ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WOLFPAKK - Wolves Reign

Mark Sweeney a Michael Voss rozehráli již počtvrté partii s hvězdnými jmény hudební scény a pro své posluchače připravili další kolo kvízové hry na poznávání jejich aktuálních spolupracovníků v projektu Wolfpakk. O čtvrtém albu „Wolves Reign“ lze jedním dechem říci, že je ve své podstatě stejné, jako všechny tři předchozí díly, stejně tak, že je úplně jiné, jako kterýkoliv z dosud vydaných kousků. Logika tohoto rozporu je jednoduchá – Sweeney s Vossem se drží tradičních vzorců melodického hard rocku (byť těch odstínů je na aktuálním albu zase celá řada), ale tím, že na prakticky každé písni (v rámci celé diskografie Wolfpakk) se podílí jiný zpěvák a kytarista, a sem tam i basák s bubeníkem, je jasné, že i při opakovaném vstupování do téhle řeky se Wolfpakk prostě opakovat nemohou.

Tak jako v kolech minulých se na seznamu hostí najdou jména víc než blyštivá, stejně jako jména těch, kteří o posty na vrcholu vydatně (a zpravidla úspěšně) usilují. Wolfpakk tak znovu potvrzují, že pozvánky na tuhle hudební párty se neodmítají, stejně jako skutečnost, že čich na rockové hity, chytlavé melodie a silné melodické nápady mají leadeři projektu silně v krvi, stejně jako fakt, že i přes velký zástup účinkujících dokáží zachovat nahrávku dokonale soudržnou. Je těžké rozsoudit, jestli je to náhoda, že ty nejsilnější kousky interpretují právě ti, kteří by mohli na své hrudi mít nejvíc hard rockových metálů, anebo zda je to právě jejich zkušenost, vyzrálost a umění, které postrčí některé skladby na albový piedestal. V případě „Wolves Reign“ je to především melodicky silně chytlavá a energická „Falling“, kterou byste bez mrknutí oka klidně zařadili do klasického repertoáru Clause Lessmanna (ex-Bonfire), tak dokonale mu tahle šlapavka sedí, nemluvě o velmi jiskřivé vokální spolupráci s domovským duem M+M (tento bod je třeba zmínit prakticky u každé skladby) i vynikajícím kytarovém sólu Tima Somerse (Delain), titulní „Wolves Reign“, představující tu nejtemnější stránku Wolfpakk, jejíž zatěžkaný hutný riff, pomalejší tempo, pochmurná nálada, až výhružný motiv a pochopitelně excelentní příspěvek nejen křiklouna Tonyho Harnella, ale i krotitelů strun George Lynche a Wolkera Krawczaka, má neskutečně podmanivou atmosféru, výpravně rozsáhlá „Mother Earth“, postavená bez velkých gest na dramatickém klávesovém motivu a dokonalém projevu v životní formě zpívajícího Ronnieho Atkinse (Pretty Maids), jejíž opět temnou stránku ještě zahušťuje sladký vokál Simone Christinat (ex-Elis, Legenda Aurea) a možná nejpřekvapivější kousek kolekce, rozjuchaná (ano, smíškovství Freedom Call z téhle melodie kouká na sto mil) „No Remorse“s pohodovým Oliverem Hartmannem. Tak, jak je u Wolfpakk dobrým zvykem, opět se vyhýbají hluchým místům (s lehce povytaženým obočím to platí i pro přímočarou šlapavě nekomplikovanou skandovačku „Inside To Animal Mind“) a celá jedenáctka šlape bez jakéhokoliv zaváhání.

V minulém kole jsem tvrdil, že si nedokážu představit, co lepšího by Voss se Sweeneym ještě mohli vymyslet a koho dalšího pozvat, aby se posunuli dál. „Wolves Reign“, které je oproti předchozí desce o něco čitelnější a odhadnutelnější, tuto skutečnost potvrdilo – Wolfpakk se svým opět výborně zpracovaným nápadem už nepřekvapí, to ale neznamená, že by nemohli přinést další víc než chutnou porci melodického heavy-hard rocku.

Savapip             


www.wolfpakk.net

YouTube ukázka - Fallin

Seznam skladeb:
1. Falling
2. Run All Night
3. Blood Brothers
4. Wolves Reign
5. No Remorse
6. Inside the Animal Mind
7. Scream of the Hawk
8. The 10 Commandments
9. Mother Earth
10. Tomorrowland
11. I`m onto You

Sestava:
Mark Sweeney - zpěv
Michael Voss – zpěv

Hosté:
zpěv: Claus Lessman, Michael Vescera, Biff Byford, Tony Harnell, Oliver Hartmann, Jioti Parcharidis, Steve Grimmett, Pasi Rantanen, Ronnie Atkins, Dany Vaughn, Andy Lickford, Simone Christinat
kytara: Timo Somers, Brad Gillis, George Lynch, Alen Brentini, Jen Majura, Chris Holmes, Martin Raubert
baskytara: Rudy Sarzo, Marc Lynn, Volker Krawczak, Michael Müller
bicí: Gereon Homann, Alex Holzwarth

Rok vydání: 2017
Čas: 57:00
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie:
2011 - Wolfpakk
2013 – Cry Wolf
2015 – Rise Of The Animals
2017 – Wolves Reign

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.05.2017
Přečteno: 4023x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Na rozdíl třeba od nedávné...12. 05. 2017 21:53 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14605 sekund.