ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PAPA ROACH - Crooked Teeth

Od té doby, co se po albu „Metamorphosis“ Papa Roach sami zalekli, jak daleko se odchýlili od svého původního směru a demonstrovali tak svou příslušnost spíše k americkému rock n`rollu, provázejí každou jejich nově vydávanou desku řeči o návratu ke kořenům a hlásající lásku ke svému (skoro)debutu „Infest“. Ovšem zatím to vždy dopadlo trochu jinak, kdy kapela spíše pokračovala v trendu „Metamorphosis“ (jako v případě alba „The Connection“) nebo přišla s bezzubým materiálem, který se o nu-metalové burácení sotva pokoušel (případ minulé desky „F.E.A.R.“). A čím více se blížilo vydání novinky „Crooked Teeth“, tím více hlásná trouba Jacoby Shaddix opět všechny utvrzoval, že tentokrát to s tím návratem myslí vážně. „Bude se i rapovat,“ tvrdil. A hned druhým dechem dodal, že na desce bude hostovat jeden ze symbolů současné komerční hip-hopové kultury Machine Gun Kelly. O tvrdosti riffů z „Last Resort“ nebo „Broken Home“ ale nepadlo ani slovo.

Žádný návrat k „Infest“ se tak nekoná. Vlastně proč taky. V roce 2000 měla tehdejší hudba své opodstatnění, Papa Roach tehdy šlapali na paty Linkin Park a byli skutečně in. Dnes se už změnily obě kapely. Linkin Park na své nové desce „One More Light“ zní už nepokrytě jako prachsprostá popová parta a Papa Roach vlastně pokračují dál ve svém. Není to sice tak, že by navazovali na předchozí „F.E.A.R.“, ale spíše pokračují ve své evoluci, kterou prezentovali v průběhu minulé desetiletky, kdy se od nu-metalistů z „Infest“ stali prostě klasickou rockovou kapelou moderního amerického střihu.

„Crooked Teeth“ je proto především rockovou deskou. Jistě, že jsou zde patrné dozvuky starého nu-metalu, zejména v úvodní „Break The Fall“ (ano, zde dochází i na Shaddixův rap) a především pak v závěrečných „Traumatic“ a „None Of The Above“, ale rozhodně to není hlavní proud desky. Právě tak to kapela zkoušela před dvěma lety na „F.E.A.R.“ a výsledek byl rozpačitý. V případě „Crooked Teeth“ na to jde trochu jinak, chytřeji. Albu zůstaly klasické atributy tvorby Papa Roach, takže kapelu poznáte skoro hned, především v největším hitu, kterým je titulní skladba. Ta má obrovsky silný (i když ne zrovna originální) refrén a strhující rock n`rollovou atmosféru a může být určitě považována za vrchol alba, který dozajista bude patřit k vyhledávaným koncertním věcem.

To se s přimhouřením oka dá říct i o další singlovce „American Dreams“, kde sice Shaddix opět rapuje, ovšem jen tak, aby se neřeklo, ale stěžejní moment opět leží v refrénu, který má znovu stadionové ambice. Fanoušky jemnější tváře kapely pak rozhodně potěší baladická „Periscope“ s hostující popovou zpěvačkou Skylar Grey, kde kapela zní mnohem uvěřitelněji, než v podobně laděných skladbách z minulé desky. Dojde i na zmíněného Machine Gun Kellyho, který se předvedl v „Sunrise Trail Park“, ovšem zde je slyšet, že jeho angažmá mělo bezesporu spíše komerční efekt, protože zmíněná skladba nebude patřit mezi základní kameny alba.

Kdybychom to brali tak, že se Papa Roach s minulou „.F.E.A.R.“ chytili do sítí vlastní minulosti, vyvádí je „Crooked Teeth“ zase ven. Ne k multiplatinovým časům ze začátku milénia (což by ale kapela rozhodně chtěla), ale vkusně se pokouší kombinovat odlesk staré tváře, rock n`rollovějších postupů z před deseti let a snad i s nějakým tím pohledem do budoucna. Hlavní na „Crooked Teeth“ ale je fakt, že kapela ukázala, že napsat dobrou písničku ještě nezapomněla.

Jan Skala             


www.paparoach.com

YouTube ukázka – Crooked Teeth

Seznam skladeb:
1. Break The Fall
2. Crooked Teeth
3. My Medication
4. Born for Greatness
5. American Dreams
6. Periscope
7. Help
8. Sunrise Trailer Park
9. Traumatic
10. None Of The Above

Sestava:
Jacoby Shaddix - zpěv
Jerry Horton - kytara
Tobin Esperance - baskytara, klávesy
Tony Palermo - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 33:37
Label: Eleven Seven Music
Země: USA
Žánr: hard rock/alternative metal

Diskografie:
1997 - Old Friend From Young Years
2000 - Infest
2002 - Lovehatetragedy
2004 - Getting Away With Murder
2006 - The Paramour Session
2009 - Metamorphosis
2010 - Time For Annihilation
2012 – The Connection
2015 - F.E.A.R.
2017 - Crooked Teeth

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.06.2017
Přečteno: 3034x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já zkrátka...26. 06. 2017 8:48 Adam


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10693 sekund.