TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ART NATION - Liberation

Švédové Art Nation zabodovali v roce 2015 debutovým albem „Revolution“, které dokonce mnozí pasovali na jeden z nejlepších melody-rockových počinů dané sezóny. Novinka, jež názvem „Liberation“ navazuje na titul prvotiny, proto patřila mezi značně očekávané letošní desky, což pětice hudebníků cítila a nahrání díla věnovala celých šest měsíců, s tím, že k mixu byl opět přizván zkušený Jacob Hansen. A je pravda, že zvuk patří mezi ozdoby aktuální fošny Švédů, což se naštěstí dá úplně v pohodě říct i o většině z jedenáctky nových písní.

V poslední době sice v daném stylovém ranku vyšla řada kvalitních příspěvků, takže výchozí pozice pro každou novou desku je malinko složitější, a proto i druhá studiovka Švédů možná bude muset bojovat o své místo na slunci. Potenciál k tomu je zde ovšem nemalý, album po většinu hrací doby drží nadprůměrnou laťku kvality, je příjemně poslechové a nalezneme na něm řadu líbivých okamžiků. Jestli to nakonec bude stačit k dalšímu vynášení mezi nejlepší subžánrové počiny roku, je otázka, nicméně až zase tolik bych se tomu nedivil. Úvodní píseň „Ghost Town“ kupříkladu navnadí přímým hardrockovým tahem, evokujícím Diovu tvorbu, a zejména refrénem, který se odehrává ve svěžím polo-tanečním tempu. Tuto skladbu ostatně pánové vybrali jako druhý singl a zároveň k ní stvořili videoklip. A volba to možná nebyla jednoduchá, neb mezi desítkou následujících položek se nachází několik dalších adeptů, kterým by vizuální zpracování slušelo úplně stejně.

Nejblíže k tomu mají svižné kusy „A Thousand Charades“ a „The Real Me“, což byl ostatně singl číslo jedna. Oběma písním neschází rockový odpich (s vítaným nádechem AOR) a jejich poslech je zábavou a radostí. Rozporuplnější situace nastává, když autoři sklouznou k čistokrevné komerci, kdy by mohli z fleku figurovat v playlistu nejpovrchnějších rádií, včetně těch českých (a to už je opravdu extrém). Týká se to zejména dvojice baladických příspěvků „When Stars Align“ a „Take Me Home“, které samy o sobě nejsou vůbec špatné, zmíněný pocit vlezlosti je ale neodbytný, a to kvůli pěveckému projevu Alexandera Strandella, jenž se do svých tónů pokládá ve stylu devadesátkových boy-bandů a člověk už jenom podvědomě čeká, kdy začnou z repráků vypadávat rudá valentýnská srdíčka.

O něco upřímněji Švédové vyznívají v uvolněných rockových kusech jako „One Nation“ a „What Do You Want“, kde jim člověk slyšené tóny opravdu věří a je schopen se snadněji naladit na jejich vibraci. Nakonec je každopádně vhodné druhé album Art Nation doporučit, už třeba proto, že jeho náplň je jako stvořená k právě probíhajícím letním dnům, ke kterým díky své pohodové a zároveň svěží atmosféře ideálně pasuje.

Petr Štěpnička             


FB ART NATION

YouTube ukázka - Ghost Town

Seznam skladeb:
1. Ghost Town
2. Maniac
3. The Real Me
4. Kiss Up & Kick Down
5. When Stars Align
6. One Nation
7. A Thousand Charades
8. Take Me Home
9. Im Alive
10. Paralyzed
11. What Do You Want

Sestava:
Alexander Strandell - zpěv
Christoffer Borg - kytara
Johan Gustavsson - kytara
Rebecka Tholerus - baskytara
Carl Tudén - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 43:00
Label: Gain Music Entertainment
Země: Švédsko
Žánr: melodický (hard) rock

Diskografie:
2015 - Revolution
2017 - Liberation

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.06.2017
Přečteno: 2906x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08926 sekund.