DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SHE MUST BURN - Grimoire

Necelý rok a půl po skvělém eponymním EP přicházejí She Must Burn s debutovou deskou „Grimoire“. Zážitek z předloňského krátkometrážního alba byl velmi intenzivní a tak nezbývalo než doufat, že se She Must Burn podaří udržet výbornou formu i na albové prvotině.

„Grimoire“ začne krátkým intrem „Ritual“ a plynule na něj naváže temně apokalyptický úvod alba „The Wicked“. Kapela pokračuje přesně v tom, co skvěle začala na EP. Energický deathcore se symfonickou aurou a úlety až k blacku. Zpěvák Joseph totiž většinu času téměř blackově štěká, přičemž však jeho projev není monotónní. V této skladbě mu navíc vypomohl Scott Lewis z Carnifex a protože She Must Burn vás nechtějí jen umlátit, dávají důraz také na melodie a zazní i ženský zpěv. Skvělé je i kytarové sólo, které by slušelo i Between The Buried And Me.

I v druhé pecce „Gloom“ se představí host. Tentokrát Sean Harmanis z Make Them Suffer. Skladba má koule a chvílemi se jedná o skutečné inferno. Takhle brutální She Must Burn na EP rozhodně nebyli. Nechybí mohutné groove riffy, zasekávačky, breaky a bonusová dávka temnoty, jakou umí právě She Must Burn. V jejich hudbě je hodně ingrediencí od jiných žánrových spolků a využívají tedy tradičních postupů, ale navíc mají svou nezvyklou atmosféru. Ani „Halloweed Ground“ neubere z tempa. Energie je třaskavá a brutalitu malinko ředí hezky využitý klavír. Jedním z posunů oproti EP jsou potom kytary. Hra kytaristů mi přijde pestřejší a nápaditější, než tomu bylo v minulosti. Joseph se jeví zase o něco více nasraný a z úst mu jdou opravdu děsivé zvuky (v dobrém slova smyslu).

„Victoria“ malinko zjemní. Respektive se kapela blíží klasickému metalcoru. Řev se střídá s čistým zpěvem a skladba je přeci jen jemnější než ty předchozí. „A False Heaven“ je instrumentální mezihrou zahranou jen na klavír. Logicky musí následovat pořádná řežba. A tou je „From The Grave“, ve které po delší pauze zazní dívčí zpěv. Death metalové riffy v „Rosenblood“ zní libově. Kapela si rozpomene i na orchestrace, které jsou (oproti EP) zastoupené docela malinko. Žádné extra překvápko si už She Must Burn nepřipravili a tak se může jít na finále v podobě „After Death“. Velmi nátlaková skladba s ohromnou silou. Riffy burácejí a skladba si vás ochočí s příchodem melodického refrénu. Brutalita, melodie, orchestrace a masivní zvuk. She Must Burn drtí.

„Grimoire“ ukazuje She Must Burn jako kapelu s ohromnou chutí hrát a všechno rozsekat. Jsou velmi energičtí a hudbu příliš nekomplikují. Deska má lehce přes půl hodiny, která uteče jak voda, což je pro tento žánr ideální. Kapela ctí tradice stylu a přitom už má vlastní zvuk a její hudba je i dostatečně pestrá. Klasický metalcore, deathcore, špetka blacku či symfonických pasáží dělají z She Must Burn zábavný poslech. Pořád jsou teprve na počátku kariéry, ale debutová deska se jim povedla náramně. Jen tak dál!

Tomáš Marton             


FB SHE MUST BURN

YouTube ukázka - After Death

Seznam skladeb:
1. Ritual
2. The Wicked
3. Gloom
4. Hollowed Grounds
5. Victoria
6. A False Heaven
7. From the Grave
8. Roseblood
9. After Death

Sestava:
Joseph Sinclair - zpěv
James Threadwell - kytara
Jonny Davies - kytara
Frank Korsair - baskytara
Daniel Ristic - bicí

Rok vydání: 2017
Čas:
Label: Artery Recordings
Země: Velká Británie
Žánr: Symfonický metalcore

Diskografie:
2017 - Grimoire

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.04.2017
Přečteno: 1882x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09682 sekund.