ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SINNER - Tequila Suicide

Mat Sinner je hudebník, který se na rock-metalové scéně pohybuje již drahnou dobu, jako skladatel působí či působil v mnoha kapelách a projektech, a právě to nemusí být vždy ku prospěchu věci. Tak plodný autor se dříve nebo později začne opakovat, což sám Mat v rozhovorech (sympaticky) přiznává, když tvrdí, že už ani není v jeho mentálních schopnostech evidovat, který riff přesně kdy napsal. Jak ale z takového kruhu ven? Jedním z řešení je oprostit se od touhy vymýšlet cokoli alespoň trochu originálního, uvolnit se a tvořit jen a pouze pro radost. Pak se můžou roky zkušeností adekvátně zúročit a nakonec vyústit v nadmíru pohodové dílo. Tedy přesně takové, jakým je novinka Matovy domovské party Sinner.

K té si ostatně Sinner dle mého soudu v poslední době odskakuje právě z toho důvodu, aby se odpoutal od metalové vřavy (zejména) svého nejslavnějšího dítka Primal Fear a zase si na chvíli hezky old-schoolově zarockoval. Zpravidla u toho vyjadřuje silnou inklinaci k poetice amerického venkova, kdy nám při poslechu automaticky naskakují obrázky harlejů, svobodně se projíždějících nekonečnými prériemi, případně zakouřených barů, kde v parném letním odpoledni líně vyhrává bluesující kytara. Na Sinnerově novince s přesně sedícím obalem i názvem tato asociační pohoda věrně koresponduje s hudebním obsahem, přičemž tentokrát víceméně chybí pro dřívější desky typické halekačky typu „Born To Rock“ a vše je příjemně nevtíravé, odpočinkové a hlavně nadmíru poslechové.

Není sice možné tvrdit, že by Sinner prošel nějakou magickou transformací a najednou začal zářit ve svých slabších disciplínách, kterými jsou chytlavé refrény nebo pestrá autorská rozmanitost, jenže na desce „Tequila Suicide“ hudební tóny oplývají takovou přirozeností a organickou propojeností, že na nějaké kritické rýpance zkrátka není prostor. Působilo by to jako stěžovaní si nad tím, proč na krásně rozkvetlé jarní louce chybí tulipány a růže (ty zde navíc jsou, na obalu). Tady nikdo nechce vyhrát cenu za nejlépe vyšlechtěnou odrůdu, pouze předkládá to nejlepší z mnohaleté praxe, a to s náležitou vášní a neutuchajícím zanícením. Např. hned první song „Go Down Fighting“ okamžitě vyrukuje se svižnou rock´n´rollovou rytmikou, které dynamicky kontrují zklidněné sloky (tento prvek je ostatně na novince velmi častou skladatelskou strategií). Chorus sice nepatří mezi nějaké pamětihodné kusy, dojem z písně nicméně nekazí a v souladu s výše napsaným puzzlovitě zapadá do pohodového módu skladby.

Následná titulka patří mezi vrcholné momenty nahrávky, když sice zpočátku „vystraší“ ostrým groovy riffem, brzy se však vrátí k lehké svěžesti, kterou ještě podpoří další ze zásadních kladů novinky, mezi něž patří variabilně rozvrstvené sólové party či velmi časté melodické vyhrávky. Ty je zkrátka radost poslouchat, stejně jako další zářné položky díla, v čele s bluesrockovým opusem „Dying On A Broken Heart“, jež disponuje jasnou hitovou aurou, potažmo folkově načichlým flákem „Battle Hill“ s opět hravě přitažlivým sólováním nebo libě klenutým bridgem. Zpěv jde vůbec Sinnerovi náramně od hlasivek, jeho vokální linky většinou dopuje šmrnc a hravost, což jsou zkrátka pro kvalitu alba zásadní elementy, jakmile se od nich byť jen trochu upustí, křivka zábavy začne rapidně upadat (viz trio přece jenom tuctovějších kusů „Dragons“, „Why“ a „Loud & Clear"). Na výsledku to ale moc nemění a naopak jistojistě platí, že když vložíte Sinnerovu novinku do přehrávače, můžete očekávat osvěžující nadílku svobodomyslné muziky. A to není vůbec málo.

Petr Štěpnička             


FB SINNER

YouTube ukázka - Tequila Suicide

Seznam skladeb:
1. Go Down Fighting
2. Tequila Suicide
3. Road to Hell
4. Dragons
5. Battle Hill
6. Sinner Blues
7. Why
8. Gypsy Rebels
9. Loud & Clear
10. Dying on a Broken Heart

Sestava:
Mat Sinner - zpěv, baskytara
Tom Naumann - kytara
Alex Scholpp - kytara
Francesco Jovino bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 39:00
Zvuk: Dennis Ward
Produkce: Mat Sinner
Label: AFM Records
Země: Německo
Žánr: hard´n´heavy/blues rock

Diskografie:
1982 - Wild n Evil
1983 - Fast Decision
1984 - Danger Zone
1985 - Touch Of Sin
1986 - Comin Out Fighting
1987 - Dangerous Charm
1992 - No More Alibis
1993 - Respect
1995 - Bottom Line
1996 - Judgement Day
1998 - The Nature Of Evil
2000 - The End of Sanctuary
2003 - There Will Be Execution
2007 - Mask Of Sanity
2008 - Crash & Burn
2011 - One Bullet Left
2013 - Touch of Sin 2
2017 - Tequila Suicide

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.04.2017
Přečteno: 2555x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09812 sekund.