ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ATTRACTHA - No Fear To Face What`s Buries Inside You

Když Brazilci Attractha vydali na začátku roku 2013 své první épíčko „Engraved“, avizovali, že během půl roku přijdou i s první dlouhohrající deskou. Dodržet tenhle termín se sice nepodařilo, nicméně kapela se do práce přece jen pustila s vidinou toho, že deska vyjde v roce 2015. Odchod zpěváka Marcose De Canhy však vystavil stopku a místo dokončení alba se zbývající členové kapely pustili do hledání nového křiklouna. Sáhli do možná ne úplně očekáváných vod, přibrali do party Clebera Krichinaka, který byl znám z kapely Kings Of Steel, brazilského tributu Manowar, a společně na začátku loňského podzimu vypustili do světa album „No Fear To Face What`s Buries Inside You“.

To by mohlo být blízké příznivcům syrového metalu amerického střihu (což je docela změna oproti atmosféričtějšímu „Engraved“), pošilhávajícím po thrashmetalové příchuti, která je však spíš jen jakýmsi směrem, ke kterému se Attractha občas stočí, než aby se na tuhle cestu plně vydali. Největší výhodou kapely je fakt, že všichni tři instrumentalisté jsou velmi zruční, Cleber Krichinak v technických schopnostech nezaostává, když dostane příležitost vyklouznout z určité zaťaté zarputilosti a má prostor předvést kouzlo svých hlasivek v emotivní baladě či uvolněné melodičnosti, snadno přesvědčí, že jeho hrdlo je zajímavě seštelované. Největší nevýhodou je pak skutečnost (příznivci hudby definované např. ranými Nevermore na jedné a Cage na druhé straně, se špetkou hráčské komplikovanosti, která opět jen po progových finesách spíš jen pokukuje, než že by se do nich pouštěla, se mnou nejspíš souhlasit nebudou), že Attractha se - až na dva kousky - drží houževnatě hrubého a masivního výrazu, ve kterém není zrovna moc prostoru na uvolnění či odlehčení a prokousat se skrz jejich tvrdou skořápku je občas docela řehole. Výjimku ze zemitě natlakovaných, přitom však nijak zvlášť ukvaltovaných kousků (jako přesvědčivého reprezentanta alba vezměte kteroukoliv z níže nevyjmenovaných skladeb) představuje vláčnější „No More Lies“, atmosférický úvod v „Holy Journey“ (který však postupně nabobtnává do hrubé nálady alba) a především melodická „Victorious“, která je nejsilnějším pojítkem s nedávnou (a tímto zřejmě definitivně pohřbenou) minulostí kapely.

Producentsky se Attracthy ujal krajan Edu Falaschi a odvedl výbornou práci, zvuk alba „No Fear To Face What`s Buries Inside You“ je velice sytý, barevný, důrazný a čistý, což dostatečně umožňuje vyniknout hráčským kvalitám kapely. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že ač je „No Fear To Face What`s Buries Inside You“ technicky a intenzitou velmi silné album, pocitově je poměrně (obzvlášť pak při vzpomínce na tři roky starou miniprvotinu) chladné.

Savapip             


www.attractha.com

YouTube ukázka - 231

Seznam skladeb:
1. Bleeding in Silence
2. Unmasked Files (Revisited)
3. 231
4. Move On
5. Mistakes and Scars
6. No More Lies
7. Holy Journey
8. Victorious
9. Payback Time

Sestava:
Cleber Krichinak- zpěv
Ricardo Oliveira - kytara
Guilherme Momesso - baskytara
Humberto Zambrin - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 45:13
Produkce: Edu Falaschi
Země: Brazílie

Discography:
2016 – No Fear To Face What`s Buries Inside You

Související články

Foto: archiv skupiny


Vydáno: 28.03.2017
Přečteno: 1770x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09602 sekund.