DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Simon KIRKE - All Because Of You

Simon Kirke nepatří na hudební scéně mezi nejvíce exponované umělce, přesto je velice důležitou součástí celé rockové historie. V roce 1968, ve svých devatenácti letech, se totiž stal zakládajícím členem blues/hardrockových Free, kteří jen o rok později se svým debutovým albem „Tons Of Sobs“ konkurovali samotným Led Zeppelin. Jejich sestava dodnes nahání husí kůži, protože kromě Kirkea a jeho rytmického parťáka, dnes už bohužel zesnulého Andyho Frasera, jeviště patřilo zejména zpěvákovi Paulu Rodgersovi a nenapravitelnému bouřlivákovi, kytaristovi Paulu Kossoffovi (ten na svůj životní styl plný alkoholu a drog dojel v roce 1976, kdy v pětadvaceti letech zemřel na palubě letadla linky z Los Angeles do New Yorku).

Free jeli pět let a byla to šílená, vyčerpávající jízda s dvěma kohouty na jednom smetišti. Rodgesem a Kossoffem. Kirke se po konci přiklonil na Rodgersovu stranu, přestože jej s Kossoffem celou dobu trvání Free pojilo pevnější přátelství. Jenže Kossoff byl v té době už nezvladatelný a proto Kirke a Rodgers staví kapelu Bad Company. Další velice důležitou partu britského hard rocku, se kterou je vlastně činný dodnes. Bad Company ale už dvacet let nepřišli s žádnou novou studiovou nahrávkou a to je možná důvod, proč si Kirke tuhle absenci alb kompenzuje vlastní tvorbou. Deska „All Because Of You“ je už jeho třetí.

Kdo Kirkea zná, ví, že jeho sólová tvorba toho má s blues/hard rockem Free a Bad Company společného pramálo. Sám bubeník říká, že si burácivého rocku užil za celý život dost a proto je „All Because Of You“ mnohem klidnější, převaluje se na zvuku akustických kytar a je opatřena skoro až folkovou náladou. I když pochopitelně stará hardrocková škola se v Kirkeově tvorbě nezapře, má deska mnohem blíž k tvorbě takových Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival nebo skoro až ke countryovým názvukům.

Kirkeovi bude za dva roky sedmdesát a proto je taková hudba, jakou obsahuje „All Because Of You“, na místě. V některých pasážích, jako třeba v titulní věci, ve „Feel Like Making Love“ nebo v nepokrytě countryové „Friends In The Woods“, překypuje album svojskou energií, protože Kirke se opře do svých nástrojů (kromě bicích nahrál i kytaru, klavír a celou desku pochopitelně sám nazpíval), ovšem nejsilnější je v pomalých věcech. Čarokrásná „Melting On Madison“ je toho jasným důkazem a právě z ní je jasně cítit obrovský nadhled, který tento člověk dnes už má. Starým příznivcům Free a Bad Company je pak určena tvrdá „Trouble Road“, která stojí na pevném bluesovém základu a kde si zahostoval Warren Haynes (ex-The Allman Brothers, Gov`t Mule).

Co je ale na „All Because Of You“ nejdůležitější, to je fakt, že je to deska hraná od srdce. Kirke dnes, na sklonku své dechberoucí kariéry, už nepotřebuje dělat něco, do čehio by neměl chuť. On sám chtěl „All Because Of You“ natočit přesně takhle a tak to udělal. To se pak musí nutně ocenit.

Jan Skala             


www.simonkirkeofficial.com

YouTube ukázka – All Because Of You

Seznam skladeb:
1. All Because Of You
2. Warm Gulf Water
3. Feel Like Making Love
4. Melting On Madison
6. Maria
7. Wind And The Rain
8. Into The Light
9. Friends In The Woods
10. Lie With You
11. Trouble Road
12. Stay With Me

Sestava:
Simon Kirke - zpěv, kytara, klávesy, bicí, ukulele
+ hosté

Rok vydání: 2017
Čas: 34:25
Label: The End Records
Země: Velká Británie
Žánr: classic rock

Diskografie:
2005 - Seven Rays Of Hope
2011 - Filling The Void
2017 - All Because Of You

Foto: archiv umělce


Vydáno: 22.03.2017
Přečteno: 4903x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
:) urcite vzkazu:) Urcite vyridim...16. 07. 2017 1:47 KK
To jako vážně?...11. 07. 2017 21:01 JonathanGray
Simon KirkeSimon Kirke, bratr...11. 07. 2017 2:09 KK
Recenze na QSP je...24. 03. 2017 22:33 Pepsi Stone
Hej, vy staromilci....24. 03. 2017 20:25 jonathangray


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09943 sekund.