fire, stiff upper lip...“). Když se ale člověk přes tohle všechno dokáže přenést (a jde to líp než u Airbourne), kupodivu dostane vcelku zábavnou desku.

„Flames“ samo o sobě rozhodně není špatné album. Řemeslně je samozřejmě zmáknuté výborně, protože Bonafide se už dávno vyhráli, nejsou na něm ani špatné melodie, přestože jsou zoufale nepůvodní. „Flames“ proto zůstane stále jen lehce nadprůměrnou nahrávkou, ovšem v rámci diskografie kapely určitě nebude tou nejhorší. Ba právě možná naopak. Bonafide možná našli světlo na konci tunelu a i když z nich samozřejmě AC/DC čpí na sto honů, dokáží se (opět na rozdíl od Airbourne) na téhle desce už podívat i jiným směrem. I když nejsilnější skladby jsou jako vystřižené z repertoáru australské legendy a největší hit alba „Bottle Of Jack“ je jasná věc z éry Bona Scotta, jsou zde i věci, které by možná dosud od Bonafide nikdo nečekal.

Nejlépe to dokazuje skladba „Like It Now“, která má odlišnou atmosféru a spíše míří ke garážovým kapelám typu The Hellacopters. Právě tam by mohla být budoucnost Bonafide, protože ze zmíněné skladby je cítit, že i samotná kapela by se chtěla zbavit nálepky klonu AC/DC. V podobném duchu pak jede i „Keep A Safe Distance“, jenž oba aspekty spojuje a najednou Bonafide zní mnohem více svojsky a svěžeji.

Proto může být „Flames“ příslibem do budoucna. Na Bonafide je vidět, že na sobě nepřestávají makat a bude možná zajímavé sledovat jejich další vývoj. Snad jej nezahodí a nesmíří se jen s dávno prošlapanou, ač asi pohodlnější, cestou. Celá švédská rock n`rollová scéna v posledních letech zažívá stagnaci a tak by dobrá alba potřebovala jako sůl. Možná Bonafide po deseti letech existence budou tím želízkem v ohni.

Pepsi Stone             


www.bonafiderocks.com

YouTube ukázka – Smoke & Fire

Seznam skladeb:
1. Back In The Flames
2. Smoke & Fire
3. Power Down
4. Bottle of Jack
5. Written in Stone
6. Like It Now
7. Keep A Safe Distance
8. Gotta Go
9. Flipside Groovin
10. Under Your Spell

Sestava:
Pontus Snibb - zpěv, kytara
Anders Rosell - kytara
Martin Ekelund - baskytara
Niklas Matsson - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 39:24
Label: Off Yer Rocks
Země: Švédsko
Žánr: hard rock

Diskografie:
2007 - Bonafide
2009 - Something`s Dripping
2012 - Ultimate Rebel
2013 - Bombo
2015 - Denim Devils
2017 - Flames

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.03.2017
Přečteno: 439x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13512 sekund.