RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE REAL McKENZIES - Two Devils Will Talks

The Real McKenzies jsou už dávno něco jako instituce, jako ostrůvek jistoty v kanadském Vancouveru, jako ostrůvek jistoty na punkových frekvencích. Když se ohlásí, že tahle parta vydá novou desku, je hned jasné jak bude znít. Tady prostě žádné úkroky stranou nehrozí, pokusy o něco jiného, než je zpěvný a řádně rychlý punk rock s všudypřítomnými dudy a náladou skotských vrchovin, by se braly jako zrada na nejvěrnějších. Právě pro své skalní příznivce vydávají tihle Kanaďané desky už více než dvacet let. Bilance je proto úctyhodná, když si člověk uvědomí, že novinka „Two Devils Will Talk“ je už jejich dvanáctý počin. Jenže počet řadovek stejně u téhle kapely nehraje žádnou roli.

Jestliže si člověk uvědomí, že hudba The Real McKenzies se vlastně nevyvíjí (je to podobné jako u zpřízněných Dropkick Murphys), tak jedinou změnou zůstává stále neutěšená persolnální politika kapely. „Two Devils Will Talk“ tak zase představuje nové členy a tentokrát hned tři. Od předchozího alba „Rats In The Burlap“ zmizeli ze sestavy oba kytaristé Mark Borland a Mario Nieva, členem kapely není už ani bubeník Jesse Pinner. To ovšem pro to, jak „Two Devils Will Talk“ zní, není vůbec důležité. Vůdce a jediný průvodní člen Paul McKenzie je stále na svém místě a je to právě on, kdo kapele udává taktovku, rozhoduje o tom, co se bude hrát a tvoří drtivou většinu materiálu.

Pokud tedy v kapele bude on (bez něho si lze existenci The Real McKenzies představit jen velmi těžko), budou znít The Real McKenzies přesně tak, jak zněli na bezejmenném debutu v roce 1995 a jak zní i na své novince. Ta přináší čtrnáctku povětšinou krátkých a úderných věcí, které mají skočný charakter, ostré (klasicky punkové) tempo a v refrénech veselé melodie, které podporuje už tříčlenná dudácká sekce, bez dudů by totiž byla tahle parta sotva poloviční. I v případě novinky se kapele kolem lehce despotického šéfa podařilo nahrát opět poctivou dávku snadno zapamatovatelných melodií, a i když máte pocit, že už jste je někde slyšeli (například v úvodní „Due West“ nebo v „Northwest Passage“), musíte hned na to uznat, že se poslouchají pořád velmi dobře.

Občas neuškodí ani změna tempa, protože Kanaďané si moc dobře uvědomují, jak snadno se dá v jejich stylu sklouznout do monotónnosti. Té se snaží vyhnout co to jde a proto „Sea Farers“ a „Drunkards Lament“ (nejlepší věc desky) jsou skladby o poznání pomalejší, což jim rozhodně neubírá na jejich síle. Ba právě naopak. Když potom kapela zdrsní svůj výraz a nasadí urputnější škrabošku v lehce trapně sprosté „Fuck The Real McKenzies“, maně si vzpomenete třeba na Alkehol (v tom lepším případě) a na chvilku si pomyslíte, jestli už přece jen těmhle chlápkům nedochází nápady.

Ne, tak tomu ale není, protože v případě „Two Devils Will Talks“ nabízí opět svůj velmi slušný standard a svým fandům o důvod víc, proč zase vyrazit na některý z koncertů nadcházejícího turné. Popravdě řečeno, skalním příznivcům se tahle deska prostě nemůže nelíbit. Ovšem stejně tak ani nejzarytější odpůrce kapely nepřesvědčí o tom, že by The Real McKenzies měli nějaké hlubší význam než jen chlastání v některé z irských putyk.

Jan Skala             


www.realmckenzies.com

YouTube ukázka – Due West

Seznam skladeb:
1. Due West
2. WeyBurn
3. One Day
4. Sea Farers
5. Northwest Passage
6. Float
7. One Man Voyage
8. Sail Away
9. The Town
10. Pedals
11. Drunkards Lament
12. Fuck The Real McKenzies
13. The Comeback
14. Scots Wha Ha`e

Sestava:
Paul McKenzie - zpěv
Dan Garrison - kytara
Jono Jak - kytara
Troy Zak - baskytara
Matt Hawley - dudy
Gord Taylor - dudy
Aspy Luison - dudy
Dan Stenning - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 36:20
Label: Stomp Records
Země: Kanada
Žánr: celtic punk

Diskografie:
1995 - The Real McKenzies
1998 - Clash Of The Tartans
2000 - Fat Club
2001 - Loch`d And Loaded
2002 - Pissed Tae Th` Gills
2003 - Oot & Aboot
2005 - 10.000 Shots
2008 - Off The Leash
2010 - Shine Not Burn
2012 - Westwinds
2015 - Rats In The Burlap
2017 - Two Devils Will Talks

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.04.2017
Přečteno: 1699x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09592 sekund.